Speelronde 24 zit er weer op, tijd voor een nieuwe update. En ook weer eens een update waarin veel goals te melden zijn, 18 goals uit 7 wedstrijden is alweer een tijdje terug. Positieve ontwikkelingen dus zo aan het einde van het seizoen, al moeten we wel starten met enkele kritische noten.

 

Het is algemeen bekend dat trainers dwars zijn en dat bleek zaterdag maar weer. Bij Seroos 3 begon alles nog positief. Voor de wedstrijd was een een kleine huldiging en applaus voor Peter Zwemer, hij maakte zijn debuut in de basis bij het 3e en was daarmee de 60e speler dit seizoen die mee heeft gedaan (na de wedstrijd stond de teller op 63 spelers). Reden genoeg dus voor een speciale vermelding.

Om terug te komen op de dwarse trainer; wij gaven vorige week het advies Peter in de spits te zetten. Er werd toch besloten om Peter linksback te zetten, en na 31 seconden gespeeld te hebben gebeurt het: de allereerste voorzet van de wedstrijd wordt door Peter snoeihard in het dak van de eigen goal geschoten, achter de kansloze keeper Jos. De bank was het er snel over eens dat dit de fout van de trainer was en vroeg meteen of hij deze stukjes op de site niet leest, laat het een waarschuwing zijn voor alle trainers.

Overigens moet wel worden vermeld dat Peter een bijzonder goed debuut kenden. Zijn man had geen fijne wedstrijd en wisselde op den duur zelfs van kant. Peter kom je drie keer tegen en elke voorzet werd geblokt. Altijd zit er een been of voet tussen en op het einde blokte hij zelfs nog ballen met zijn gezicht. Hulde voor de inzet en wilskracht die Peter liet zien bij zijn debuut.

 

Dan naar ernstiger zaken. Vorige week schreven we over Mellanie, die nog een laatste dappere poging deed om Gijs van de troon te stoten. Na een anonieme tip en het daaropvolgende onderzoek kwam echter aan het licht dat Mellanie helemaal niet had gescoord! De Dames probeerden door middel van fraude alsnog aan een eerste plek in de lijst te komen, maar dat laten we niet gebeuren, de goals zijn er gewoon weer afgehaald.

Maar wat nog erger is, de goals werden gemaakt door 2 nieuwkomers in de lijst, waarvan er 1 zelfs debuteert! Die goals wilden ze deze dames gewoon ontnemen, een schande. Dus we gaan de eer gewoon geven aan de echte doelpuntenmakers. Nathalie Denevers wist haar eerste goal van dit seizoen te maken terwijl Melissa van Belzen haar allereerste goal ooit in de senioren maakt. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Deze week speelden de Dames weer 2 wedstrijden. En Nathalie lijkt in topvorm te zijn, want ze scoorde zaterdag direct ook haar tweede van dit seizoen. En dat was niet zomaar een goal. Ze wist een afgeslagen bal vanaf de middellijn met een boogbal over de keeper te krijgen, een nominatie voor de goal van het seizoen. Kyra volgde haar voorbeeld en komt nu als 5e speler dit seizoen in de dubbele cijfers. Twee minuten voor tijd volgde een vreugde explosie toen Mellanie de 3-2 maakte en daarmee de Dames een overwinning bezorgde. En niet zomaar een overwinning, maar met Kloetinge 2 werd de nummer 2 van de ranglijst verslagen. 

Op maandag bleken ze nog niet voldoende hersteld van deze inspanning, want deze wedstrijd verloren ze. Wel wist Mellanie te scoren en zo haar tweede goal in 3 dagen te maken. Voor degenen die (terecht) twijfelen of de doelpuntenmakers deze week wel kloppen hebben we goed nieuws, het klopt. We hebben namelijk waarnemers naar de wedstrijden gestuurd die dit bevestigen. 

