Op een dag dat niet de mussen dood van het dak vallen, maar dat we te maken hebben met een flinke zuidwester wind van windkracht 6 BFT en een graadje of 11, was het tijd voor het NK tegen de wind in fietsen én voor de laatste thuiswedstrijd van Seroos 6 voor de winterstop. Tegenstander van vandaag was Lewedorspe Boys 3 (Lebo). De week voorafgaand was het een keer geen gepuzzel voor coach Eelke en kon hij beschikken over een brede selectie. We zaten zelfs zo ruim dat Pinkel het 5e mocht gaan versterken en Sjaak op het laatste moment kon afzeggen zonder dat we daar een vervanger voor moesten oproepen. Deze late afmelding lijkt niet in verband te staan met het feit dat hij voor het eerst met zijn schoonpa zou moeten voetballen.

We mochten vandaag Nol weer verwelkomen in de kleedkamer na een aantal weken van afwezigheid. Dat hij nog niet al zijn zaakjes op orde had is eerder regel dan uitzondering. Zo had hij vandaag zijn teennagels niet bijgewerkt. Arno, die naast hem zat, moest voor zijn eigen gezondheid een aantal meters opschuiven toen Nol met zijn teennagels aan de slag ging. Wel had hij voor de gelegenheid nieuwe scheenbeschermers aangeschaft met maagdelijk witte beennetjes om deze op zijn plaats te houden.

In de kleedkamer werden de Born-supplementen gretig ingenomen om vol energie aan de wedstrijd te beginnen. Nog niet iedereen weet dat je dit het beste met een beetje water kan nemen om zo de smaak wat te verheerlijken. Ondertussen was Fre ook binnen gedruppeld, die ook al een volledige wedstrijd bij het 5e had gespeeld. Zonder hem konden we niet beginnen en wat nog belangrijker was, is dat we als team met onze nieuwe shirts op de foto wilden. Hier kon en mocht Fre natuurlijk niet bij missen. Als je afvraagt wie die kleine man op de foto is… dat is aanstormend talent en pupil van de week Tijn Ridderbos. Lebo was ondertussen al een tijdje bezig aan hun warming-up en bij aankomst op het veld maakte een aantal van ons gebruik om op dat moment bij te kletsen. Captain Jack kent bij elk team wel iemand (hoe die dat voor elkaar krijgt weet niemand), Bas werkt bij de frietboer op Lewedorp langs de snelweg en zag wat collega’s en zelfs onze scheids van dienst kletste wat bij, of was dit een poging van Lebo om de wedstrijd proberen te beïnvloeden.

Net als vorige week begonnen we de wedstrijd eerst met tegenwind. Dit was vorige week goed bevallen en ook vandaag hoopte we dat dit goed zou uitpakken. Aan het begin waren we nog wat aftastend, omdat we nog niet heel vaak of zelfs nog nooit tegen Lebo hadden gevoetbald. Toch hadden we al snel een voetballend overwicht. Ook met tegenwind werden we geregeld gevaarlijk maar dit leidde nog niet echt tot doelpunten. Helaas valt dan het doelpunt aan de andere kant. Na een slappe pass van Ivo naar de paus werd deze bal door de tegenstander onderschept. De paus was genoodzaakt om de tegenstander onreglementair te stoppen, waardoor de tegenstander een vrije trap kreeg en deze onder Fre door binnenschoot. Balen en de achterstand was zeker niet nodig. Gelukkig kregen we niet lang daarna hulp van de keeper van Lebo. Hij dacht de bal net voor de voeten van Hansie Hansie weg te tikken, maar Hansie was alert en onderschepte de bal. Niet zelfzuchtig en zeker niet bezig met het topscoordersklassement gunde hij Musa de bal en deze kon voor open goal binnentikken. Dit zou niet de enige makkelijke intikker voor Musa zijn, ware het niet dat hij een ‘Wim Kieft momentje’ kende. Waarschijnlijk weet Musa niet waar we het over hebben en mogelijk meerdere jongere voetballers van Serooskerke, daarom hier een video van het moment van Wim Kieft;

