De competitie is officieel klaar, alle wedstrijden zijn gespeeld. Nog drie wedstrijden moesten er 2 weken terug gespeeld worden en die werden ook nog eens ongeslagen afgesloten. De competitie zit erop, maar het seizoen nog niet. Want we kunnen al verklappen dat Seroos 2 de nacompetitie heeft gehaald en vorige week dankzij doelpunten van Bjarne (2), Ruud en Maikel ook een ronde verder is gekomen.

 

Seroos 1 speelde nergens meer voor, maar toonde zich tegen Zeelandia wel een waardig kampioen. Er werd goed gevoetbald en er werd een overtuigende 3-0 overwinning geboekt. Alex wist een keer een penalty te benutten en in de slotfase kreeg de jeugd een kans. Oktaj pakte die kans met beide handen want hij scoorde zijn allereerste goal voor Seroos 1! En daarmee ook zijn 3e van dit seizoen.

 

Seroos 2 speelde nog wel ergens voor. Want zij konden bij een overwinning de nacompetitie behalen. En zoals eerder benoemd lukte dat ook. Bjarne maakte de 1-0 en beleefde daarmee zijn productiefste seizoen ooit, wat hij dus in de nacompetitie goed doortrekt (helaas, die goals tellen niet mee voor de lijst). De tweede goal was van een heuse debutant. Na een mooie solo wist namelijk rechtsback Djangko de 2-0 aan te tekenen, zijn allereerste goal voor Seroos ooit.

 

De dames sloten deze competitie als laatste af op maandag. En daar hebben we een verslag van binnengekregen:

Aardenburg/sluis moest winnen om woensdag tegen SVOD kampioen te kunnen worden. Als wij vandaag hadden gewonnen dan was SVOD vandaag al kampioen. Nu is er gelijkgespeeld waardoor SVOD praktisch kampioen is. Wij kregen een kratje bier als bedankje van SVOD die waren komen kijken in sluis. Wij begonnen de wedstrijd sterk. Femke vd Putte scoorde het eerste doelpunt. Kort daarna werd het 1-1. Hierna maakte Mellanie een prachtig doelpunt waarbij ze een speler en de keeper uitspeelde en het linkerhoekje vanonder koos. Na de rust werd het 2-2. Toen 3-2 in de laatste 5 minuten. Aardenburg/sluis was al feest aan het vieren. Maar in de laatste minuut maakte Mellanie de 3-3.

 

Een prachtige wedstrijd dus, al weten we niet of het helpen van SVOD nu echt vermeldenswaardig is… Wat wel vermeld moet worden is een afscheid. Want Adri Francke nam afscheid van de dames. Hij begon dit seizoen als interim-trainer tot er een opvolger was, maar er bleek een mooie klik te zijn tussen de Dames en hem. De Dames gingen steeds beter voetbalden, de groep werd zelfs groter en de prestaties waren ook heel goed. En hij besloot het seizoen daarom ook maar af te maken.

Volgend seizoen gaat Adri echter zijn kleinzoon trainen en neemt afscheid van de Dames. Op speciaal verzoek van de groep willen we hem hier ook bedanken voor alle energie, tijd en moeite die hij dit seizoen in de groep heeft gestoken. En de Dames zijn het unaniem eens dat hij alle spelers beter heeft gemaakt. Adri, namens de Dames en de hele vereniging bedankt voor dit jaar!

 

Dan de speler van de week. Die was makkelijk, want hij neemt afscheid én beleefd zijn beste seizoen ooit. Sil Riemens maakte de 2-0 bij Seroos 1 en op de foto’s is te zien dat hij ook deze goal vol overgave vierde. De woorden vol overgave kun je zonder meer vastplakken aan Sil, want elke wedstrijd gaat hij voluit en elke goal beleeft hij intens.