 

Seroos 6 dan, zij speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen. Tegen WIK werd het een mooie wedstrijd die uiteindelijk werd besloten met een puntendeling. En zo konden er ook nog wat spelers een goal maken, iets dat het 6e dit seizoen toch net te weinig heeft gedaan. Spits Ramon (alias Hansie Hansie) maakte zijn 2e van dit seizoen terwijl Rudolf zijn 3e van het seizoen maakte. Rudolf kroonde zichzelf hiermee ook tot topscorer van Seroos 6, een bijzondere prestatie voor een controlerende middenvelder. Hij moet deze titel wel delen met Niek, die als gastspeler (!) ook een paar keer meedeed en ook 3 keer scoorde. Tip voor de leiding van het 6e: scout voor volgend seizoen een scorende spits.

 

Seroos 4 speelde ook zijn laatste wedstrijd en dat werd een wedstrijd waarmee je een seizoen ook leuk afsluit. Tegen MZC’11 4 (die 1 plek boven Seroos staat op de ranglijst) werd met maar liefst 10-2 gewonnen. De enige uitslag in de dubbele cijfers dit seizoen bij de senioren. En dat dus ook nog eens tegen een ploeg die hoger staan op de ranglijst, heel erg knap.

Als dit seizoen 1 ding is gebleken, is het wel dat Gijs op zijn best is als zijn koppositie in de lijst wordt bedreigd. Wekenlang stond hij droog, maar als we (onterecht) schrijven dat Mellanie eraan komt staat het vizier weer op scherp. Hij scoorde drie keer en staat nu op 28 goals. Niek (die dus ook mede topscorer van Seroos 6 is) scoorde voor het 4e zijn 2e van het seizoen, MZC zelf deed ook vrolijk mee met een eigen goal en de laatste werd gemaakt door Robert Jan Buijze. En dat werd tijd.

Vroeger scoorde hij regelmatig en was hij berucht dat hij met name na de winterstop op gang kwam met zijn goals. Hij scoort nu echter pas zijn eerste na de winterstop en ook pas zijn eerste voor het 4e. Door 2 goals bij Seroos 5 komt hij toch nog op 3 goals. Maar voor een speler die in 2017/2018 nog op een 4e plek in de lijst (12 goals) en in 2018-2019 op een 8e plek in de lijst (11 goals) eindigde natuurlijk veel te weinig.

 

Vorige week schreven we dat Seroos 2 zo goed in vorm is dat ze in plaats van nacompetitie voor degradatie opeens in de race waren voor de nacompetitie voor promotie. Kloetinge verloor al op vrijdagavond dus Seroos kon zaterdag ook daadwerkelijk op een nacompetitieplek terecht komen. Volgens ooggetuigen was de wedstrijd gelijk opgaand, maar Seroos 2 heeft een geheim wapen. Vorige week was hij speler van de week, nu matchwinner, want Lars maakte de enige goal van de wedstrijd waardoor Seroos 2 nu daadwerkelijk op een nacompetitieplek staat.

 

Dan moeten we nog naar de meeste scorende speler van deze week en uiteraard speelde die bij Seroos 4. Door wat afwezigen en omdat Seroos 5 niet moest spelen kon hij meedoen. Na de winterstop had hij nog niet vaak gescoord, maar deze zaterdag viel alles goed. Met als hoogtepunt een prachtige goal. Hij liep alleen op de keeper af en schoot de bal die voor zijn linkerbeen lag, met zijn rechterbeen achter het standbeen binnen. Nu staat hij er wel om bekend dat hij veel trucjes doet in wedstrijden, maar dat ze lukken is weer iets nieuws. Maar als je 4 keer scoort is alles geoorloofd. Onze Jur Punter stond op scherp en liet ook zien meer te kunnen dan alleen punteren.

Al waren zijn teamgenoten nog veel meer onder de indruk van een andere actie; hij gaf namelijk ook een assist. Om een teamgenoot te citeren: “als Jur de bal afgeeft in de buurt van de goal weet je dat het echt een bijzondere dag is “. En dat was het.

 

Toch was Jur niet de man van de week. Voor het eerst in de historie van de lijst is dat iemand die niet eens scoorde (sterker, zijn laatste goal maakte hij op 18 mei 2019, zijn 3e van dat seizoen), maar toch is hij de enige die deze titel verdient deze week.. Want deze week werd afscheid genomen van ons oudste spelend lid en een unieke voetballer.

