Vandaag hebben we een overheerlijke top 3 samen weten te stellen. Niemand minder dan Alex Jobse deelt met ons de top 3 hapjes voor op de zondagmiddag. Hopelijk zijn de schappen in de supermarkt nog niet geplunderd voor de ingrediënten van onderstaande gerechten. 

  1. Braadzak met kip

Iedereen kent wel het gevoel van de zondagmiddag. Lekker op de bank hangen met de hele dag sport. Voetbal, wielrennen, formule 1, tennis en wat er nog meer voorbij komt op tv. Dit gezellig met familie, vrienden of zelfs de buurman.
Ook staat de telefoon vaak roodgloeiend om iedereen zijn mening te polsen zodat de inhaalactie van Max Verstappen wel van hele bijzondere schoonheid was. Daarnaast wordt de VAR natuurlijk bekritiseerd en wordt de wedstrijd van het vlaggenschip van Serooskerke vaak onder de loep genomen.

Bereidingswijze door Alex: “Een lekker biertje hoort daar natuurlijk bij, maar wat daar het beste bij past is natuurlijk een braadzak met kippenpoten! Wat is dat een feest! Je kunt de kip zelf kruiden of van maggi de braadzakken kopen. Daarbij zit een kruidenzakje. Dit kan zijn Provençaals, piri piri, paprika noem het maar op. Het lekkerste is natuurlijk wel om je eigen kruidenmix toe te voegen en zo de kip op 180 graden in een voorverwarmde oven te plaatsen. Laat de kip 45 minuten lekker sudderen en haal de kip vervolgens uit de oven. Laat de jus uit de zak lopen en serveer die met de kip op tafel. Voilà het eten kan beginnen!

  1. Bierkip van de BBQ

Iets meer voorbereiding maar zeker net zo lekker is de bierkip van de BBQ. Zorg ervoor dat je het volgende lijstje beschikbaar hebt:

  • BBQ + kolen
  • Hele kip
  • Kip standaard 
  • Kruidenmix
  • Metalen emmer
  • (Speciaal)Bier

Bereidingswijze door Alex: “Je verwarmd de kolen zodat die roodgloeiend zijn. De kipstandaard vul je met (speciaal)bier. Vervolgens zet je de kip die je een dag van te voren hebt gekruid op de standaard. Vervolgens zet je het rooster op een hoge stand op de BBQ en daar gaat de bierkip op. Tenslotte plaats je de metalen emmer over de kip heen en laat je die 45 minuten tot 60 minuten op de BBQ garen. Pak de emmer van de kip af en leg hem in een ovenschotel! Tast toe!”

  1. Piccolinis salami

Wat makkelijker maar zeker niet minder lekker zijn de Piccolinis van Wagner. Heel erg lekker en makkelijk om te delen. 

Bereidingswijze door Alex: “Zo kan je verschillende smaken kiezen, maar de echte topper is toch wel de salami variant. Het zijn kleine pizza’s die makkelijk te verteren zijn. Een lekker heet sausje zoals bijvoorbeeld Samuarai Sauce van Gouda’s Glorie of wat curry is heel toepasselijk!”

Deze maaltijden zijn volgens Alex uitermate geschikt om te nuttigen tijdens een biertje. Wat sport op tv erbij en wat wil iemand nog meer.

Wielrennen is altijd erg meeslepend en ik weet dat Edwin al vele bergen heeft gezien en hij wil vast en zeker met jullie delen wat zijn top 3 is. Welke berg was het het zwaarst? We gaan het van Edwin horen!