De historische wedstrijd die velen van jullie zich nog wel zullen herinneren vond 30 jaar geleden plaats. Onze vereniging bestond destijds 40-jaar en de club en jubileumcommissie wilde dit op een speciale wijze vieren. Dat is gelukt, uniek in de clubgeschiedenis: het Nederlands elftal speelde een wedstrijd tegen het eerste elftal van VV Serooskerke. Spelers zoals Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, John van ‘t Schip en Erwin Koeman trainden destijds onder leiding van trainer Rinus Michels op ons sportpark.

Sponsor
Na afloop van de wedstrijd werd de wedstrijdbal gesigneerd door alle aanwezige spelers van Oranje. Deze bal werd als dank gegeven aan de sponsor van deze wedstrijdbal. Nu wil het toeval dat 30 jaar na dato deze sponsor in contact kwam met een clublid. De sponsor gaf aan al een tijdje te overwegen de wedstrijdbal op marktplaats te zetten: hij is helaas ernstig ziek en wilde graag de opbrengst doneren aan Alpe d’HuZes. Het beklimmen van de Alpe d’HuZes kan hij zelf niet meer, maar hij sponsort iemand die mede namens hem de strijd zal aangaan op 6 juni 2019.

De sponsor van de wedstrijdbal heeft aangegeven dat hij het mooi zou vinden als de bal terug naar onze club zou kunnen gaan. Als wij meehelpen actie te voeren voor Alpe d’HuZes, is er een toezegging dat de gesigneerde wedstrijdbal overgedragen zal worden aan VV Serooskerke. Een unieke kans waar we als club natuurlijk graag bij willen helpen.

Acties
De komende maanden gaan we actie voeren om zoveel mogelijk geld op te halen voor Alpe d’HuZes! We zijn als VV Serooskerke, naast het voetballen, graag maatschappelijk betrokken en benadrukken dan ook dat dit om een actie gaat voor het goede doel, namelijk kankeronderzoek. Iedereen kent wel iemand die die kanker heeft of iemand die hier aan is overleden.

Daarom vragen we iedereen die betrokken is bij VV Serooskerke om mee te helpen deze actie tot een succes te maken. We hebben daarom als aanzet besloten om een deel van de opbrengst van de omzet van de kantine van de nieuwjaarsreceptie hiervoor beschikbaar te stellen. Ook is er tijdens de vrijwilligersavond een mooi bedrag opgehaald.

Ook tijdens de komende zaterdagen zullen er twee ‘collectebussen’ op de bar staan waar jullie donaties in kunnen doen. Natuurlijk kunnen jullie ook een donatie storten op ons IBAN-nummer NL05 RABO 0365 2157 32 onder vermelding van “Donatie Alpe d’HuZes”. Daarnaast gaan we onze sponsoren aanschrijven om een vrijwillige bijdrage te geven. En dit allemaal voor het goede doel, namelijk kankeronderzoek.

Steun onze actie voor Alpe d’HuZes en als dank komt de wedstrijdbal terug naar Seroos!

Op zaterdag 25 mei 2019 willen we na afloop van de laatste thuiswedstrijd tegen SSV’65 uit Goes een cheque overhandigen.

Bestuur VV Serooskerke

UPDATE:
De afgelopen tijd hebben verschillende media aandacht besteed aan deze actie. Hieronder staan diverse links naar publicaties.
Wedstrijdbal terug naar Serooskerke

Theo brengt wedstrijdbal ’88 terug naar Serooskerke

De ‘wedstrijdbal’ van ‘88 keert terug naar Serooskerke