Afgelopen zaterdag speelde Serooskerke thuis tegen Yerseke. Na 3 nederlagen op rij is het voor Seroos zaak om weer eens punten te pakken. Yerseke draait een prima seizoen en heeft zelfs de 2e periode weten te pakken. Wel heeft Yerseke vandaag veel afwezigen. Ook Serooskerke kampt natuurlijk nog steeds met veel blessures. Vrijdag kregen we het droevige bericht dat onze aanvoerder Ruben er zaterdag niet bij is wegens terugkomende problemen met zijn enkel. Hoe dit seizoen verder gaat verlopen voor Ruben is nog even de vraag. We wensen hem bij deze het beste.

De opstelling voor deze thuiswedstrijd ziet er dan als volgt uit. Op de goal staat Tygo met voor zich als centraal duo Tom en Jeffrey. Met als backs Wessel en Robbie. Op het middenveld staan Beau, Kaj en Lars. En in de aanval Jordy, Aron en Alex met de aanvoerdersband.

Het is 14:30 en er wordt afgetrapt op het zonnige sportpark in Serooskerke. Seroos begint scherp in deze wedstrijd. Na een ingooi op de helft van de tegenstander weet Alex de bal naar Aron te knikken. Alex loopt door en krijgt een prachtige steekbal van Aron terug. Alex dribbelt door tot randje 16 en schuift hem binnenkant paal in de verre hoek. Een prachtig doelpunt met een mooie assist. Zo staat het in  de 3e minuut 1-0. Dit heeft Seroos nog niet vaak gehad dit seizoen. Seroos blijft kansen creëren en heeft voor alsnog de overhand. Yerseke kan wat kleine kansen forceren maar de thuisploeg blijft de bovenliggende partij. Het rustsignaal klinkt: we gaan met 1-0 aan de thee.

Cees besluit nog geen wissels door te voeren in de rust. En we beginnen dus in de zelfde opstelling. Seroos komt weer erg scherp uit de kleedkamer en weet gelijk een aantal kansen te creëren. En dan in de 52e minuut weet Alex weer een schot op doel te lossen. En ja hoor daar staat “Toyboy Sinkie” hij gooit zijn hengel nog maar eens uit en haalt de 2-0 binnen voor Seroos.

In de 64e minuut verlaat Lars het veld en komt Bjarne binnen de lijnen. Yerseke gaat meer druk zetten en krijgt daardoor ook meer kansen. Cees wilt deze voorsprong natuurlijk niet meer weggeven en haalt Alex naar achteren. Tom gaat een linie naar voren. Alles lijkt onder controle te zijn. Totdat Yerseke in de 68e minuut weet te scoren door een hard afstandsschot. Yerseke weet kansen te blijven creëren tot dat in de 78e minuut Aron wordt weg gestuurd. De keeper komt uit en is te laat. Aron gaat naar de grond en de scheidsrechter trekt een rode kaart.

De slotfase was erg spannend maar we weten de 3 punten veilig te stellen. Nu met de selectie op naar Middelburg om heerlijk te gaan dineren bij café Bommel. Zaterdag 6 april spelen we uit tegen DBGC 1. En gaan hier natuurlijk weer voor de punten.