Daar waar de wielrenners vandaag de witte wegen mochten trotseren in Toscane, daar mocht Seroos 6 vandaag de wind en Nieuwdorp 4 bestrijden in Nieuwdorp. En daar waar Wout van Aert toch mooi terugkwam in de slotfase maar net zijn meerdere moest erkennen in Alaphillipe en Fuglsang, daar kwam Seroos 6 uiteindelijl toch flink tekort. Op wie we wel trots kunnen zijn is Rooney. Ondanks zijn blessure kwam hij toch maar mooi met flinke wind tegen op de fiets naar Nieuwdorp om ons aan te moedigen. Na de wedstrijd hield hij het wel snel voor gezien en ik geef hem geen ongelijk. Een ander blessure geval, Arno, kwam pas halverwege de 2e helft aangestrompeld en bij het zien van het spel dacht hij nog dat we het goed deden.Totdat hij de stand hoorde…

Nieuwdorp 4 uit dus. Een tegenstander die met 3 punten minder onder ons staat en op de laatste plaats. Wederom een 6 puntenwedstrijd, want bij verlies zouden ze over ons heengaan. De eerste helft begon Nieuwdorp fel aan de wedstrijd. Wel konden we al snel ons spel oppakken en werd het een gelijkopgaande wedstrijd. Helaas was het Nieuwdorp die op voorsprong kwam. Na een kort oponthoud door blessuregevallen bij Nieuwdorp waren we niet alert en zo kon het gebeuren dat de spits 1 op 1 kwam met Fre en zo de 0-1 kon binnenschieten. Overigens gaan de geruchten dat een speler van Nieuwdorp rondom zijn anus iets gescheurd heeft. De Paus hoorde iets knappen en er was flink wat bloed te zien op het bovenbeen. Bij deze sterkte gewenst met het herstel. Na het tegendoelpunt veranderde er niet veel aan het spelbeeld, maar dit leverde geen doelpunten meer op en zo gingen we met een 0-1 stand rusten.

Aan het eind van de rust attendeerde zowel Nol als de Paus ons er op dat we de tweede helft niet te slap moesten beginnen, maar dat we er fel op zaten. Je hoort ze het zeggen. Het was dan ook nog die bij zijn eerste balcontacten een mannetje probeerde te passeren, maar daardoor balverlies leed. Hij kon nog net met een sliding de bal tot corner verwerken. En het was de paus die uit de daaropvolgende corner de bal met zijn hoofd probeerde weg te koppen. Alleen zat zijn hand op dat moment net iets hoger en daardoor kon de scheids niets anders doen een penalty geven. De daarop volgende 10 minuten waren we een beetje van het padje. En zo gebeurde het dat Nieuwdorp nog 2x kon scoren en uitliep naar een 4-0 voorsprong. Zoals eerder vermeld kregen we daarna wel meer het initiatief, maar gebeurde er verder weinig.

In de aller, allerlaatste secondes van de wedstrijd maakt Wannes nog een bevrijdende treffer. Het was een pleister op de wonde, maar hij hoopt wel dat Jacco hem hiermee weer doelpuntenmaker van de week maakt. Want op je 55e twee wedstrijden achter elkaar scoren, dat zijn niet veel mensen gegeven. Mogelijk dat Wannes zelfs de eerste in de clubhistorie is.

Volgende week weer een nieuwe speelronde en hopelijk kunnen we dan onze vorm weer terugvinden, zodat we 3 punten kunnen bijschrijven