Na een zware zaterdag uit bij NSVV (3-0), stond vandaag de thuiswedstrijd tegen VVGZ op het programma. Serooskerke verkeert in een moeizame periode waar blessures en schorsingen zorgen voor een schaarse selectie en de tegenstanders voornamelijk uit het linkerrijtje komen. Ondanks het vele puntenverlies was de sfeer vorige week in de kantine van NSVV opperbest. Zowel de tegenstander als de supporters maakten het gezellig met de groep van Seroos. In de late uurtjes pakten we de bus richting huis. Ook dit hoort gelukkig nog steeds bij vv Serooskerke.

VVGZ heeft de voorgaande twee wedstrijden verloren en moest vandaag winnen om de aansluiting bij de top te hervinden. Uiteraard zou Serooskerke er alles aan doen om dit tegen te werken.

Met een zonnetje in de rug en een felle wind trad Serooskerke aan met een viermans verdediging van Wessel, Arjen, Jeffrey (Koets) en Djangko. Op het middenveld stonden Denvy, Kaj, Jeffry (Poppe) en Guido. De aanval werd verzorgd door Aron en Alex. Uiteraard stond Jordi als trouwe goalie onder de lat. Op de bank mochten Bert, Peter (Francke), Steven, Jordi en Jens plaatsnemen. Voorafgaand aan de wedstrijd mocht pupil van de week Jannick Lampert aantreden om zijn eerste goal te maken voor Serooskerke 1. Hij gaf aan wat zenuwachtig te zijn voor dit moment, maar dat was niet af te lezen van zijn dribbel. Hij passeerde de keeper van VVGZ met een droge schuiver in de linkerhoek.

De eerste fase van de wedstrijd werd gekenmerkt door een iets fitter ogend VVGZ. De eerste echte kans kwam uit een voorzet vanaf de linkerflank en leidde tot een vrije mogelijkheid tot koppen voor de spits van VVGZ. Zijn vizier stond nog niet op scherp, de bal verdween tegendraads naast de linkerpaal van Jordi. Een waarschuwing voor Serooskerke en een herkenbaar moment van de voorgaande week. In minuut 11 zat het minder mee. Een bal kwam uit de kluts voor de voeten van Aron Nobel. Hij twijfelde niet en schoot de bal in het dak van het doel. Het doelpunt kwam wat uit de lucht vallen, maar werd zeer zeker netjes afgemaakt door Nobel.

In het kwartier dat volgde ging het spel wat heen en weer. Beide ploegen speelden veel de lange bal. Door de wind was het lastig voetballen en het hobbelige veld zorgde ervoor dat het samenspel moeilijk was. Vanuit Seroos kant was het goed om te zien dat vooral verdediger Arjen zo nu en dan toch probeerde de pass richting bijvoorbeeld Kai te versturen. Kai kan met zijn technische kwaliteiten en balbehandeling vaak de ruimte vinden en is een belangrijke schakel tussen verdediging en aanval. Om meer in aanvallend opzicht te kunnen betekenen kreeg Kaj voorafgaand aan de wedstrijd de tip om zich hoger op te stellen en daar aan te bieden.

Via een combinatie vanuit verdediging richting middenveld lanceerde Guido zichzelf in de 25ste minuut langs de rechterkant van het veld. Met een harde lage voorzet probeerde hij Aron te bereiken die de bal schampte waardoor hij voorlangs ging. Later zou blijken dat dit de grootste kans van de wedstrijd zou zijn voor Serooskerke.

De wedstrijd werd lastiger toen Wessel in de 28ste minuut geel pakte na balverlies. Hij moest aan de noodrem trekken om zijn tegenstander te stoppen. Niet lang daarna (41’) kwam Wessel ongelukkig in aanraking met de vlugge nummer 10 van VVGZ. Wessel ging voor de bal, maar was te laat waardoor hij de zijn tegenstander vloerde. Waar veel scheidsrechters het waarschijnlijk met een waarschuwing zouden hebben afgedaan, trok de arbiter van vandaag zonder twijfel de tweede gele kaart. Wessel kon gaan douchen. In de resterende minuten van de eerste helft wist Serooskerke het goed dicht te houden. In de rust werd een plan bedacht om de linksback positie op te vullen. Peter Francke kwam erin voor Guido.

De tweede helft was voor de neutrale toeschouwer niet zo interessant. Serooskerke moest zich met een man minder focussen op verdedigen, waar het VVGZ niet lukte om tot een goedlopende aanval te komen. Complimenten mogen worden gegeven voor de inzet en strijd die Seroos in deze helft liet zien. Ondanks dat werden geen mogelijkheden gecreëerd. Hoogtepunten waren de paar geslaagde acties op het middenveld van Kaj, die daarmee wellicht mag worden gezien als sterkste man aan Seroos zijde, en de rentree van Bert Francke die een minuut of tien mee mocht doen.

Al met al is de 0-1 een redelijk terechte afspiegeling van deze wedstrijd. Toch blijft voor Serooskerke achteraf het gevoel hangen dat er zeker iets te halen viel in een wedstrijd waar VVGZ zich absoluut niet van zijn beste kant liet zien. Met dezelfde instelling, mentaliteit en wat meer aanvallend fortuin is het hopelijk mogelijk om komende dinsdag af te sluiten met een goed resultaat tegen Yerseke. Wessel zal hier niet bij zijn. hij is geschorst na zijn rode kaart.

Foto’s van de wedstrijd, gemaakt door Irene Overbeeke, zijn hier te bekijken.