Het voetbalaanbod voor de pupillen (JO7 t/m JO12) ziet er sinds het seizoen 2020/’21 iets anders uit. Het vier fasen-model is ingevoerd. Het seizoen wordt opgesplitst in 4 fasen, 2 in het najaar en 2 in het voorjaar. Dit houd in dat de teams per seizoen 4 kleine competities spelen, het voordeel hiervan is dat er een betere krachtsverhouding ontstaat tussen de teams. Je kan immers nu 3x per jaar promoveren of degraderen zodat je gelijkwaardigere tegenstanders tegenkomt. De indeling van de eerste fase (klasse niveau) gebeurt nog steeds op basis van de teaminschrijving van de vereniging. In het 4-fasenmodel is het een streven om de reisduur te beperken en wordt er niet gespeeld in de schoolvakanties. Beker- en inhaalwedstrijden komen voor deze leeftijdscategorieën te vervallen. Mocht je hierover meer willen lezen klik dan hier

Tot afgelopen zomer speelde deze teams een half seizoen de thuiswedstrijden in Veere en een half seizoen in Serooskerke. Het gevolg was dat er elke zaterdag een aantal wedstrijdjes in Veere en een aantal wedstrijdjes in Serooskerke gespeeld werden. Soms slechts 1 wedstrijd per complex.
Dit seizoen hebben we als bestuur ervoor gekozen om alle thuiswedstrijden van deze teams per fase op één complex te spelen. Zodat er meer wedstrijden op de ochtend op één complex gespeeld worden, het drukker en gezelliger wordt op het complex en in de kantine.

De verdeling van de fasen is grofweg als volgt:

Fase 1: zomervakantie tot herfstvakantie: Serooskerke
Fase 2: herfstvakantie tot kerstvakantie: Veere
Fase 3: kerstvakantie tot voorjaarsvakantie: Serooskerke
Fase 4: voorjaarsvakantie tot zomervakantie: Veere

Voor de oudere jeugd (O13 t/m O19) hanteren we nog wel het halfjaar systeem. Een aantal teams spelen de thuiswedstrijden tot de kerstvakantie in Veere en een aantal teams spelen tot de kerstvakantie in Serooskerke. Na de kerstvakantie wisselen deze teams van complex.

Namens het bestuur van de SJO Serooskerke/Veere,

Dennis Marinissen