Volgend seizoen is hij er niet meer bij vanwege een mooie wandeltocht die hij gaat maken, maar hij liet zijn visitekaartje achter. Want dit seizoen scoorde hij 7 keer, wat maar liefst precies de helft is van zijn totale productie is alle jaren in de senioren! Wat een seizoen ook voor hem. Veel succes en vooral plezier bij je komende avontuur en hopelijk zien we je daarna weer terug.

 

En we namen van meer mensen afscheid in het laatste weekend van dit seizoen. De vorige keer is het ook al genoemd, maar ook Peter Francke en Jordi Suurmond nemen na dit seizoen afscheid van Seroos. In de laatste wedstrijd kregen ze hun welverdiende applauswissel en mocht de jeugd hun plek innemen.

Jordi heeft als keeper nooit gescoord voor Seroos, maar wel een grote impact gehad. Na 13 seizoenen in het eerste te hebben gespeelt kun je niets anders zeggen. Hij is ook jarenlang actief geweest als vrijwilliger, en dat typeert ook zijn persoonlijkheid. Jordi is naast een goede keeper namelijk ook een fijne en sterke persoonlijkheid.

Hij is betrokken bij zijn medespelers en het team en durft zich uit te spreken. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat hij het hoogste wil bereiken, maar nooit ten koste van anderen. Zowel de keeper als de mens Jordi gaan we dan ook absoluut missen.

 

Peter gaan we ook missen, absoluut. En om vele redenen. Al is het maar omdat Peter altijd nuchter en zichzelf is. Zo bracht hij in het verleden weleens mensen thuis die van hun fiets vielen of in de sloot reden, maar op de laatste slotavond haalde hij ook nog even 4 vaten bier zodat we ook tot het einde van een drankje konden genieten.  Bij Peter weet je altijd wat je aan hem hebt, dat vertelt hij je namelijk meteen. Zo werden wij direct aangesproken op zijn afscheidscadeau, hij beweert namelijk nog helemaal nooit te hebben gescoord in de senioren terwijl wij 2 goals voor het 2e hebben opstaan tijdens zijn carrière. Dat tekent Peter, altijd eerlijk en hij zegt wat hij denkt. Uiteraard heeft hij het mis, want als uit de lijst blijkt dat je 2 keer hebt gescoord, dan klopt dat gewoon. Waarschijnlijk heeft hij te veel ballen gekopt de laatste jaren. Want als hij iets graag doet is het ‘Peeteeer” roepen en dan naar voren te rennen om de lange bal weg te koppen.

Peter, ook jij bedankt en veel succes met je bedrijf. Maar we gaan elkaar vast en zeker nog zien.  

 

Het laatste afscheid was van Arjen Francke. Na een mooie carrière besloot hij als nestor van Seroos 2 op zaterdag het veld in te ruimen voor de kinderboerderij.  Ook daar is vast gras te vinden, maar scoren kun je er niet. En scoren deed Arjen wel vaak. Hij speelde bijna zijn hele carrière als centrale verdediger, maar wist maar liefst 24 keer te scoren. Dat is ruim meer dan Peter en Sil bij elkaar.

Op 1 seizoen na wist hij elk seizoen wel een corner binnen te knikken of een penalty in de hoek te schuiven. Maar wat vooral altijd bijblijft is dat Arjen altijd rustig blijft. Niet voor niets is hij al jaren de onbetwiste aanvoerder van het 2e. Want zelfs op de spannendste momenten weet hij met een rustige en droge opmerking iedereen weer met beide benen op de grond te zetten.

Arjen, ook jij hartelijk dank en het mooie afscheid is je absoluut gegund. Ook al was het een voorbarig afscheid omdat je nog steeds in de nacompetitie zit, voor de lijst zit het erop. En daarmee nemen we afscheid van één van de meest scorende verdedigers van Seroos, en vooral van een mooi mens.

 

Dan weer terug naar de lijst. En wel naar de top-3. Daar was dit seizoen volop spanning. Om plek 3 werd dapper gestreden door Ruben en Aron, maar uiteindelijk trok Aron toch aan het langste eind. Met een mooi aantal van 17 treffers eindigt hij als 3e in de lijst. Aan de top voltrok zich lang een strijd tussen Mellanie en Niels, maar het slot van de competitie nekte Niels. Niettemin kan hij terugkijken op een geweldig jaar, want met 26 goals heeft hij een geweldige prestatie neergezet. In veel jaren was dit genoeg geweest voor een eerste plaats.

