Achter de schermen blijven er toch voortdurend leuke suggesties binnenrollen voor nieuwe top 3’s gerelateerd aan betrokkenen binnen onze mooie vereniging. Vandaag hebben we twee jonge supporters van het eerste elftal: Jonas Jansen en Ramon Meijer. Deze twee supporters reizen het eerste al jaren achterna naar alle uithoeken van Zeeland, Brabant en zelfs naar de Zuid-Hollandse eilanden.

Voordat Jonas en Ramon hun top 3 bekend maken eerst het volgende: “Allereerst willen wij Han bedanken voor de nominatie. Wij zullen onze top 3 spannendste, leukste en mooiste momenten/belevingen delen welke wij meegemaakt hebben bij het aanmoedigen van het eerste elftal.”

1. Oostkapelle – Serooskerke

Jonas en Ramon over deze spannende wedstrijd: “Onze eerste keuze is de wedstrijd VV Oostkapelle tegen de mannen van het eerste in het seizoen 2018/2019. De sfeeractie stond paraat en wij waren al een paar weken aan het fantaseren hoe de wedstrijd ging verlopen. We hadden met de S-Side geregeld dat er 100 strandballen op het veld gegooid werden en dat er veel vuurwerk aanwezig was. Er waren veel mensen aanwezig aan de zijde van Seroos. Toen de spelers het veld op kwamen begon de sfeeractie. Bij de sfeeractie was veel vuurwerk en zong iedereen het lied van de S-Side luid mee. Dit gaf de spelers moed om de 3 punten mee naar huis te nemen. Rond de 20e minuut kreeg de thuisspelende ploeg een penalty en die werd gemist. Oostkapelle was in het begin van de wedstrijd de betere partij maar JordY hield Seroos goed op de been. Rond de 35e minuut kreeg Seroos een vrije trap van een behoorlijke afstand. Wij voelden al dat er iets ging gebeuren maar de vrije trap kwam in de muur terecht, de bal kaatste terug en Beau schoot hem keihard in de linkerhoek. We werden helemaal gek! En er werd een mooie mat afgestoken en de nodige strandballen kwamen het veld weer op. Toen begon de tweede helft en de tijd ging snel. Na 10 minuten spelen in de tweede helft kwam er een mooie bal op Aron en die schoof hem in de hoek. Aron vierde de goal met de supporters; dat was fantastisch. We staken het nodige vuurwerk af en 15 minuten voor tijd ontstond er een hele mooie aanval aan de Seroos kant. En het was Aron die een voorzet fantastisch binnen knikte. En weer werden wij van de Seroos kant helemaal gek. Het was ook zeker leuk dat de mannen het vierden met de S-Side. Na de wedstrijd barstte het feest los en dat werd samen met de spelers en supporters gevierd (tot in de late uurtjes). Wat een dag was dit! Een van de mooiste wedstrijden die wij tot nu toe hebben meegemaakt!”

Foto’s van deze wedstrijd zijn hier te bekijken. Ook hebben wij videobeelden van deze wedstrijd gepubliceerd op ons Instagram account (vergeet niet om ons te liken, zo blijft u op de hoogte van de reizen die wij maken). Klik hier voor het doelpunt van Beaudoin en hier voor een aantal sfeerbeelden.

1. DBGC – Serooskerke

Jonas en Ramon over deze spectaculaire wedstrijd: “27 januari 2018. Eerst moesten wij zelf een wedstrijd voetballen. We wilden heel graag bij het eerste gaan kijken in Oude-Tonge. Dus we waren klaar met voetballen en konden geen vervoer meer regelen; het was inmiddels al half 2. Dus we waren van plan om naar de eindbestemming van buslijn 133 te gaan (Oude-Tonge, red.) om de boys van het eerste aan te moedigen. Die bus ging om kwart voor 2 dus we stonden er netjes 5 minuten van tevoren. Alleen Ramon moest nodig naar het toilet en had nog 5 minuten. Toen is hij keihard gaan rennen naar Sinke en was hij echt net op tijd terug. Toen hebben wij bijna 2 uur in de bus gezeten en was het uiteindelijk rond half 4 dat we aankwamen in Oude-Tonge. Maar eindelijk uitgestapt daar moesten we het voetbalveld nog zien te vinden. Na 20 minuten lopen hadden we het eindelijk gevonden. Wij komen aan op het sportpark met een 2-0 stand voor DBGC. Maar Seroos had in die tijd de wizard Derk. Die vanuit de verdediging in de spits werd gezet. Derk scoorde vervolgens nog 3 keer en Seroos won de wedstrijd met 2-3. Wat was dit een magisch half uurtje die wij hebben gezien van die wedstrijd. Na de wedstrijd wilden wij terug gaan naar de bus maar kwamen wij gelukkig Piet Jobse tegen en die bracht ons terug op Sportpark Noordhout. Dit was ook weer een super dag. ’s Avonds zijn we nog met de spelers een hapje gaan eten bij de Chinees op het dorp”.

1. Sliedrecht – Serooskerke

Jonas en Ramon over het einde van de bekercampagne van seizoen 2018/2019: “31 maart 2019. Dit was de kwartfinale van de districtsbeker. Voor de kwartfinale had Seroos al heel wat teams uitgeschakeld, hierbij zaten ook hele spannende wedstrijden tussen. De dag van deze wedstrijd begon met een wedstrijd van ons zelf. Daarna gingen wij met de Plus Bus naar Sliedrecht. In deze bus waren ook wat lekkere biertjes aanwezig. Voor deze wedstrijd hadden wij ook wat vuurwerk gekocht. Toen we in Sliedrecht aankwamen stond ‘In de Hekken’ daar om een verslag van de wedstrijd te maken. In de Hekken is een bekend account op sociale media die wedstrijdverslagen/sfeerfoto’s maken. Toen de mannen het veld opkwamen staken wij al het vuurwerk af en zongen wij het lied van de S-Side. Het bestuur van Sliedrecht vond het alleen minder leuk omdat er wat vonken op het gras kwamen. Het was wel de moeite waard. De wedstrijd begon slecht voor Seroos. Ze kwamen al snel op achterstand in de eerste helft. Nadat de eerste helft voorbij was stond het al 4-0. We hadden verwacht dat Seroos wat meer tegenstand kon bieden en wij waren dan ook weer heel zenuwachtig voor de wedstrijd. De wedstrijd eindigde met een uitslag van 10-0; jammer genoeg. Na de wedstrijd gingen we met de spelers van beide partijen de kantine in. Er ontstond een leuke en gezellige sfeer waar de nodige alcohol genuttigd werd. Nadat we nog wat gepraat hadden over de wedstrijd gingen we met het eerste en het tweede elftal in de bus richting de Raayberg. Hier was het ook super gezellig en werd ook lekker gegeten en gedronken. We hebben daar ook leuke muziek mee gezongen en we zongen nog een paar keer het lied van de S-Side. Ondanks de teleurstellende uitslag was het een dag om nooit om niet meer te vergeten.”

Het verslag en foto’s van deze bekerwedstrijd, gemaakt door In de Hekken, is hier te bekijken.

Jonas en Ramon over de volgende uitverkorene in deze rubriek: “Tot slot rest ons nog het doorgeven van de pen. Wij willen graag Hans Wattel nomineren en zijn benieuwd naar zijn mooiste momenten top 3 uit de tijd dat hij het blauw-witte tricot wekelijks droeg.”