Morgen wordt fantastisch, met die gedachten gingen beide ploegen zich opmaken voor een absolute kraker. Hoe fantastisch het was, gaan we uitgebreid vertellen aan u, want beide verslaggevers hebben samengewerkt aan een zeer deskundig, culinair, vakkundig en uitgebreid verslag van de gehele zaterdag 22 april. Het was een speciale wedstrijd, de Boasjes van het 4e strijdend voor de 2e plaats tegen ’t vuufde van Seroos dat 4e staat en graag nog 3 punten wilde behalen om deze plek vast te houden en om boven dat *** Domburg te eindigen (wie wil dat nou niet). Je kon deze dag ook als familiedag beschouwen want o.a. de volgende spelers hadden nauwe banden met elkaar: Martin en Rik speelden tegen hun neef Jur. Jur werkt weer samen met onze (Meeuwen) spullensjouwer Bastian. Frenk kende weer twee spelers van de Zeeuwse traditie rinkrieë. Die twee Serosse rinkrieërs waren weer familie van Thijs: Teun in het veld en die lange was de coach. Dan hadden we nog Gijs die tegen zijn zwager speelde en Joris die ook tegen zijn neef speelde. Voor de lezers van Seroos willen we ook graag even de vleespet introduceren, hierbij een foto ter illustratie.

 

 

Tot zover het programma het Familiediner, wat plaatsvond in de 3e helft. Hier zijn gelukkig geen beelden van gemaakt. Onder het motto nie Fladdere me Vlieghe waren beide ploegen zeer gemotiveerd om er een mooie dag van te maken. Een samenwerking die er voor zorgde dat Seroos zelfs per fiets was afgereisd naar Zoutelande. Nu was het ook windstil in Zoutelande, een weerfenomeen wat eigenlijk zelden voorkomt op sportpark D’’n Hooghe Hilt, blijkbaar noemen ze dat klimaatverandering. Wel was ’t vuufde zeiknat van de buien onderweg. Er was nog overwogen om een pitstop te maken bij de Gouwe Gheijt, maar een aantal spelers kwam daar net vandaan. Omdat het niet waaide was Seroos nogal vroeg op Zoutelande. Jur maakte van de gelegenheid gebruik door op de tribune bij een dameswedstrijd Kali door de microfoon te zingen.

 

In de voorbereidingen schitteren beide ploegen met culinaire hoogstandjes, heldere analyses en een duidelijk strijdplan voor de wedstrijd. Naast de familiebanden nog een gemeenschappelijke probleem bij beide ploegen, want er moesten 2 veldspelers noodgedwongen keepen. Frenk loste dit keepersprobleem op bij de Boasjes, achteraf een meesterlijke zet van leider Gijs! Bij Seroos keept normaal oud-Meeuwenkeeper Youri Meijer, maar hij was niet op komen dagen. Die durfde niet, bang dat zijn overstap te gevoelig ligt op Zoutelande. In de selectie van de Boasjes weinig verrassingen, alleen Peter was afwezig. Verder van de partij vader en zoon Dekker, Thijs die dit keer is niet op de groente afdeling stond van de jumbo en Corné die er weer bij was. In een hoekje van de kantine maakten onze leiders de volgende opstelling: keeper: Frenk, Verdediging: Gijs, Michel, Ronan, Rik, Middenveld: Sven, Corné, Bikkel, Luuk, Aanval: Ewout en Sem.

 

Voor de liefhebbers ook de opstelling van Seroos, niet dat iemand dit gaat lezen: Mark op de goal omdat ie lang is, verdediging: Kaj, Ruud, Jasper en Bartje op z’n brommer. Dan vijf man op ’t middenveld: Twee Marijns, Teun, Devyne Rens en tiki taka Maurice. En natuurlijk de topscorer Candy in de spits. Op de bank Jur, Ramon en Tim. Bij Seroos hadden we wel belangrijkere problemen dan de opstelling. Een niet nader te noemen speler (iedereen weet toch wel dat dit er maar één kan zijn, diegene wiens drol ervoor gezorgd heeft dat half Souburg nog steeds zonder riolering zit) had een voedzame maaltijd gegeten bij de Gheijt en liet een klein scheetje. De foto die hopelijk bij het verslag zit geeft de situatie na een paar seconden weer. Niet veel later was de hele kleedkamer ontruimd.

