Het einde van het jaar is echt aangebroken. Er is weer darts op tv, Sky Radio draait al twee maanden dezelfde tien kersthits en Bohemian Rhapsody eindigt verrassend eerste in de Top 2000. En dan moet er ook nog even gevoetbald worden tussendoor, een inhaalwedstrijd. Het voordeel is dat je op een dag als deze verblijd wordt met een gezond sportontbijt. De jeugd stond al voor het kraaien van de haan met oliebollen aan de deur. Hier zit ook weer een keerzijde aan. Als de jeugd ‘s ochtends langs de deuren loopt te leuren, kunnen ze niet op hetzelfde moment voetballen. Dat moet dan maar ‘s middags. Hierdoor werd onze wedstrijd ineens verplaatst van 12:30 naar 14:30, waardoor het halve elftal ineens niet meer kon. Die moesten namelijk rond die tijd vertrekken richting de GelreDome voor het Mega Piraten Festijn. Het zal er waarschijnlijk iets voller hebben gezeten dan bij wedstrijden van Vitesse en met Mark, Olivier, Ruben en Tim stond er ook wel een betere verdediging op het veld. De avond voor de wedstrijd werd trouwens een van onze spelers gespot tijdens een date met een speelster van dames 1. Omdat we hier voor hoogwaardige journalistiek gaan, laten we dat verder voor de roddelbladen.

Aan de andere kant, als enige wedstrijd om 14:30 waren we wel de hoofdact. Eindelijk weer eens op veld 1. Dit hadden we woensdag met de voorzitter geregeld. “Geen enkel probleem, dan moet je alleen zelf even de sleutel van het omroephok regelen.” We zagen het al voor ons: Jelle die Hazes zingt na een doelpunt, of Jur met zijn welbekende Kaaaaaaaaaaaaliiiiiiii. Het bleken loze beloftes van de voorzitter, die trouwens gewoon weer herkozen werd ondanks de belofte dat hij zou stoppen. Dit bleek uit de verslagen van de ledenvergadering. Wist u trouwens dat de uitslagen van wedstrijden ook vergaderstukken zijn? Denk nog maar eens twee keer na voor je een bal de goal in schiet, daar wordt dus gewoon over vergaderd. Tussen de 489 agendapunten stond trouwens nergens het woord Mexicano’s, terwijl dat toch in elk verslag van het vijfde geagendeerd is. Ik heb dit zaterdag even bij de kantinecommissie nagevraagd, waarop gereageerd werd dat ik dan zelf maar voorzitter moest worden. Lijkt mij wat overdreven, ik zou gewoon een doos Mexicano’s in de vriezer schuiven, maar goed. De tegenstander had schijt aan deze loze beloftes en begon gewoon een warming-up op het eerste veld. Wij vonden dat wel een goed idee en deden mee. Scheidsrechter Simon (Broeke) was echter onverbiddelijk en stuurde ons richting het tweede veld. Misschien maar beter ook, want het tweede had net daarvoor het eerste veld aardig omgeploegd.

Simon zou zelf moeten voetballen tegen Jong Ambon, maar die zeiden vlak voor de wedstrijd af. Gebeurt daar verder nooit gelukkig. Gevolg was dat het vierde zich massaal aanmeldde om mee te doen met het vijfde, maar we hadden zelf al een prima selectie van zestien man samengesteld. Waar Simon normaal op woensdagavond zijn best doet om zo veel mogelijk spelers van het vijfde neer te trappen, moest hij er vandaag juist op toezien dat dat niet gebeurde. Het veld was ook in perfecte staat voor wat zaagjes, wat dan ook regelmatig gebeurde. De tegenstander maakte het er ook wel naar. Na één ronde wassen zijn de broekjes in ieder geval nog grijs, updates volgen later in de week. Hilariteit alom toen Simon floot voor de aftrap en even later zijn pen kwijt was. Na lang zoeken bleek deze in zijn andere broekzak te zitten. Ja, je maakt wat mee op Seroos. De tegenstanders waren niet erg te spreken over de regenboogband. Seroos was een woke club en iedereen stemde hier op PVDA/GroenLinks. Deze zware beledigingen zetten gelijk de toon voor een onvriendelijke wedstrijd, behalve bij Mathijs, die fractievoorzitter is van PVDA Breda.