In zijn jonge jaren begon hij zijn sportcarrière als korfballer bij onze vrienden van ONDO. Hij raasde daar over het veld maar besloot in zijn tienerjaren toch te gaan voetballen. En ook daar bleek hij aanleg voor te hebben, want uiteindelijk wist hij zich op te werken tot speler van Seroos 1. Zo was hij onderdeel van de selectie die in het seizoen 1999-2000 kampioen werd in de 4e klasse. Met de jaren die volgden ging hij steeds wat lager spelen. Zo hebben wij zelf ook nog gespeeld met hem, in Seroos 3. Dat was in 2004 en het zegt genoeg dat van dat relatief jonge elftal (hij was de oudste speler) alleen Kopie nog voetbalt.

 

De laatste jaren speelde hij in Seroos 6. En als je denkt dat hij daar een uitbuikende vedette was die iedereen vertelde hoe het moest, dan ben je mis. Sterker nog, hij is de enige speler bij Seroos 6 met een sixpack. Iets waar vele spelers daar jaloers op zijn. En anderen vertellen hoe het moet en toekijken staat niet in zijn woordenboek. Hij staat bekend om zijn werklust, zijn teamgeest. zijn drive en het nooit opgeven. Acht jaar terug stopte hij al eens, maar aangezien zijn fanatisme nog zo groot was maakte hij al snel weer zijn rentree.

 

Seroos 6 wilde hem dan ook een mooi afscheid geven, maar dat ging niet vanzelf. Ze hadden namelijk geregeld dat hij samen met zijn zoon kon voetballen. Maar waar spelers vroeger vroeg naar bed gingen voor een wedstrijd, gaan ze nu op stap. Dus kan het zomaar gebeuren dat je 11:45 moet vertrekken en 12:15 wakker wordt.  En als enkele spelers dan ook nog kiezen voor de route over de A58 die is afgesloten ontstaan er problemen en heb je niet voldoende spelers om te starten.

 

Het 6e heeft echter een goede begeleiding. Dus waar leider Eelke de zoon ophaalt regelt leider Tjeerd dat de wedstrijd een kwartier later begint en dus kan Seroos 6 gewoon met 11 man beginnen. Ondertussen weet ook Eelke net voor de rust na vele omwegen in Kerkwerve te komen om de selectie compleet te maken. De rust wordt behaald met een achterstand en dan komt het grote moment.

 

Dat is het moment dat Johan Mesu, beter bekend als Wannes, zich opmaakt voor zijn laatste wedstrijd voor Seroos. Met rugnummer 11 valt hij in op zijn vaste stek als linksback en zoon Jestin komt erin als linksmidden. En dan kantelt de wedstrijd, want Seroos 6 weet een achterstand om te buigen naar een eindstand van 3-3. 

Ook in zijn laatste wedstrijd doet Wannes wat hij altijd deed. Karakteristiek als altijd. Blik op de bal, daarna het hoofd naar beneden, het bollen van de rug, en dan met driftige passen erop af. En dan alles voor de bal, of anders de man. Niks raken is geen optie, falen is geen optie en opgeven is al helemaal geen optie. Tot in zijn laatste wedstrijd kan geen enkele andere speler tippen aan zijn inzet en mentaliteit.

Maar ook aan de bal kan Wannes wat en ook dat liet hij zien. Nog één keer stoomde hij ouderwets op langs die linkerkant en gaf een puntgave voorzet. En die voorzet werd door niemand minder dan Jestin binnenschoten. Zo eindigt de carrière van Wannes op 58-jarige leeftijd met een assist op zijn zoon, mooier kan je het vooraf niet bedenken.

Wannes, bedankt voor alle mooie jaren en mooie momenten. En het is natuurlijk geen echt afscheid, want we gaan je nog vaak genoeg zien (en zeker horen) langs de lijn. Bedank voor alles!

 

 

In de top van het klassement is de eerste plek van Gijs nu wel veilig,  net als de 2e plek van Mellanie. Jur kan de 3e plek van Joost volgende week nog aanvallen, het schijnt dat hij al een oproep heeft gedaan aan zijn teamgenoten om alle ballen op hem t spelen. Enkelen hebben nog goede kans op de top-10 of dubbele cijfers. Morgen komen Seroos 1, 2, 3 en de dames in actie. Veel succes en ga voor die laatste kansen op goals!