 

Maar die gaat toch echt naar Mellanie! Vorig seizoen werd ze al topscorers van de dames met 17 goals, maar dit seizoen draaiden de Dames geweldig en Mellanie profiteerde volop hiervan. Met maar liefst 33 goals (meer dan de helft van alle goals die de dames maakten!) is zij dik verdiend de winnaar van deze lijst. Na Melissa is ze de 2e vrouwelijke winnares, en haar 33 doelpunten spreken voor zich. Alleen Eric en Jeroen wisten in de historie van de lijst meer goals te maken, een geweldige prestatie dus!

 

Dan wordt het tijd voor de overzichten, Want of je veel scoort als spits, hangt ook samen met de prestaties van je elftal. Hierbij speelt natuurlijk ook de defensie een rol. Want Serooskerke 1 en 3 hadden bijvoorbeeld ook de minst gepasseerde defensie van hun competitie, waarmee de druk op de spitsen ook minder wordt. Goed om te zien dat bijna alle ploegen ook nog eens op een positief doelsaldo eindigen, bouw hierop voort!

 

 

Team Goals voor Goals tegen Saldo
Serooskerke 1 73 20 53
Serooskerke 2 43 30 13
Serooskerke 3 51 26 25
Serooskerke 4 36 47 -11
Serooskerke 5 55 26 29
Serooskerke 6 57 45 12
Serooskerke VR1 64 35 29

 

Dan de topscorers per team. Want ook al sta je niet in de top-3, scoren blijft knap. Zeker als je team vaak in de verdrukking speelt kom je niet aan 33 goals, het is en blijft toch een teamsport. In dit overzicht tellen alleen de goals die je voor het betreffende elftal hebt gemaakt.

En dan moeten we toch 2 spelers uitlichten. Want Maikel Simonse maakte na jarenlang blessureleed zijn rentree op de velden en bekroond dit met de meeste goals voor Seroos 2. We vinden het al geweldig dat hij weer speelt, maar als je dan ook nog zo geweldig presteert als hij deed (ook buitenom de goals) dan kunnen we niets anders dan diep respect betuigen. Niet in de laatste plaats omdat veel supporters zich enorm vermaken als Maikel op het veld staat.

En natuurlijk Jasper. Tot vorig jaar centrale verdediger in het eerste waar hij niet bepaald bekend stond om zijn goals. Dit seizoen als 6 of 10 actief in het 4e en hij maakte direct de meeste goals. Wie daarop had ingezet was nu miljonair, maar Jasper blijkt een (lang) verborgen talent te hebben. Een prachtige topscorer die ondertussen droomt van een rentree in Seroos 1 als nummer 10.

 

Team Topscorer
Serooskerke 1 Aron Wattel (17)
Serooskerke 2 Maikel Simonse (10)
Serooskerke 3 Dion Riemens (11)
Serooskerke 4 Jasper Wilderom (7)
Serooskerke 5 Niels Snoep (23)
Serooskerke 6 Alex de Visser  (9)
Serooskerke VR1 Mellanie Paauwe (33)

 

Als laatste moeten we aandacht geven aan een speler die aan de andere kant van de medaille is geëindigd. Nadat vorig jaar Jelle vol trots uit handen van Marvin de naar hem vernoemde trofee heeft ontvangen, moet ook daarvoor een opvolger komen.

En dat is een speler geworden die voldoet aan alle eisen. Hij is vals snel, slim, belangrijk voor het team en heeft inzicht. Kortom, een speler die iedere trainer er wel bij wil hebben en die een grote waarde heeft voor het elftal. Maar wel een spelers die akelig veel moeite heeft met scoren.

