Dit weekend stond er voor de mannen van Lieven van Belzen een bekerwedstrijd op het programma. Seroos 2 komt de laatste jaren over het algemeen behoorlijk ver in de beker en dus was het zaak om weer een ronde verder te komen. De tegenstander was in vele opzichten een oude bekende: Arnemuiden 2. De afgelopen seizoenen speelden we vaak tegen deze ploeg in de competitie. Dit waren veelal spannende wedstrijden. Aan het begin van het seizoen werd er nog tegen elkaar geoefend, maar dat resulteerde in een kansloze nederlaag voor Seroos.

Lieven, geboren en getogen op Erremuu, werd al maandenlang belachelijk gemaakt door zijn oude dorpsgenoten door dit verlies. Hij benadrukte in aanloop naar de wedstrijd dan ook keer op keer dat twee keer verliezen van Arnemuiden in één seizoen absoluut geen optie was voor hem.

 

Het was sowieso al een ongelofelijk spannende dag voor de trainer van Seroos 2. Dezelfde avond stond namelijk het sjoelkampioenschap van Serooskerke op het programma. Lieven liep al wekenlang op te scheppen dat DE 3-voudig sjoelkampioen van Arnemuiden het wel even zou laten zien in de kantine op sportpark Noordhout. Echter wat niemand wist, maar wat na goed onderzoek van de redactie aan het licht is gekomen, is dat Lieven meerdere malen kansloos verloor op het kampioenschap van Arnemuiden. Goed geïnformeerde bronnen beweren zelfs dat Lieven nooit een hogere bak heeft gegooid dan 64. Lieven moest na zijn opschepperij dus opzoek naar excuses voor als het weer niks zou worden. Deze kwamen afgelopen donderdag op gang toen leider Hans met zijn eigen sjoelbak de kantine binnenliep. Volgens Lieven was dit pure fraude en zou hij het ook altijd kunnen op zijn eigen bak. Wat hij er niet bij vermeldde is dat hij zelf altijd speelt op een kinderbak met hulpranden zoals we die kennen van het bowlen. Ook beweerde Lieven dat het teveel tochtte in de kantine waardoor hij zou moeten sjoelen met tegenwind.

 

De oefenmeester lag dus al een hele week te zweten in bed van de zenuwen. En uitgerekend deze dag moest er ook nog gevoetbald worden tegen Arnemuiden. Om zijn kansen bij het sjoeltoernooi te vergroten haalde Lieven de organisator van het toernooi, Bert Francke, bij de selectie. Door Bert op te stellen dacht hij voordeel te krijgen tijdens het toernooi.

We traden aan in de volgende opstelling: Jens, Boyd, Jeroen, Arjen, Niels, Steven, Ruud, Merijn, Jannick, Melvin en Bert. Op de bank namen Raoul, Lars en Marcio plaats die iets later waren, omdat ze eerst met het 3e in actie moesten komen.

 

De eerste helft begonnen we sterk en waren we de bovenliggende partij. Via Ruud kregen we de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een mooie steekbal van Bert ging Ruud 1 op 1 met de keeper, maar hij nam hem helaas net niet goed mee en schoot de bal uit woede door de slechte aanname ook gelijk maar keihard over de achterlijn. Jens keerde met een prachtige redding op een kopbal het grootste gevaar van Arnemuiden in de 1e helft. De verdiende 0-1 viel uiteindelijk door een mooi uitgespeelde aanval. Merijn legde de bal vanaf de punt van de 16 bij de 2e paal, Melvin legde de bal keurig terug op Bert die hem snoeihard tegen de touwen kopte. Dit doelpunt zorgde voor de 0-1 ruststand.

 

Lieven was in zijn nopjes met de tussenstand, maar had wel vernomen dat Arnemuiden het in de 2e helft anders ging aanpakken. Wat hij gehoord had klopte ook, want in de 2e helft veranderde Arnemuiden van formatie en namen ze het heft in handen. Dit resulteerde in de gelijkmaker die werd gescoord vanuit een prachtige vrije trap in de kruising. De 2e helft hadden we het een stuk moeilijker, maar toch kregen we nog een grote kans na een prachtige aanval. Jannick draaide de bal door de lucht naar Ruud die hem perfect weglegde op Melvin en zonder dat de bal de grond had geraakt in deze aanval nam Melvin de bal op de slof, maar deze ging helaas net naast. Raoul viel nog in voor de geblesseerde Jeroen en net voor tijd stelde Ruud zich aan met kramp en mocht Marcio nog even invallen. Kort voor tijd pakte Jens in de scrimmage nog een hele belangrijke bal met zijn voet waardoor het 1-1 bleef. Dit was tevens ook de eindstand. In de beker worden er bij gelijke stand gelijk penalty’s genomen en dus liep de spanning op.

 

Nadat de 5 nemers waren gekozen konden we starten met de serie. Melvin en Arjen schoten hun penalty binnen en 2 spelers van Arnemuiden deden dit ook. Jens pakte zoals eigenlijk altijd een pingel. Normaal is dat dan al genoeg voor de winst, maar na hun gezellige dagen in den Haag zagen Bert en Steven hier een ultieme kans op een vrij weekend. Het weekendje Beekse Bergen met de vrouwen stond eigenlijk al gepland, want als ze beide opzettelijk zouden missen dan zou Arnemuiden toch wel winnen. Ze misten beide hun penalty, nadat ze tegen de keeper hadden gezegd in welke hoek ze gingen schieten. Echter schoot een speler van Arnemuiden een deuk in de lat en maakte Jannick zijn penalty via de binnenkant van de paal. De laatste speler van Arnemuiden schoot de bal het sportpark uit en dus bekert Seroos 2 verder. We hopen dat Steven en Bert een annuleringsverzekering hebben afgesloten. Lieven was als vanzelfsprekend door het dolle heen na deze overwinning en liep net als zijn grote voorbeeld Mourinho met zijn hand achter zijn oor en tong uit de mond rondjes over het eerste veld van Arnemuiden.

 

Normaal zou hier het verslag eindigen, maar we willen u de sjoelavond van Lieven van Belzen natuurlijk niet ontnemen. Na de overwinning op Arnemuiden riep Lieven al dat dit voor hem pas de eerst overwinning van de dag zou zijn. Wat niemand op dat moment wist is dat hij al een maand in trainingskamp was voor het sjoeltoernooi. Dag in dag uit werd er geoefend in huize van Belzen en ook op de voeding werd gelet.

Lieven probeerde zijn kansen op alle manieren te vergroten door op het laatste moment oud winnaar Arjen uit te sluiten van deelname aan het toernooi. Volgens Lieven was er sprake van corruptie, omdat Bert de organisatie in handen had en dus alle macht had om Arjen weer ver te laten komen in het toernooi. Dit verzoek leidde tot niets en dus zag Lieven zijn kansen slinken.

 

Omdat Bert mocht spelen bij het 2e mocht Lieven de loting van het toernooi doen. Lieven had vooraf wat briefjes verwarmd zodat hij in een gemakkelijke poule zou komen. Helaas voor hem was hij verkeerd ingelicht door Peter Gideonse en kwam hij ineens in de poule des doods terecht. Deze overleefde hij ternauwernood. In de ronde erna redde hij zich door met heel veel geluk 129 te gooien. Maar toen kwam het duel met Arjen. Arjen vermorzelde Lieven op de sjoelbaan en de woeste trainer ontnam Arjen direct de aanvoerdersband van het 2e

Volgende week mogen we naar Kaatsheuvel om tegen DESK te spelen. Het verslag daarvan zal worden geschreven door Peter Gideonse.