En daar zijn we weer voor een korte update. Nadat het carnavalsweekend voorbij is gegaan zonder wedstrijd, stonden er deze week 3 inhaalduels op het programma. Zaterdag speelden Seroos 3 en 4 en de Dames haalden afgelopen woensdag in. We klimmen niet altijd in de pen voor een inhaalweekend. Maar aangezien er in deze drie duels meer werd gescoord dan in de volledige speelronde ervoor (12 om 8 goals), vonden we het de moeite om wat mensen in het zonnetje te zetten.

Seroos 3 mocht afreizen naar Roosendaal voor een wedstrijd tegen DVO ’60. Een club waar niemand eerder tegen had gespeeld, dus het was ook even zoeken naar het sportpark en de juiste parkeerplaats. Maar na een wandeling van 10 minuten werd de kleedkamer bereikt.

Of het de wandeltocht was of dat het carnavalsweekend nog in de benen zat is niet duidelijk, maar Seroos begon slecht. Het eerste half uur hadden ze niets in te brengen en mochten ze Niels danken dat het slechts 1-0 was. Tot Sam 5 minuten voor de rust een kaats van Oktaj snoeihard in de goal werkte en zijn allereerste goal voor Seroos 3 maakte. Nog geen 3 minuten later was het Dion die een voorzet de kruising injoeg en voor een onverwachte 1-2 ruststand zorgde.

Direct na rust schoot diezelfde Dion een voorzet in de verre hoek (ja ja, net als donderdag op de tv). Hierna was de wedstrijd gespeeld en was het aan de invallers Maikel (2) en Ruud om de score verder uit te bouwen naar 1-6. Dat beiden na de wedstrijd ook in de top 3 van de lijst hadden kunnen (moeten?) staan zullen we, zoals zaterdag beloofd, hier niet uitgebreid bespreken.

Jannick scoorde ook nog de 1-7, zijn eerste van het seizoen. Vrij snel daarna vond de scheidsrechter het tijd om bier te gaan drinken en floot af.

Seroos 4 wachtte een zware wedstrijd. Zij traden aan tegen Jong Ambon 2,  nu nog de nummer laatst van de ranglijst. Alleen is in de winterstop het volledige 2e elftal van Zeelandia overgestapt, dat 2 klassen hoger speelde. Hun eerste wedstrijd na de winterstop wonnen ze dan ook met 13-1.

Maar, Seroos 4 heeft zich vorig jaar ook al laten zien als reuzendoder. En ook deze week besloten ze hun huid duur te verkopen. Tot ongenoegen van de tegenstander, waardoor het een vervelende wedstrijd werd. Maar Seroos hield stand en kwam zelfs op voorsprong door Jestin. Uiteindelijk wist Jong Ambon nog gelijk te maken, maar alsnog een keurige prestatie!

De Dames verloren hun laatste 2 wedstrijden en moesten het goede gevoel weer zien terug te krijgen tegen HSV Hoek VR1. Aan de Bieweg deden ze afgelopen woensdagavond wat verwacht mocht worden, ze wonnen. En dat mede door de derde treffer van dit seizoen van Kyra.

Maar de score viel hoger uit dan 1-0, want er was ook nog iemand die een hattrick maakte. Lang bleef ze onzichtbaar in de lijst en ging de aandacht uit naar andere doelpuntenmakers. We houden het maar op wat decompressie na het vorige geweldige seizoen.

Maar ze is terug, helemaal terug zelfs. De laatste weken van het vorige jaar scoorde ze alweer steeds vaker en die lijn trekt ze door in 2024. Met haar hattrick is ze niet alleen de speler van de week, maar Mellanie staat ook weer aan kop van de topscorerlijst!

Aan kop heeft Mellanie 2 doelpunten voorsprong op Gijs. Dion is met zijn 2 treffers aangesloten bij Wilko en Femke die met 9 goals op een gedeelde 3e plek staan in de lijst. Beslist is er dus nog niks.

Morgen weer 7 wedstrijden op het programma, veel succes allen!