De speler waar we over spreken is geen spits, maar wel een aanvallende middenvelder. Nu kunnen die natuurlijk niet iedere week scoren, maar als je al vele jaren niet scoort kom je gewoon op de nominatielijst.  De speler waar we het over hebben is één van de beste spelers van Seroos 2 en zeker de creatiefste, maar scoren is niet zijn ding. Zelfs penalty’s zijn niet aan hem besteed (ondanks dat hij ze opeist). Dit alles begon toen hij verkaste naar het dorp van SVOD, hopelijk dat zijn aanstaande verhuizing naar Seroos zijn slechte karma hersteld.

 

De trouwe lezers weten al precies over wie we het hebben, dat is natuurlijk de speler die op 14 december 2019 zijn laatste competitiegoal scoorde. Het is de man die minder scoort dan zijn vriendin; Peter Gideonse!

 

 

Nu de laatste speler in het zonnetje is gezet rest ons niets anders dan alle leiders weer te bedanken. Wekelijks werden de doelpunten doorgegeven, niet zelden voorzien van prachtige anekdotes. Nog meer dan om de doelpunten, draait het natuurlijk om de verhalen. En niet in de laatste plaats om de verhalen van de elftallen die velen van ons zelden zien spelen. Het is prachtig om hun belevenissen ook mee te krijgen en erover te mogen schrijven, want ook op veld 4 met alleen een paard uit de aangrenzende wei als publiek kunnen er prachtige dingen gebeuren.  Ook alle lezers weer hartelijk dank voor het volgen en de reacties.

 

Volgend seizoen zijn we terug met een nieuwe lijst en een uitreiking. Voor nu wensen we Seroos 2 veel succes in de nacompetitie tegen Terneuzense Boys en we wensen de andere spelers een goede vakantie!

We sluiten af met enkele hoogtepunten:

 

Oudste doelpuntenmaker:          Eric Koopmans

Jongste doelpuntenmaker:         Kaj Cevaal

Meest scorende verdediger:       Wessel Overbeeke

Meest scorende middenvelder: Ruben Hollemans

Meest scorende team:                 Seroos 1

Minst scorende team:                  Seroos 4

Gescoord in 3 teams:                   Niels Snoep, Robert Jan Buijze, Justin Bosselaar

Meest scorende jeugdspeler:     Sam Boone (4)

Marvin Etsburg trofee:                 Peter Gideonse (0 goals)

Mooiste goal 1:                             Ruud Aarnoutse (1/4 omhaal)

Mooiste goal 2:                             Yorick Lauret (vanwege het juichen)

Mooiste goal 3:                             Aron Wattel (behoeft geen toelichting)

 

Eigen goals:                                     Ramon Dekker, Steven Aarnoutse, Björn Breijer (1)     

Bewuste eigen goal:                      Bert Francke (1)

Afstandsschot(en):                        Wessel Overbeeke

Beschuldiging van fraude:           Dames 1, Seroos 5 (wederom)

Grote doorbraak:                           Alex de Visser, Jasper Wilderom

 

