Het is alweer eventjes geleden, maar we blikken nog even terug op het darttoernooi! Op vrijdagavond 28 december stond alweer de 13e editie van de Sinke Schoenmode Open Stroskerkse Darts Trophy op het programma. Het toernooi zat tot de laatste plek helemaal vol! Maar liefst 60 namen gingen in de pot en na de loting werd er vanaf 19:00 uur op 10 dartborden gestart met de poulefase van het toernooi. Na een aantal spannende rondes waar het niveau weer ontzettend hoog lag bleven er 4 deelnemers over die in de halve finale een set moesten winnen om een finaleplaats te bemachtigen. Oud winnaar Jonathan Pleite wist de verrassend ver komende Alex Jobse nipt te verslaan en in de andere halve finale won de ene debutant Patrick Kroonen van de andere debutant Jean-Paul Mulder. Patrick en Jonathan moesten het dus tegen elkaar opnemen in de finale. Voor Jonathan de tweede keer op rij in de finale. De finale werd op schitterende wijze begeleid door mastercaller Peter Gideonse. 

In deze zinderende finale wist Patrick Kroonen met een 4-1 overwinning op Jonathan Pleijte de toernooiwinst te pakken en naar huis te gaan met de felbegeerde wisselbeker. Patrick ging niet alleen naar huis met de wisselbeker, maar ook met de geldprijs van € 50,- gesponsord door BPG van Westen en een mooie bal gesponsord door Sinke Schoenmode. Naast deze hoofdprijs wist hij ook de eerste 180’er te gooien en de hoogste uitgooi van het toernooi op zijn naam te zetten. De fles Schrobbelèr gesponsord door Grand Café de Pekelinge besloot hij te delen met de anderen in de kantine en daarmee maakte hij veel vrienden. Jonathan liet nog wel even zien dat hij de beste was in hooghouden, want met 40x maakte hij het publiek gek! Patrick deed ook nog een poging, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 3 keer. Maar met de mooie seroos muts op zijn hoofd en de beker in de hand verliet hij trots de kantine. 

Het was weer een schitterend toernooi en vooral een hele gezellige avond. Iedereen bedankt voor het deelnemen aan deze editie en ook alle supporters bedankt voor het kijken. Volgend jaar zal er natuurlijk weer gestreden worden om de titel tijdens de 14e editie van dit jaarlijks terugkerende evenement. Wij hopen jullie dan natuurlijk allemaal weer te verwelkomen in ons altijd gezellige clubhuis. Wie gaat er volgend jaar met de titel vandoor?!  We gaan het zien.. Voor nu, bedankt en tot volgend jaar!