Vrijdagochtend 2 juni om 09:00 uur melde zich de eerste leerlingen groep 5/6 van basisschool “De Wegwijzer”. Deze kwamen voor een clinic voetbal van ongeveer 45 minuten op ons voetbalcomplex onder leiding van Cees Houtepen (hoofdtrainer) en keepster van het 1ste dames elftal Claire Labrujere. Hierna volgde er nog twee die werden gevolgd door de groepen 7 en 8. In totaliteit ongeveer 50 kinderen. Wij vernamen dat er in de middag zwemmen op het programma stond dat nodig was voor wat verkoeling. Was ook nodig.

Net niveau van de kinderen was van “nog nooit tegen een bal getrapt te hebben” tot “elke dag voetballen”. De clinic was dan ook zo georganiseerd dat iedereen er aan deel kon nemen. Het was van dribbelen in de middencirkel met pirouetten, passen om een pion te raken in een goaltje tot aan het grote bosspel wat als zeer leuk werd ervaren door de kinderen. De paddenstoelen, boomstronken, kleine boompies en dikke grote vette eiken werden ontweken. De boze wolven die ook nog rondliepen werden goed op afstand gehouden waardoor men veilig in onze omliggende dorpen aankwamen. Veere, Serooskerke, Gapinge en Vrouwenpolder.

De reactie van de kinderen en de juffen waren zeer positief en dat hebben wij als trainers ook zo ervaren. Dank voor jullie deelnamen en hopen dat jullie voetbal leuk gaan vinden voor degene die er al op zitten nog enthousiaster geworden zijn.