Topscorerslijst VV Serooskerke t/m 29-05-2023

Na 26 speelrondes

         
  Naam Elftal Deze week Totaal
1 Mellanie Pauwe VR1 2 33
2 Niels Snoep 3e/5e/6e   26
3 Aron Wattel 1e   17
4 Ruben Hollemans 1e   13
5 Dion Riemens 3e   11
6 Maikel Simonse 2e   10
7 Alex de Visser 6e   9
8 Melvin Poppe 3e/4e   8
9 Jur Dekker 5e   8
10 Kyra van het Westende VR1   7
11 Wilko Louwerse 6e   7
12 Jasper Wilderom 4e   7
13 Ruud Aarnoutse 2e/3e   7
14 Sil Riemens 1e 1 7
15 Alex Jobse 1e 1 7
16 Bjarne Murre 1e/2e 1 7
17 Thomas Wattel 2e/3e   6
18 Jannick Wondergem 3e/4e   6
19 Hans van der Schoor 3e/4e    6
20 Arnold Schreij 4e/6e   6
21 Robert Jan Buijze 4e/5e/6e   6
22 Wessel Overbeeke 1e   6
23 Gijs Zoutewelle 4e/6e   6
24 Justin Bostelaar 3e/4e/5e   5
25 Femke van de Putte VR1 1 5
26 Bjorn Francke 1e   4
27 Maurice Joosse 5e   4
28 Sam Boone 5e/6e   4
29 Lars Overweel 1e/3e   4
30 Yorick Lauret 4e   4
31 Jeffry Poppe 1e/2e   4
32 Lotte van de Ven VR1   4
33 Robbert Jan Zweedijk 6e   4
34 Robbert Luijk 1e/2e   4
35 Jeffrey Koets 1e   3
36 Marijn Riemens 5e   3
37 Steven Aarnoutse 2e   3
38 Patrick van de Putte 6e   3
39 Bert Francke 2e   3
40 Marijn van de Ven 5e   3
41 Erik Koopmans 6e   3
42 Adriaan Wattel 6e   3
43 Jestin Mesu 4e/6e   3
44 Mathijs Fincke 3e/5e   3
45 Robin Bastiaanse 4e   3
46 Roy de Visser 2e   3
47 Oktay Hasanov 1e/2e 1 3
48 Rens Dieleman 5e   2
49 Irene Etman VR1   2
50 Sjoerd Slotman 4e/6e   2
51 Stefanie de Later VR1   2
52 Sabine Reijnierse VR1   2
53 Rudolf van der Heijden 6e   2
54 Denvy Mesu 2e   2
55 Wiljan Jobse 4e   2
56 Kaj van de Rafelaar 1e   2
57 Esmay van Kerkvoort VR1   2
58 Jonas Jansen 3e/4e   2
59 Arjen Francke 2e   2
60 Jordy Sinke 1e   2
61 Eazan Haj Mahmoud 4e   2
62 Tim Nieuwenhuis 5e   2
63 Didi Overweel Vr1   2
64 Kaj Louws 5e   2
65 Xaviera Denevers VR1   2
66 Ramon Francke 4e   1
67 Bennet Passenier 3e   1
68 Frank Rooze 6e   1
69 Ramon Meijer 6e   1
70 Hessel Kodde 3e   1
71 Martin Wisse 6e   1
72 Jurre Kreft 6e   1
73 Anthony Poppe 6e   1
74 Jan Peter van de Putte 6e   1
75 Marcio Commelin 3e   1
76 Kenneth den Hollander 3e   1
77 Lotte Provoost VR1   1
78 Ivo Besuijen 6e   1
79 Teun Dingemanse 6e   1
80 Marijn Koole 4e   1
81 Kaj Cevaal 5e   1
82 Kjell Murre 4e   1
83 Björn Breijer 2e   1
84 Niek Gideonse 4e   1
85 Judith Poppe VR1   1
86 Robbie Sturm 1e   1
87 Mark Nieuwenhuijs 5e   1
88 Djangko Besuijen 2e 1 1
89 Bart Boogaart 3e   1
90 Ramon Dekker 5e   1
91 Eigen doelpunt tegenstander 1e/3e/4e/5e/VR1   7
  Totaal:   8 379
         
         
  Voorgaande winnaars:
  2005/2006; Eric Koopmans (35)
  2006/2007: Andre Brouwer
  2007/2008: Robin Vos (24)
  2011/2012: Gertjan Gideonse/Melvin Poppe (21)
  2012/2013: Aron Koster (19)
  2013/2014: Melissa Sipma (30)
  2014/2015: Adriaan Wattel (19)
  2015/2016: Aron Wattel (23)
  2016/2017: Gijs Zoutewelle (23)
  2017/2018: Jeroen Geerse (55)
  2018/2019: Gijs Zoutewelle (24)
  2019/2020: Gijs Zoutewelle (17)*
  2021/2022: Gijs Zoutewelle (28)
  2022/2023: Mellanie Paauwe (33)