Zo richting het einde van het seizoen mogen we weer een weekupdate doen. Afgelopen weekend werd er 14 keer gescoord en we mogen 16 goals bespreken, we hebben namelijk een foutje gemaakt vorige week… Afgelopen week werden er ook nog eens 10 punten behaald in 6 wedstrijden. Seroos 3 speelde (wederom) niet.

Seroos 1 speelde tegen de talentvolle middenmoter Terneuzen. De eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht en gebeurde er niet heel veel. Maar vlak na rust brandde de wedstrijd los. Toen wist Alex een diepe bal van Aron goed te controleren en langs de keeper te schuiven. Zijn 5e goal van het seizoen en daarmee lost hij ook Jordy af als nummer 2 doelpuntenmaker van het eerste.

Seroos 1 had hierna goede zaken kunnen doen in de lijst, maar vaak was de laatste pass niet goed. Tot in blessuretijd Aron in twee instanties alleen op de keeper af kon gaan. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal af op Lars die voor open goal raak kon schieten. En daarmee maakte hij zijn allereerste goal van dit seizoen! Laten we hopen dat hij nu los is.

Terneuzen scoorde nog tegen, maar Seroos wist de drie punten knap op Noordhout te houden. Met een eervolle vermelding voor Constancia, die in de laatste minuten met wat kapbewegingen nog wat mensen het bos instuurde en daarmee applaus van het Seroos publiek afdwong. En zelf ook duidelijk kon genieten van die actie, zo een actie en dat plezier is (bijna) net zo mooi als een goal.

Seroos 2 speelde uit naar Meeuwen. Adrie had zijn tactiek aangepast om de tegenstander te verassen en dat werkte. De wedstrijd was niet hoogstaand, maar Seroos wist deze belangrijke wedstrijd te winnen en lijkt nu ook veilig te zijn.

Seroos 4 speelde uit tegen Walcheren 4, een laagvlieger in deze klasse. Seroos kwam dan ook op een 3-1 voorsprong door twee goals van Melvin en een goal van Jestin. Beiden komen nu op 8 goals en zijn in een spannende strijd wie er topscorer van Seroos 4 wordt. Melvin staat nu op 7 goals voor het 4e en Jestin staat op 5 goals.

De topscorer van vorig jaar werd uiteindelijk de schlemiel van de wedstrijd. Walcheren kwam namelijk terug tot 3-3 en in de laatste minuut was het Jasper (die nu hij niet meer scoort steeds verder naar achteren wordt opgesteld) die een penalty weggaf. Eindstand 4-3 voor Walcheren.

En dan komen we op het punt dat we onze excuses moeten maken. Zaterdag werden we opeens tegen de muur gezet door de gebroeders Dingemanse die uitriepen dat we iets waren vergeten. We hadden even geen idee waar het over ging, maar toen kwamen er nog 3 boze Seroos 5 spelers op ons af die allemaal uitschreeuwden: Wolphaartsdijk! En toen wisten we het weer. Seroos 5 had natuurlijk de wedstrijd van het jaar gespeeld. Waar enorme aandacht voor was in de PZC en via Frans van Pagee. Ze vonden het overigens niet de moeite om er een verslag over te schrijven, maar hadden wel (enigszins terecht) een vermelding in de lijst verwacht.

Daarom bij deze alsnog: de 1-0 kwam van de voet van Marijn, die een voorzet goed binnenliep na een enorme misser van Jur. En de mooiste goal van de dag kwam natuurlijk van Theun, die met zijn chocoladebeen de bal even in de verre hoek veegde. Gelukkig hebben we er (zelfgemaakte) beelden van.

Zaterdag was minder spectaculair. Seroos 5 lijkt wat last te krijgen van spanning op de benen. Ze hadden het namelijk heel lastig tegen de nummer laatst, Bevelanders. Seroos kwam 1-0 voor maar nog voor rust werd het gelijk. Gelukkig wist Niels tegen zijn oude ploeggenoten het scoren weer op te pakken. Dankzij twee goals van hem en doelpunten van Tim en Maurice werd het uiteindelijk 4-1.

Seroos 6 speelde tegen ST Patrijzen/Nieuwdorp 4, die een plekje onder hen stonden. En Seroos 6 had geen goede dag. Hoe het kan hebben we niet kunnen ontdekken, feit is wel dat ze met 5-1 onderuitgingen. En waar Adje de vorige keer scoorde na een assist van Gijs, was het nu andersom waardoor Gijs alweer zijn 13e van het seizoen kon maken.

De dames speelden uit tegen koploper Bevelanders. Een pittige pot dus. De Dames staan echter niet voor niets ook hoog op de ranglijst en maakten het Bevelanders moeilijk. Zo moeilijk zelfs dat ze een punt meenamen uit Kamperland. Via doelpunten van de topschutters Mellanie en Femke werd de eindstand bepaald op 2-2.

Dan missen we nog één speler. Een speler die vorige week al op de nominatie stond om speler van de week te worden, maar keeper/aanvaller Arnold kreeg toen de voorkeur. Hij besloot daar niet om te treuren, maar de week erop gewoon weer een poging te wagen. Zo zien we het graag. Vorige week wist hij als invaller 2 keer te scoren en de week ervoor scoorde hij ook al een goal als invaller. Dat leverde hem maar liefst drie doelpunten op in 50 minuten voetbal.

Deze week haalde hij dat gemiddelde behoorlijk omlaag, want hij mocht starten en scoorde in 90 minuten twee keer. Maar 5 goals in 1,5 wedstrijd is voor een middenvelder natuurlijk nog steeds een ongekend rendement. Dus deze week kunnen we er echt niet omheen, na 3 weken grootse vorm te hebben getoond mag Jannick zich kronen tot speler van de week!

In de top van de lijst kruipt Mellanie steeds verder naar de grens van 30 goals toe. Gijs maakt zijn 13e en pakt daarmee ook de 2e plek in de lijst. Femke en Niels scoren en komen daarmee op 11 goals en doen dus nog volop mee voor een podiumplaats. Maar liefst 7 spelers staan binnen 3 goals van de nummer 2, de strijd om de podiumplaatsen is extreem spannend dit jaar!

Morgen 6 wedstrijden op het programma, met onder andere de derby op het programma voor Seroos 1. De tegenstander van Seroos 5 heeft afgebeld, dus die zijn vrij. Veel succes allen!