 

Topscorerslijst VV Serooskerke t/m 23-05-2022

Na 24 speelrondes

         
  Naam Elftal Deze week Totaal
1 Gijs Zoutewelle 3e/4e 3 28
2 Mellanie Pauwe VR1 2 17
3 Joost Dingemanse 5e/6e   14
4 Jur Dekker 4e/5e/6e 4 13
5 Kyra van ’t Westende VR1 1 10
6 Lars Overweel 2e/3e 1 9
7 Bernado Wattel 4e   7
8 Guido Arratoon 1e/2e   7
9 Femke van de Putte VR1   6
10 Aron Wattel 1e/2e   6
11 Bjarne Murre 2e/3e   6
12 Daan van As 2e   5
13 Marijn van der Ven 5e/6e   5
14 Niek Gideonse 4e/6e 1 5
15 Tim Nieuwenhuis 5e   4
16 Irene Etman VR1   4
17 Yorick Lauret 4e   4
18 Stefanie de Later VR1   4
19 Niels Snoep 3e/5e   4
20 Mathijs Fincke 4e/5e   4
21 Sjoerd Slotman 4e/6e   4
22 Dion Riemens 2e/3e   4
23 Ruud Aarnoutse 2e   4
24 Justin Bostelaar 3e   3
25 Rudolf van der Heijden 6e 1 3
26 Robert Jan Buijze 4e/5e 1 3
27 Arnold Schreij 6e   2
28 Maurice Joosse 5e   2
29 Frank Rooze 3e/6e   2
30 Bas Tramper 6e   2
31 Lotte van der Ven VR1   2
32 Robbert Luijk 1e/2e   2
33 Martin Wisse 4e   2
34 Alex Jobse 1e   2
35 Wessel Overbeeke 1e/2e   2
36 Thomas Wattel 3e   2
37 Jannick Wondergem 2e/3e   2
38 Bart Boogaart 5e   2
39 Wiljan Jobse 4e/6e   2
40 Ramon Francke 6e 1 2
41 Jestin Mesu 5e/6e 1 2
42 Nathalie Denevers Vr1 1 2
43 Melvin Poppe 2e   1
44 Judith Poppe VR1   1
45 Jacky Gideonse 5e   1
46 Rens Dieleman 5e   1
47 Ivo Besuijen 6e   1
48 Eric Koopmans 6e   1
49 Ruud Onderdijk 5e   1
50 Jordi van Schaik 2e   1
51 Maurice de Landmeter 6e   1
52 Marcel Christiaanse 6e   1
53 Marvin Etsburg 6e   1
54 Steven Hollemans 3e   1
55 Robin Bastiaanse 6e   1
56 Wilko Louwerse 6e   1
57 Xaviera Denevers VR1   1
58 Arjen Francke 2e   1
59 Lotte Provoost VR1   1
60 Nina de Leeuw VR1   1
61 Anthony Poppe 6e   1
62 Ivana Sturm VR1   1
63 Jeffrey Koets 1e   1
64 Roy de Visser 2e   1
65 Melissa van belzen Vr1   1
66 Kenneth den Hollander 2e   1
67 Olivier Eshuis 6e   1
68 Kaj Louws 5e   0
69 Eigen doelpunt 1e/3e/4e 1 3
  Totaal:   18 243
         
  Voorgaande winnaars:
  2005/2006; Eric Koopmans (35)
  2006/2007: Andre Brouwer
  2007/2008: Robin Vos (24)
  2011/2012: Gertjan Gideonse/Melvin Poppe (21)
  2012/2013: Aron Koster (19)
  2013/2014: Melissa Sipma (30)
  2014/2015: Adriaan Wattel (19)
  2015/2016: Aron Wattel (23)
  2016/2017: Gijs Zoutewelle (23)
  2017/2018: Jeroen Geerse (55)
  2018/2019: Gijs Zoutewelle (24)
  2019/2020: Gijs Zoutewelle (17)*