Afijn, we gingen verder zoals we eigenlijk de hele tijd al bezig waren, met goed voetbal. Op het middenveld wisten Nol en Ivo elkaar goed te vinden en werd het spel geregeld verplaatst of de combinatie met de spitsen gezocht. Schoten van buiten de 16 werden door de wind over het doel getild. Ook de paus, captain Jack en Wannes kwamen vanuit de verdediging geregeld op om gevaar te stichtten. Bij een voorzet vanaf links werd de bal door de rug van Arno getoucheerd. Deze stuitte omhoog en kwam voor de voet van Nol, die de bal kon binnen schieten. Nog voor de rust maakte Musa toch zijn 2e doelpunt van de dag. Door wat slordigheden in de verdediging van Lebo en de wind kreeg Musa zijn bal op zijn hoofd. Dat hij kopsterk is weten we nog van vorige week en ook nu kopte hij de bal binnen. Nog even was er de twijfel of de bal wel of niet helemaal over de lijn was. Gelukkig kreeg de scheids bericht van de VAR dat dit wel het geval was en wees richting de middenstip. De score bij rust had nog hoger kunnen zijn dan 3-1 bij rust, maar Hansie Hansie miste nog twee grote kansen en zoals eerder gemeld had ook Musa een grote kans. Dat Hansie Hansie nog niet gescoord had en Musa al twee keer, was voor hem een reden om onderweg naar de kleedkamer coach Eelke aan te spreken of hij Musa er niet wilde uithalen. Hij voelt dat zijn koppositie onder druk komt te staan. Wat hij Eelke aangeboden heeft is onduidelijk, maar Musa werd wel in de rust gewisseld voor Bas. Uiteindelijk zal zijn actie niet veel hebben opgeleverd. Ook Marinus, die zijn eerste minuten van dit seizoen maakt, kwam er in voor Kaj.

Dat we de eerste helft al de bovenliggende partij waren, veranderde in de tweede helft niet. Met wind in de rug hadden we nog meer veldoverwicht en Lebo kwam moeilijk van hun eigen helft af. Bij het eerste doelpunt na rust kregen we wederom hulp van de verdediging van Lebo. Door een verkeerd ingeschatte terugspeelbal, of was het miscommunicatie (?), kwam de bal bij Bas in zijn voeten en kon zo de 4-1 binnentikken. Dat we daarna wat te makkelijk gingen voetballen, zorgde ervoor dat we niet efficiënt omgingen met onze kansen. Ook de wind zorgde ervoor dat we de bal soms te hard naar voren speelde. Zelfs Wannes kwam regelmatig mee op en probeerde het eens. Deze belandde helaas net als vele andere schoten achter het goal van de keeper. De keeper van Lebo nam de tijd om de bal te halen, hopende zo een grote afstraffing te voorkomen. Aan het eind van de wedstrijd heeft hij denk ik wel elke cm2 gezien achter zijn doel.

Arno en Nol wisten elkaar in de eerste helft al goed te vinden en ook in de tweede helft ontstond er weer zo’n moment. Arno had de bal en speelde Nol aan. Deze legde de bal voor zijn rechtervoet en besloot toen maar eens van buiten de 16 uit te halen. Via de binnenkant paal belandde deze in de goal. Dat Arno een goede wedstrijd aan het voetballen was bewees hij met zijn derde doelpunt van het seizoen. Hij had wat tijd om de bal aan te nemen en kon zo de 6-1 binnenschieten. Lebo had gedurende de 2e helft nog wel een spaarzame kans, maar Fre hoefde geen noodzakelijke reddingen te verrichten. Richting het einde van de wedstrijd zakte het spel wat in. Toen ook de scheids het genoeg vond werd de wandeling richting de kleedkamer gemaakt, waar zoals altijd een heerlijk koud biertje stond te wachten.

De afgelopen 2 wedstrijden hebben we in totaal 14 keer gescoord. Nu we in de ‘winning mood’ zijn breekt er helaas een periode aan van rust. Seroos 6 zal 19 januari nog een optreden geven tegen Erremuu, alvorens er een trainingskamp word belegd in Winterberg. Begin februari zal dan de tweede competitiehelft worden aangevangen.

Onze dank gaan uit naar de supporters die de stevige wind hadden getrotseerd en ons vandaag zijn komen aanmoedigen. De oproep vorige week was in ieder geval niet voor niets geweest. Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer terug.