Vooruitlopend op het verslag van de wedstrijd tegen VC Vlissingen nog een korte terugblik op de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen onze buren uit Veere. Geen hoogstaande wedstrijd van onze zijde maar wel eentje met een waardevol einde. We namen hier namelijk afscheid van twee Seroos spelers in hart en nieren: Jorden en Bjorn. Samen goed voor 445 officiële wedstrijden en 37 doelpunten (Jorden 261 / 21, Bjorn 184 / 16). Beide helaas, op veel te vroege leeftijd, door fysieke redenen moeten stoppen. Gelukkig in de actieve jaren vele mooie momenten mogen meemaken in ons blauw-wit. Onze voorzitter verwoorde het al mooi in zijn speech maar ook via deze weg nogmaals ontzettend bedankt voor jullie inzet voor, in de eerste plaats de 1e en 2e selectie, en met name natuurlijk de gehele vereniging in deze seizoenen.  Foto’s van het afscheid zijn hier te vinden.

Over tot de orde van de dag. Vandaag stond de uitwedstrijd in en tegen VC Vlissingen op het programma. Vrijdagmiddag bereikte ons al het bericht dat we mochten aantreden op kunstgras. Dit vanwege het afgelasten van het hoofdveld (natuurgas). Dit vroege tijdstip was enigszins bijzonder te noemen. Zeker gezien de staat van het hoofdveld in combinatie met de weersvoorspellingen. Des te meer wisten we wat ons te wachten stond. Zeker ook gezien de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen. Een gewaarschuwd mens telt voor…

We starten vandaag met Jordi op goal, Jeffrey en Peter vormde het hart van de defensie. Djangko (rechts) en Wessel (links) complementeerden de achterhoede. Het middenveld werd gevormd door Jeffry, Kaj en Ruben. Voorin keerde Aron terug van een schorsing. Hij werd geflankeerd door Sil en Lars.

Ook zeker het vermelden waard was de bezetting van onze bank deze middag. Deze bestond namelijk uit Denvy, 4 spelers van de JO19, te weten: Tygo, Tom, Jordy en Oktaj en…. good old Melvin (graag verwijs ik u naar de wekelijkse update van de topscorerslijst en dan met name het overzicht van de voorgaande winnaars in deze).

We starten de wedstrijd slordig en kregen moeilijk druk op met name de opbouw van de tegenstander. Dit resulteert in de 15e minuut in een 1-0 achterstand. Balverlies in de voorhoede was de inleiding van een snel omschakelmoment waarbij de spits met een simpele steekbal wordt weggestuurd. Deze schiet de bal koelbloedig laag binnen.

Vervolgens kabbelt de eerste helft voort. Voetballend vinden we nauwelijks de rust om onder de druk uit te voetballen, Vlissingen is dan ook de bovenliggende partij. Dit leidt overigens niet tot noemenswaardige kansen.

Totdat we een paar minuten voor rust een vrije trap krijgen ter hoogte van onze dug out. Kaj draait deze bij de eerste paal netjes op het hoofd van de inlopende Aron. Met een lepe hoofdbeweging weet hij de bal over de keeper te koppen, deze beland op de lat waarbij het een koud kunstje is (ik verwijs u graag nog naar de foto’s van de wedstrijd tegen Veere) voor de meegelopen Jeffrey om deze tegen het netje te tikken. We gaan rusten met een 1-1 tussenstand.

Na rust een onveranderd spelbeeld. We spelen veelal de lange bal en creëren weinig. Vlissingen speelt daarentegen met meer bravoure en overtuiging. Dit resulteert in de 65e minuut in een vrije trap op ca. 20 meter van onze goal. Deze wordt goed genomen maar beland op de paal. Uit de hierop volgende rebound komt de bal vermeend tegen een arm aan. Een discutabel moment maar scheidsrechter Struik wijst resoluut naar de stip. Deze wordt met enig fortuin (Jordi tikt deze nog aan met zijn voet) door het midden binnengeschoten, 2-1.

Met een drietal wissels (Jordy voor Ruben, Tom voor Lars en Melvin voor Jeffrey) proberen we opportunischer te gaan spelen. Dit heeft als gevolg dat we meer ruimte weggeven. Vlissingen weet hier wel raad mee en schiet nog tweemaal op de paal. Met een aantal speldenprikjes kunnen we hier weinig tegenover stellen. Helaas resulteert dit dan ook in onze eerste verliespartij van het seizoen.

Al met al een terechte nederlaag en voor ons dus een frustrerende middag. Kort van balen, lering uit trekken en weer de focus op de volgende wedstrijd. Dat is direct een mooi affiche!

Aanstaande zaterdag komt namelijk onze directe concurrent FC Dauwendaele op bezoek op ons sportpark Noordhout. Een wedstrijd waar we dan ook met plezier en vertrouwen naar uitkijken. We hopen onze trouwe supporters weer in vele getalen te mogen begroeten. Ook in Vlissingen was dit weer het geval dus bij deze ook het vermelden waard! Iets wat ons als selectie goed doet, we doen het immers samen. Hopelijk tot dan!