De eerste trainingsweek onder de bezielende leiding van Evert Wisse zit er inmiddels op. Een week waarin scherp en hard is getraind, wat voor vertrouwen zorgt binnen de groep. Helaas heeft Peter Gideonse afgelopen week een hamstringblessure opgelopen, waardoor hij (mogelijk) enige tijd uit de roulatie is. 
 
Zaterdag 30 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Arendskerke op het programma. Tijdens de warming-up zorgde club DJ Fox voor wat hip hop plaatjes, tot groot genoegen van een aantal vroeg aanwezigen. Naast de harde kern van Seroos, waren er ook enkele (vrouwelijke) supporters aanwezig. Ik vraag mij hardop af of zij voor het voetbal kwamen of voor Jorden die zijn gezicht al enkele weken op de tribune laat zien. Nadat de pupil van de week, Levi Kempe, de keeper voor het eerst had gepasseerd startte de wedstrijd omstreeks 14.30 uur op een uitverkocht sportpark Noordhout. 
 
Al in de eerste minuut was het Robbie, na een strakke inspeelpass van Jeffrey, die opstoomde langs de rechterkant. Het publiek veerde op en begon al motorgeluiden te maken, waarna Robbie besloot twee mannen door de stokken te spelen. Eenmaal op de zestienmeter van Arendskerke besloot hij de bal strak voor te trekken, waarna een verdediger van Arendskerke de bal in eigen doel gleed. Na deze sterke openingsfase hield Seroos de druk, door met name op het middenveld heer en meester te zijn. Goede inspeelpasses van achteruit op de diepste middenvelder zorgden ervoor dat Jeffry en Sil als derde man konden aansluiten, waarna de buitenspelers in stelling werden gebracht. Ondanks dat noteerde Arendskerke in de 12e minuut haar eerste kans. Een gevaarlijk ingebrachte bal, na half druk zetten van Seroos, zorgde ervoor dat Jordi uit zijn doel moest komen.  Gelukkig schoot de aanvaller de bal kansloos voorlangs. In de 14e minuut ging mijn voetbalhart even sneller kloppen. Een aanval over iedere schijf van het veld kwam via Alex bij Guido terecht. Guido twijfelde geen moment, omspeelde de keeper en schoot de 2-0 kruislings in het doel. Na 23 minuten was het Arendskerke dat iets terug probeerde te doen. Na een lange bal (één van de weinige goede) werd de bal voorlangs gekopt. In de tegenaanval omspeelde Aron de keeper, schoof de bal richting de goal, echter werd deze door een verdediger van de lijn gegleden. 
 
De tweede helft was uiteindelijk van beide kanten niet super sterk. Arendskerke probeerde iets aan te zetten door nog meer de lange bal te gaan spelen. Naast dat Jasper Westplate uit een penalty de 2-1 maakte, waren er weinig hoogtepunten. Wel opmerkelijk is dat er bij Arendskerke twee Goedegebure’s uit het veld gingen en er twee Goedegebure’s voor in de plaats komen. De vraag is: waar ging het mis?
 
De wedstrijd van volgende week heeft weinig woorden nodig. Een wedstrijd op zich, waar de vorm van de dag bepalend zal zijn. Ondanks het niet op ons prachtige sportpark is, hopen we allen op uw steun. Tot dan!
 
De pen voor deze wedstrijd geef ik door aan iemand die afgelopen jaar besloot het mooie Serooskerke te verlaten om (u begrijpt het niet) vier kilometer verderop te gaan wonen… Ik heb het over niemand minder dan de Beckham uit de eerste selectie: Peter Gideonse!