Weer een week voorbij en 6 wedstrijden te bespreken, want bij Seroos 6 belde de tegenstander wederom af. Uiteindelijk leidde dit tot 12 goals en 7 punten. Niet bepaald een topweek dus.

Seroos 1 speelde tegen koploper MZC ’11 en legde een goede eerste helft op de mat. Ze kwamen zelfs op voorsprong door een benutte penalty van Alex, zijn 3e van het seizoen. MZC bleek in de tweede helft te sterk waardoor er geen punten werden behaald.

Seroos 2 had zich na de overwinning op RCS  enigszins opgewerkt op de ranglijst, maar kreeg bezoek van nummer 4 Terneuzense Boys. Uit was Seroos veel beter, maar wisten ze de vele kansen niet te benutten. Er lagen dus kansen.

In de eerste helft waren beide teams even slecht, om het zo maar te stellen. Maar in de 2e helft wist Seroos steeds vaker de ruimte achter de verdediging te vinden. En zo viel ook de eerste goal van de middag. Ruud werd diep gestuurd en hij legde de bal perfect terug op Maikel die binnenschoof. Maar dat was gerekend buiten de grensrechter, die gewoon vlagde voor buitenspel van Maikel ondanks dat de bal werd teruggelegd. De scheids ging mee in het vlagsignaal en uiteindelijk kwam Maikel nog wel in zijn boekje terecht, maar dan voor een gele kaart vanwege protesteren.

Maar Seroos ging door en even later leek een voorzet net te diep te zijn. Maar Peter kwam daar aangestormd en vanuit de volle sprint nam hij de bal vol op zijn linkerslof en schoot binnen! (We hebben dit live gezien, dus kunnen bevestigen dat dit verhaal, hoe ongeloofwaardig ook, echt klopt).

Vlak daarna kwam een steekbal bij Sam die zijn lichaam goed gebruikte en een heel zacht balletje in de verre hoek plaatste, en dat bleek genoeg voor de 2-0. Even later had Thomas een goede interceptie Thomas maar wist de keeper zijn schot nog net te keren, Ruud tikte de rebound echter nog binnen, met zijn linkerbeen zelfs. En dat onder toeziend oog van zijn vriendin, die echter alleen oog had voor de kleine Zavi (die zijn debuut maakte op Seroos) waardoor ze de goal volledig mistte. Jannick zorgde voor de laatste goal na een goede aanval en zo won Seroos 2 met maar liefst 4-0 en stijgen ze ook direct naar de 5e plek op de ranglijst.

Seroos 3 kreeg de koploper op bezoek. Of beter gezegd, de Seroos 3-4-5-6- combinatie. Want er was veel hulp nodig van de andere elftallen. Net voor rust kwamen ze op achterstand door een corner en een penalty. Maar waar je en kansloze 2e helft verwacht was het Seroos dat de koploper niet meer aan de bal liet en de kansen kreeg. Helaas werd deze prima prestatie niet beloond met goals waardoor er uiteindelijk werd afgefloten met een 0-2 eindstand.

Seroos 4 speelde tegen Jong Ambon 2, ofwel Zeelandia Middelburg 2. Ze vochten voor wat ze waard waren, maar na de 0-2 een kwartier voor tijd leek het gespeeld. Tot Yorick een vrije trap erin schoot en Seroos weer moed kreeg. In de slotfase kwam Jong Ambon door wangedrag met 9 man te staan en gooide Seroos alles op de aanval. Zelfs keeper Jos ging mee naar voren en hij kopte een corner op goal. Seroos 4 juichte al net als het vele publiek dat na de wedstrijd van Seroos 2 naar veld 2 was gelopen. Maar de treffer telde niet, want de bal was niet geheel over de lijn. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 verlies.

Seroos 5 is helemaal in de ban van hun strijd om het kampioenschap. Ze staan nog 4 punten achter de koploper, maar het geloof dat ze kampioen kunnen worden is sterk aanwezig. Zij traden ook aan tegen MZC ’11, de nummer 4 uit hun competitie. Een topper, volgens de leiders van Seroos 5.

En in zulke wedstrijden moeten de toppers in het elftal opstaan, en dat deden ze. Joost, Tim en Ruben wisten te scoren. Maar er viel ook nog een onverwachte goal. Marijn had dit seizoen namelijk nog niet gescoord en had aangekondigd te stoppen met voetballen als hij dit seizoen niet zou scoren. Maar zaterdag was daar dan toch zijn moment, want hij wist te scoren, met zijn chocoladebeen zelfs. Tot grote vreugde van hem en tot teleurstelling van sommige teamgenoten.

Daarnaast werd in het (wederom prachtige) verslag verwezen naar hun vele doelpuntenmakers. Uiteraard waarderen wij de het zeer dat Seroos 5 de lijst op de voet volgt, dus moesten we dit even uitzoeken.  En de statistieken kloppen, Marijn was de 16e doelpuntenmaker van Seroos 5. Overigens nipt gevolgd door Seroos 2 (14) en Seroos 6 (13).

Seroos 3 heeft maar liefst 19 verschillende doelpuntenmakers, maar terecht werd opgemerkt dat die iets meer spelers gebruiken. In totaal zijn er daar 53 verschillende spelers gebruikt in de competitie dit seizoen. Er zijn zelfs maar 5 spelers die alleen voor Seroos 3 hebben gescoord. Waaronder overigens spits Justin, die toch echt in het 4e speelt… Overigens heeft er nog niemand van Seroos 5 gescoord voor het 3e, dus daar is nog werk aan de winkel.

De dames speelden tegen Terneuzen, één van de betere teams in de competitie. En voor de tweede week op rij speelden ze gelijk. En uiteraard scoorde Mellanie weer, voor de derde week op rij. Daardoor blijven Terneuzen en Seroos gelijk staan in de stand.

En dan missen we nog 1 doelpuntenmaker. En dat is iemand die haar eerste goal van het seizoen scoorde. En daarmee heeft ze ook 1 doelpunt meer gemaakt dan haar vriendje, die in Seroos 3 speelt. Volgens teamgenoten kreeg ze de bal op ruime afstand van de goal en legde ze aan voor een schot. Enkelen draaiden al om, want ‘meestal schiet ze mis’. Nou, deze keer niet. De bal vloog erin en bezorgde haar team ook nog eens een punt.

Op haar verjaardag wist Sabine haar eerste goal van het seizoen te maken en bezorgde dames een punt, alle reden om haar te eren deze week!

Aan de top loopt Mellanie weer een doelpunt uit op de rest. Ruben komt in de dubbele cijfers en sluipt zo de top-5 in. De rest kwam niet tot scoren en zal een tandje bij moeten zetten de komende weken om weer aan te sluiten.

Morgen weer 6 wedstrijden, want de wedstrijd van Seroos 3 gaat niet door. Veel succes allen!