Onze keeper Yoeri moest weer zonodig gaan gloryhunten bij het eerste. Hij was weer foutloos en werd dus weer terecht man of the match. Het lijkt me ook niet toevallig dat het eerste ineens weer punten pakt sinds ze Yoeri lenen. Waar Yoeri niet hoefde te vissen, gooide Jordy Sinke wel een hengeltje uit, maar dat laten we voor het verslag van het eerste. In plaats daarvan kregen we Dielekoker mee. Een prima keeper, alleen heeft ie wat lange benen, waardoor er nog wel eens een balletje tussen z’n stokken doorgaat. Waar het verslag nu al zo’n 700 woorden lang is zonder dat er een bal gespeeld is begon de wedstrijd wel gelijk met een doelpunt. Na de aftrap stond het binnen no time 0-1 door een steekbal die op een of andere manier vrije doortocht gaf naar het goal. In de eerste helft klopte er qua opstelling weer weinig van, wat tot een aantal grote kansen tegen leidde. Koker hield ze vakkundig uit het goal. Aan de andere kant schoot Maurice een grote kans op de keeper. Zo gingen we met een achterstand de rust in.

De zestigste minuut is over het algemeen het moment voor Jellery Play. Peter wordt dan altijd gewisseld zodat de vedette de aanvoerdersband kan opeisen. Normaal gesproken is de tegenstander dan zwaar onder de indruk en weten ze niet meer waar ze het moeten zoeken. Vandaag bleef het Jelle-effect uit. Direct na de wissel viel de 0-2. Daar kon Jelle trouwens niks aan doen. Wel blonk hij uit met een karatekick op de bal. We hadden niet verwacht dat hij zijn been zo hoog kon krijgen. Na de wedstrijd deed hij dit nog een paar keer voor. Nigel de Jong is er niks bij. Ook viel de 0-3 nog. Door miscommunicatie kon een op de grond liggende spits de bal tussen de stokken van Dielekoker tikken. Het hoogtepunt van de schoppartij was een tackle van Mathijs. Hij tackelde perfect de bal over de zijlijn zonder een tegenstander te raken. Hierna gleed hij door en zaagde hij de grensrechter ongenadig hard neer. We verloren dus jammer genoeg. In het vorige verslag had ik vakkundig berekend dat we winterkampioen waren. Dat kon alleen voorkomen worden als wij ruim verloren en Wolfaartsdijk met hele grote cijfers van GPC zou winnen. Zoals Dick Advocaat ooit zei: “Die winnen echt niet met 8-0”, daar hielden we dus geen rekening mee. Wolfaartsdijk won alleen met 10-0, dus nu staan we gedeeld eerste.

Na de wedstrijd gingen we voor de verandering eens de kantine in voor wat versnaperingen. We hebben al lang geen culinair verslag van onze eigen kantine gedaan, dus bij deze. Hoewel er een kar van een bakker voor de kantine stond, was er geen brood aanwezig. De frikandellen moesten dus zonder brood genuttigd worden. Dat is toch iets minder lekker. Wel waren er voldoende oliebollen, die prima smaakten. De nieuwe chips is ook goedgekeurd. Croky Thai Curry, doet qua smaak een beetje denken aan Croky Saté, maar dan met een hint van koriander. Croky begint wel het chipsassortiment te bepalen in de kantine. Mogen we volgend jaar ook meedoen met de Croky Cup? We probeerden de lokaal gebrouwen Stroskerkse speciaalbieren. Allebei heerlijk, aanraders. Koop dan wel het jubileumpakket, dan betaalt u slechts 12,50 voor vier biertjes, terwijl ze los drie euro kosten. Tel uit je winst.

Over cijfers gesproken. Af en toe krijgen we een update van de beheerders van de website. Het is abnormaal hoe vaak onze verslagen gelezen worden, gemiddeld twee keer zoveel als andere berichten. Het blijkt dat ze zelfs bij de KNVB onze verslagen lezen. Moet je niet denken dat we daarom een keer scheids mee hebben trouwens. Nu het jaar klaar is qua verslagen, wil ik u bij deze bedanken voor het lezen. Het begon ooit als een leuk probeerseltje, geïnspireerd door de verslagen van het zesde waar ze elkaars moeder voor snol uitmaakten. Ondertussen is het een wekelijks evenement waar het halve dorp F5’end naar zit uit te kijken. Wat een jaar vol hoogtepunten was het ook. Een weekendje naar Ipswich, de introductie van de Peter Zwemerbokaal, ontbijten in de kantine, het butterboard, verschillende konijnenshows, saté en spareribs zonder bestek, met jodiumpillen naar Borssele, buffetten en frietkarren van Corbijn, het Dikke Buuken Toernooi, een bekeravontuur, twee topaanwinsten, de kale rukker, Jur Stegeman, de zoektocht naar de goedkoopste snackmix, met de bus naar Wolfa blond, de Branding, de haartransplantatie van Eric een sinterklaasgedicht en zelfs een verslag wat met de tegenstander samen werd geschreven. Ook wil ik Rensch en Olivier bedanken voor het invallen als schrijvers van verslagen. Ook leuk om er op aangesproken te worden dat er godslasterlijke passages van de site verwijderd moeten worden als je het verslag een keer niet geschreven hebt. Maar goed: Bedankt voor het lezen, alvast prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar namens het vijfde en (als we Hamburg overleven) tot het volgende verslag!