Het amateurvoetbal werkt met een mobiel digitaal wedstrijdformulier. Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken app. De Wedstrijdzaken app bevat ook de digitale spelerspas. Deze spelerspas kan worden gecontroleerd door de scheidsrechter en moet goedgekeurd worden, anders mag de betreffende speler niet meedoen aan de wedstrijd. Tot 31 oktober kun je een pasfoto wijzigen. 

Er zijn verschillende manieren om tot en met 31 oktober de spelerspasfoto toe te voegen of wijzigen:

  • Leden/spelers: Zij kunnen zelf in de Voetbal.nl app en in de KNVB Wedstrijdzaken app een spelersfoto toevoegen of wijzigen.
  • Teammanagers/trainers/coaches: Teammanagers,. (assistent-)trainers en -coaches kunnen voor alle spelers uit het team de spelersfoto’s toevoegen of wijzigen. Dit gaat via de KNVB Wedstrijdzaken app.

De foto hoeft geen officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter de foto goedgelijkend vindt. Dat betekent: geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Zie ook: https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/48680/zorg-weer-voor-een-correcte-en-herkenbare-pasfoto-op-je-spelerspas.