Weer een week voorbij en we kunnen gerust wel stellen dat dit een topweek was! Alle vijf de wedstrijden werden namelijk omgezet in een overwinning. Vijf wedstrijden brachten ons vijftien punten, geweldig! Overigens moeten we daar niet alleen de doelpuntenmakers voor bedanken. Want drie wedstrijden eindigden in een 1-0, waarvoor de keepers en verdedigers dus ook zeker alle lof verdienen.

Seroos 1 speelde thuis tegen Bevelanders, de ploeg die vorige week Dauwendaele nog versloegen. Seroos liet het gelukkig niet zo ver komen en wist via Ruben en Aron voor rust al afstand te nemen. Na rust werd het via Sil 3-0 en na een tegengoal maakte Ruben nog de 4-1. Een prima overwinning, maar er moet wel bij worden gezegd dat de afwerking van Seroos 1 bijzonder slordig was.

Zo mistte Sil nog voor open goal en waren meerdere kansen niet aan onder andere Aron besteed. Vorige week werd hij alleen topscorer van het eerste toen Ruben een penal mistte, nu komt Ruben weer gelijk nadat Aron 3 grote kansen mistte. Het grote voordeel is wel dat het daardoor lekker spannend blijft, maar hopelijk staan de vizieren tegen Patrijzen weer op scherp.

Seroos 2 moest uit naar Baronie, één van de betere ploegen uit de klasse van Seroos. Adrie had zijn tactiek perfect aangepast aan de tegenstander waardoor het een spannende wedstrijd werd met een uitblinkende verdediging. En dan moet je het hebben van individuele kwaliteit.

We waren dan ook verheugd toen we hoorden dat Seroos 2 met 1-0 won. En daarop volgde als snel een appje van een geagiteerde Denvy: “Je gelooft het niet, maar gewoon weer geprikt. En met links zelfs, stijf in de winkelhaak.”. Iedereen zal snappen dat we deze berichten met grote trots tot ons namen. Want waar we vorige week nog hoopten dat zijn grote talent echt zou ontbolsteren, werd hij de week erna direct de matchwinner en bezorgd Seroos 2 3 punten.

Overigens had Denvy wel wat hulp nodig om matchwinner te worden. Want de man met de grootste praatjes op Seroos eiste nog een penalty op, nadat Arie een week eerder een keer had gemist. Peter vond dat hij geschikter was voor dat klusje (de laatste goal die Peter maakte was overigens op 14-12-2019), vol vertrouwen stond hij achter de bal maar de bal eindigde niet in de goal maar vloog richting Roosendaal. Gelukkig is deze penalty ook vastgelegd op beeld, zodat wij dit moment nooit zullen vergeten.

Seroos 3 speelde de derby tegen SVOD 3, op het eerste veld van Domburg. Door zieken, vakantiegangers en geblesseerden was het voor het eerst dit seizoen lastig om een selectie bij elkaar te rapen. Door een late afmelding moest op zaterdagochtend Wannes jr. nog worden opgeroepen, maar uiteindelijk stonden er gewoon 11 man klaar bij de aftrap.

Nadat Seroos de 1e helft beter was maar tot weinig kansen kwam, was de 2e helft meer gelijkwaardig. Maar tot kansen komen bleek voor beiden ploegen toch lastig. Uiteindelijk kreeg SVOD een enorme kans waar Niels een geweldige redding op had, zelfs de scheidsrechter had zijn fluitje al in de mond om te fluiten voor een goal.

Zo leek het uit te lopen op een (terechte) 0-0. Maar dat was gerekend buiten de mannen uit Vrouwenpolder. Thomas wilde nog winnen en ging steeds vaker naar voren. Zijn laatste actie resulteerde in een voorzet bij de 2e paal en daar dook (zoals zo vaak) opeens Dion op. En die schoot zonder te twijfelen de bal in de verre hoek. En zo maakte hij voor de 2e week op rij de enige goal voor Seroos 3. En ditmaal wist hij Seroos in de 92e minuut naar de overwinning te schieten in de derby, veel mooier kan je ze niet maken.

Seroos 5 trad aan tegen de ongeslagen koploper Arendskerke. Een wedstrijd die bijzonder serieus genomen werd (alleen niet door leider Jelle, die was weer afwezig), vandaar ook dat de bespreking van Joost volgens ooggetuigen maar liefst 15 minuten duurde. En dat sorteerde effect, want Seroos speelde als een collectief. En zowaar, ook topschutter Candy was weer eens op de afspraak!

Na een teleurstellend weekend had hij zich herpakt en wist hij de 1-0 op het scorebord te zetten. Hierna was de wedstrijd vooral voor de verdedigers, met uitzondering van aanvoerder Ruud. Volgens bronnen in het team denkt hij dat hij als aanvoerder alleen maar anderen opdrachten moet geven, en zelf niet hoeft te verdedigen. Dit helpt een team natuurlijk niet, de leiding zal hier toch iets aan moeten doen. (Net als aan zijn eetgewoontes, een krentenbol met leverworst…bah) Gelukkig hebben ze een erg goede keeper. Vorige week hield hij voor het eerst de nul en dit heeft bijzondere krachten losgemaakt lijkt het, want ook deze week hield Yoeri alles tegen. Zo wist Seroos 5 de 3 punten op Seroos te houden en de koploper zijn eerste nederlaag toe te brengen.

Dan de dames. Zij traden aan tegen de Bevelanders, een subtopper in de competitie. Maar als Seroos in de race wil blijven voor de eerste 2 plaatsen moet er natuurlijk gewonnen worden. In de kantine heerste er wat verwarring over het moment wanneer de goals vielen. Zo werd er vermeld dat de doelpunten pas na rust vielen omdat de doelpuntenmaker inviel in de rust, later bleek dat dit niet het geval was maar dat de vader van de doelpuntenmaker pas na rust aanwezig was. Verwarring alom en daarom doen we het maar met de uitslag die op voetbal.nl staat vermeld: 3-1 voor Seroos. Drie punten en de 3e plek steviger in bezit, een prima prestatie!

En dan is het ook wel duidelijk waar de speler van de week haar goals heeft gemaakt. Ze is al vaak genoemd, maar als je voor de 2e week op rij een hattrick maakt en in februari al meer goals hebt gemaakt dan het seizoen ervoor, dan verdien je het. Want wederom was het Mellanie die drie keer scoorde bij de Dames!

Daarmee komt ze op 18 goals en is ze de trotste koploper van de lijst. Niels staat op 12 goals terwijl Ruben en Aron op 10 staan. Maar het kan snel gaan, want in de winterstop leken Niels en Mellanie al niet meer te achterhalen. En Aron en Ruben komen nu snel dichterbij. En als Denvy zo doorgaat duurt het niet lang voor hij zich ook in de top-5 meldt.

Heel bijzonder overigens dat de hele top-6 tot scoren kwam en dat Denvy de enige doelpuntenmaker was daarbuiten. Dat tekent ook de kwaliteit van de top, daar kunnen we verder op bouwen.

Morgen weer 5 wedstrijden, want Seroos 2 en 5 zijn vrij, veel succes!