Op de laatste speeldag van 2023 stond op sportpark De Waaje de inhaalwedstrijd tegen WHS op het programma. Daar waar vorige week de eerste 3 punten van het seizoen werden behaald tegen Heinenoord was het zaak om dit een goed vervolg te geven tegen een tegenstander die vooraf met 4 punten meer de plek boven ons op de ranglijst bezette.

In de aanloop van de wedstrijd was het vooral onze linksback die in zijn Kia Niro occasion onderweg naar het eiland Tholen de aandacht op zich vestigde vanwege zijn rijgedrag. Met 4 cilinders, een motorinhoud van 1.6 Liter en een vermogen van 141 pk werd koers gezet naar de A58. Volgens de specificaties op de website van de lokale autodealer zou dit resulteren in een verbruik van 3,7 Liter brandstof per 100 km maar dat is verre van realistisch met zo’n coureur achter het stuur. Ondanks de melding over een snelheidscontrole tussen Middelburg en Goes scheurde hij over de linkerbaan naar de afslag in Rilland. De enige die hem kon volgen was de Mini Cooper met dubbele puupe van Tygo. Eenmaal rijdend over de Oesterdam ontstond een gevecht zoals we zelfs in de Formule 1 zelden zien. Andere automobilisten werden zelfs met handgebaren (of was het meer dan dat?) gevraagd aan de kant te gaan. Op het moment dat de lichtmasten van De Waaje in zicht kwamen was het de Kia Niro die vooraan reed. Met alleen nog een scherpe bocht naar rechts leek het een koud kunstje te worden voor de coureur uit Veere om de GP van Tholen te winnen maar ineens parkeerde hij zijn bolide aan de kant van de weg. De druk op de blaas werd blijkbaar te hoog waardoor een pitsstop noodzakelijk was en Tygo daardoor eenvoudig kon passeren. Als eerste wist Tygo de finish te bereiken. Uiteindelijk passeerden er ook nog een verroeste VW Polo, een gammele Ford (gesponsord door het UWV uit Goes) en de pooierbak van onze assistent-trainer voordat de Kia Niro werd afgevlagd. Door deze spoedige reis was er genoeg tijd om te acclimatiseren en naar een jeugdwedstrijd van de Onder 17, 19 of 23 te kijken.

Dan door naar het verloop van de wedstrijd. Het strijdplan week niet veel af van de week ervoor dus we wisten wat ons te doen stond. De openingsfase oogde rommelig en beide ploegen hadden moeite om tot verzorgd spel te komen op een zware grasmat. Het eerste wapenfeit kwam van Aron maar zijn schot verdween over het doel. Na 25 minuten spelen een aanval waarbij Alex op avontuur ging en zijn schot geblokt zag worden door een verdediger van de thuisploeg. Echter was daar Jordy die de bal oppikte, niet twijfelde en de bal van buiten het strafschopgebied achter doelman Armando de Witte schoot. Hij vierde zijn doelpunt vervolgens wel op een erg opvallende manier. Vooraf werd Jordy namelijk aan de tand gevoeld door een tweetal specialisten hoe het hem verging op andere gebieden waar in de kleedkamer zo nu en dan over wordt gesproken. Hij beloofde hierbij dat wanneer hij een doelpunt zou maken wel even zou laten zien hoe hij die avond op jacht zou gaan. Bij het juichen kwam hij zijn belofte na en liet hij zien hoe een hengel moet worden uitgegooid waar menig visser jaloers op is. Nadat hij ‘s middags al had kunnen oefenen blijkt het later gewoon een warming-up voor diezelfde avond te zijn geweest. Uit betrouwbare bron is namelijk vernomen dat hij ’s avonds opnieuw een hengel heeft uitgeworpen. Wat er vervolgens is gebeurd blijft onduidelijk maar je kunt hem hierover gerust aanspreken. Hij vertelt er graag over!

Niet veel later volde een voorzet van Finn die door Alex werd binnengekopt. De grensrechter constateerde echter buitenspel en na overleg met de scheidsrechter besloot laatstgenoemde de treffer van Alex af te keuren. In het vervolg van de eerste helft werden we wat slordiger en kwam de thuisploeg wat meer in de wedstrijd. WHS probeerde vooral gevaar te stichten via de lange bal en standaardsituaties. Zo’n 5 minuten voor rust mochten we van geluk spreken dat de gelijkmaker niet viel aangezien een corner uiteindelijk via de handen van Tygo en de lat over de goal verdween. De thee werd opgezocht met een 0-1 voorsprong ondanks een grote kans voor Aron waarbij hij oog in oog met de doelman zijn schot in de korte hoek gekeerd zag worden.

