De winterstop zit er weer op. Al is er van winter nog bijzonder weinig sprake geweest, maar wel van 6-7 weken rust voor onze topsporters. Ondertussen zijn we weer enkele weken bezig en zijn er 10 wedstrijden gespeeld. De rust heeft niet iedereen goed gedaan, gezien de 13 punten en 17 goals die er werden behaald.

Seroos 1 kwam goed uit de startblokken tegen Arendskerke. Via een penalty van Alex en een eigen goal wisten ze de uitwedstrijd relatief eenvoudig te winnen. Met een kopbal op de paal en een gemiste penalty was de vraag achteraf meer of 2-0 wel voldoende was en niet of de winst terecht was. De week erop werd er gespeeld tegen de buren. In een wedstrijd met weinig kansen kreeg Seroos uiteindelijk in de tweede helft wel de beste kansen, helaas viel de bal er niet in waarmee er werd geëindigd met de beginstand.

Seroos 2 knalt wel uit de startblokken. De mannen van Lieven lijken goed in zichzelf te hebben geïnvesteerd in de winterperioden. Onder moeilijke omstandigheden werd Meeuwen opzij gezet door goals van Jannick, Melvin en de tegenwoordig afgetrainde Bert. De week erop werd er gewoon van Bru door wederom een goal van Jannick en een goal van onze koploper, Gijs. Seroos 4 was vrij en Seroos 2 had te weinig spelers, Gijs stelde zich direct beschikbaar en liet zien ook op dat niveau nog steeds te kunnen scoren. Daarnaast werd ook nog eens 2 keer de 0 gehouden door het 2e. En waar we begin december spraken over een belangrijke overwinning waarmee Seroos 2 wegblijft van de onderste plekken, staan ze nu nog maar 5 punten achter de koploper. Het kan snel gaan.

Seroos 3 speelde ook de derby, maar kon geen punten op Seroos houden. Ze waren niet veel minder, maar effectiviteit is ook belangrijk. Wel kende Seroos 3 een bijzondere doelpuntenmaker, namelijk Maikel Simonse. Hij is terug na een lange blessure en mocht aantreden bij Seroos 3, en maakte ook meteen zijn eerste goal ooit voor Seroos 3.

Omdat de tegenstander van Seroos 4 niet kwam opdagen hadden zij nog een weekend vrij. Seroos 5 daarentegen speelde al twee wedstrijden. Na een makkelijke overwinning op de hekkensluiter moesten ze zaterdag aantreden tegen de nummer 2, ZM 4. Net als tegen Lebo scoorden ze weer 4 keer, alleen in plaats van een clean sheet kregen ze dit keer 7 tegengoals.. Wel een wedstrijd waarom 2 ploegen het publiek hebben vermaakt met maar liefst 11 goals. Ook Seroos 5 mocht zijn eerste eigen goal van het seizoen in hun voordeel noteren. Sjoerd schoot zichzelf in de dubbele cijfers, Bow maakte zijn 2e van dit seizoen, Yannick wist na een maandenlange droogstand weer eens te scoren en ook de beide leiders Ad en Simon wisten te scoren.

En dan Seroos 6. Die speelden direct de topper tegen Noormannen, dat 3 punten onder hun stond. Ondanks een trainingskamp in de winterstop en veel goede moed, werd het een wedstrijd waar weinig over viel te schrijven.. Noormannen maakte 2 goals en Seroos 0, waardoor Noormannen op gelijke hoogte komt met het 6e.

De dames hadden een pittig begin. Zij trapten al af op 11 januari en mochten direct aantreden tegen de koploper. Dit resulteerde in een klein verlies. Twee weken later stond er een wedstrijd tegen de nummer 4 op het programma.  Deze wedstrijd leverde helaas wederom geen punt(en) op, maar wel een goal. Eva Dalebout maakt haar eerste van het seizoen, met een prachtig schot van grote afstand.

Eén speler viel extra op. Het is geen toeval dat hij in Seroos 5 voetbalt, aangezien die bijna de helft van alle goals maakten in de afgelopen 2 weken. Hij is 1 van de vele zomeraankopen van Seroos 5 die aan het begin allen zo makkelijk scoorden. In de winterstop lijkt de batterij weer opgeladen, want Marvin de Visser is weer helemaal los en scoorde twee keer direct na de verplichte pauze. Hij komt hiermee ook al 4e speler van Seroos 5 in de top-15.

Morgen mogen alle teams weer aantreden, veel succes!