We hebben van Rens Aarnoutse tips gehad voor tv-programma’s en Jan Thijs Buijze heeft ons voorzien van een drietal uitgaansgelegenheden. Vandaag presenteren we de speciaalbier top 3 van Jos Francke. Op verzoek van Jan Thijs deelt Jos zijn betoverende biersmaak met ons.

  1. Brugse Zot

Brugse Zot is een Belgisch bier van hoge gisting dat gebrouwen door Brouwerij De Halve Maan in Brugge. Na een grondige renovatie en modernisering van de brouwinstallatie werd Brouwerij De Halve Maan in 2005 heropgestart en werd het bier Brugse Zot gelanceerd.

Jos over Brugse Zot: “Zelf ben ik groot fan van dit lekkere bier uit Bruhhe. Zo groot dat wij afgelopen december zelfs de brouwerij op hebben gezocht. Na een avond flink proeven van dit lekkernij besloten wij te genieten van een rondleiding. Dat is bij ons allemaal goed bevallen. Zie hieronder de groepsfoto. Het grootste voordeel van dit bier is dat je het onbeperkt kan drinken. De volgende dag zul je hier niets van merken. Net of je geen slok gedronken hebt.

  1. Tripel Karmeliet

Tripel Karmeliet is een Belgisch bier dat in 1996 werd gelanceerd. Het is een tripel waarin behalve gerst ook tarwe en haver zijn verwerkt.

Jos over Tripel Karmeliet: “Zelf heb ik veel ervaring met het drinken van dit bier. Sinds een jaar of 3 ben ik begonnen met het drinken van speciaal bier. Hiervoor ben ik BaiTai (Alex Jobse, red.) erg dankbaar. Vaak waren wij op de zondagmiddag in de Bergwei te vinden. Hier waren wij vaak aan het genieten van deze lekkere tripel. Genieten hoor ik jullie denken. Zou hij dat de maandag morgen daarop ook nog doen? Ben je dan wel fit op je werk? Het antwoord op die vragen is: nee.

  1. La Trappe Tripel

La Trappe Tripel is een Nederlands tripelbier van de brouwerij van de cisterciënzerabdij Koningshoeven van de Trappisten in Berkel-Enschot. Het bier is donkerblond en heeft een fruitige smaak. Het alcoholpercentage is 8%. Het bier is te koop in flesjes van 33cl, flessen van 75cl, kruikjes en vaten.

Jos over La Trappe Tripel: “Zelf ben ik de brouwers van de Koningshoeven erg dankbaar voor deze uitvinding. Het is een tripel die ontzettend lekker wegdrinkt. Zit je ergens op terras? Of lekker in een bruine kroeg? Dan is dit zeker een aanrader. Deze tripel is niet de enige topper van La Trappe. Naast de Blonde en Witte Trappist, de Isid’or en de Dubbel is ook de Quadrupel erg lekker. Probeer bij het drinken van de Quadrupel lekker te zitten of te liggen. Deze kan namelijk hard aankomen. Ideaal voor op de zondag middag.” 

Tot slot wil ik iedereen aanraden lekker speciaal bier te drinken. Kijk op terrassen en in kroegen eens wat er op de kaart staat. Download de app Untappd in de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android) zodat je alle lekkere bieren kunt inchecken.

Wat erg belangrijk is bij het drinken van speciaal bier is het eten van lekkere hapjes. Dit maakt zeker de zondag middagen compleet. Daarom wil ik aan BaiTai vragen wat zijn top 3 hapjes zijn.

Zo hebben we weer een mooie toevoeging in onze top 3 serie. De pen wordt doorgegeven aan Alex en hij zal ons voorzien van een aantal hapjes welke horen bij het drinken van speciaal bier.