De tweede helft was nauwelijks van start of de gelijkmaker stond op het scorebord. Ondanks dat we vooraf gewaarschuwd waren voor de traptechniek van een WHS-middenvelder draaide hij de bal vanuit een vrije trap scherp voor de goal en deze werd eenvoudig binnengetikt: 1-1. De periode die hierna volgde was vooral voor de neutrale toeschouwer een spektakel. Aron kreeg opnieuw een grote kans maar de keeper wist deze poging met zijn voeten te keren. Daarna is Jordy dichtbij zijn tweede doelpunt van de middag maar zijn kopbal verdwijnt op de lat en niet veel later werd een vrije trap van Finn knap uit de hoek getikt. WHS had in deze fase van de wedstrijd niet veel in te brengen en viel vooral op in het aantal overtredingen om ons spel te ontregelen. Dit moesten zij wel bekopen met een tweede gele kaart voor een centrale verdediger. Tegen 10 man kregen we weer wat meer grip op de wedstrijd met als gevolg dat Beau bijna de 1-2 binnenschoot. Van 25 meter afstand poeierde hij richting goal maar helaas vloog de bal via de lat in de ballenvanger. Vervolgens werd Aron door de doelman ten val gebracht maar waar iedereen dacht aan een penalty wilde de scheidsrechter hier niets van weten. Na 70 minuten spelen komen we dan toch op voorsprong. Kaj weet vanuit een vrije trap Aron te bereiken die de verdiende 1-2 binnentikt.

Even later opnieuw een vrije trap voor WHS aan de zijkant van het veld. Hetzelfde recept als bij de eerdere gelijkmaker en weer weet WHS te scoren. Echter had Conno buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter ging hierin mee. Ondanks protest van de thuisploeg werd het doelpunt afgekeurd. Richting het laatste fluitsignaal werd de voorsprong verder uitgebreid. Het is Alex die het strafschopgebied binnen dribbelt en Aron wist te bereiken. Hij keek eens om zich heen en lepelde de beslissende 1-3 in de kruising. Niet veel later floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd en was de tweede overwinning op rij een feit.

Dankzij deze overwinning hebben we definitief de aansluiting gevonden met de ploegen boven ons. Ondanks de 9 competitienederlagen in de eerste seizoenshelft van 2023-’24 zijn we door de twee recente overwinningen van de hatelijke nul af. Als groep mogen we trots zijn op onszelf dat we week in week uit hard zijn blijven werken, mede door de goede trainingsopkomst wat bij andere ploegen blijkbaar niet zo vanzelfsprekend is, en dan zie je dat dit uiteindelijk beloond wordt. Echter zou dit niet lukken zonder de steun van onze trouwe supporters langs de lijn. Het doet ons goed om te zien dat het vaak voorkomt dat er bij uitwedstrijden meer Vrienden van Seroos aanwezig zijn dan supporters van de thuisploeg.

Tot slot wil ik vanaf deze plek namens de selectie iedereen bedanken voor dit bijzondere kalenderjaar. Met de huidige positie op de ranglijst daargelaten kijken we terug op een historisch en uniek jaar. In januari werden de op papier lastige wedstrijden tegen Zeelandia Middelburg en Luctor Heinkenszand met respectievelijk 3-1 en 0-3 gewonnen ondanks de vele afwezigen na het gezellige teambuildingsweekend in Nijmegen. Vervolgens werd de weg naar het kampioenschap doorgezet wat uiteindelijk resulteerde in een ultieme ontknoping met de gelijkmaker in de blessuretijd op de dag dat de voetbalvereniging precies 75 jaar bestond. Geschiedenis werd geschreven!

De voorbereiding van het seizoen 2023-’24 verliep, ondanks de vele wijzigingen binnen het team ten opzichte van vorig seizoen, vrijwel foutloos. Daarna volgde een moeilijke periode met veel teleurstellingen in de vorm van nederlagen maar zo zie je maar dat Nooit Opgeven Altijd Doorgaan (bedankt voor de input Aron) vroeg of laat resulteert in een overwinning. De komende weken zullen in het teken staan van herstellen, teambuilding en een aantal oefenwedstrijden waarna op 3 februari de uitwedstrijd tegen Walcheren op het programma staat. We kunnen daar alle support zeker weer gebruiken in de jacht op handhaving. Voor nu wensen we iedereen fijne feestdagen toe en zien we jullie graag weer langs het veld in 2024!