 

Er was bij deze wedstrijd veel publiek aanwezig, dat waren beide ploegen niet gewend. Wel even de regels duidelijk gemaakt: bij voorwerpen op het veld werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt, indien dit een 2e keer zou gebeuren werd de wedstrijd definitief gestaakt. Gelukkig is dit niet gebeurd (anders zaten we wel heel vroeg bij de Branding). Ook hadden we geluk dat er een scheidsrechter was. Zoals u op Omroep Zeeland heeft kunnen lezen zijn er grappenmakers actief die zich voordoen als voorzitters van voetbalverenigingen en dan scheidsrechters afbellen. Dit soort gedrag juichen we niet toe, maar we kunnen er wel om lachen.

Gingen we maar is voetballen met een aftastende beginfase van beide ploegen, Meeuwen probeerde te voetballen en Seroos hanteerde het concept van de lange bal. Dat leidde tot twee schoten op doel van spits van de Meeuwen, Ewout, helaas niet in het doel. Daarna een Meeuwen kwartiertje. Sven nam een corner vanaf links, die bij een speler van Seroos (weer Riemens) tegen zijn hand kwam,  HANDS en een penalty. Corné ging achter de bal staan en schoot deze keurig binnen 1-0.

 

Vlak daarna weer een scrimmage in de 16 van Seroos. Wederom kwam de bal bij Corné die de 2-0 binnenschoot. Weer 5 minuten later een goede aanval van de Boasjes waar Boer het eindstation van was. Hij schoot de 3-0 binnen, toch even verwarring bij iedereen want was dit geen buitenspel? De VAR zat echter al bij de Branding, zodoende bleef de goal staan. Vlak voor rust een kans voor Seroos om te scoren. Balverlies op het middenveld van de Boasjes leidde een counter in van Seroos. Michel probeerde de uitbraak te voorkomen, maar kreeg de bal ongelukkig op zijn arm, ja dat was ook HANDS en een penalty. Jur legde aan, maar keeper Frenk (de beer van de Meeuwen) stopte de penalty. Marijn Ven had de rebound zo kunnen binnentikken, maar dat liet Jur zich niet gebeuren. Hij haalde nog een keer uit en toen stond er ineens wel wind ofzo. Het enige wat we weten is dat er over de duinen nu een zeehond trucjes aan het doen is met die bal. Zo gingen de Boasjes met een 3-0 voorsprong de rust in.

 

In de rust de analyse dat we scherp moesten blijven want de wedstrijd kon nog alle kanten op, de 3 punten waren belangrijk in de strijd om de titel. Boorde Thijs gelijk die hoop de grond in door te zeggen dat Arendskerke met 13-0 van Noormannen gewonnen had en bedankt! Had Thijs wel een slimme opmerking, daar waren we allemaal zo verrast door dat we die opmerking vergeten zijn.

2 scenario’s voor de 2e helft, of wij drukte verder door, of Seroos zou over ons heen lopen. Bij Seroos in de kleedkamer werd het plan gesmeed om dat tweede scenario uit te voeren. Beide scenario’s kwamen uit, want Seroos ging inderdaad meer druk zetten en De Meeuwen bleven goed voetballen. Dat leidde rond de 60e minuut tot de 4-0. Een goede aanval werd opgezet aan de rechterkant. Joris bereikte de achterlijn en gaf de bal voor. Bikkel was onopvallend de 16 ingeslopen en tikte de voorzet van dichtbij binnen 4-0. Een goal uit het boekje schitterend uitgevoerd en Bikkel die scoorde, dat gebeurd niet zo vaak.

 

De voorsprong was comfortabel, maar Seroos begon toen pas te voetballen. Candy scoorde de 4-1. Door een lang nachtje in de branding kan ik me deze goal even niet meer voor de geest halen, maar zal vast een wereldaanval geweest zijn. Ook viel de 4-2 nog. Een goede voorzet van Teun werd door Tim binnen geschoten. Overigens had Frenk daar tussen nog een paar uitstekende ballen gepakt. Met nog een kwartier te gaan werd het dan nog behoorlijk spannend en aanpoten, maar eindigde de wedstrijd in een terechte 4-2 overwinning voor de Boasjes.

 

Na de wedstrijd greep Bastian meteen zijn kans om zijn collega Jur even te zeggen, dat hij maar beter geen penalty’s meer moest nemen, van je collega’s moet je het hebben lekker gewerkt! Gijs had zijn zwager uit de wedstrijd gespeeld en getikt, dat werden op zondag een paar droge eierkoeken als ontbijt bij zijn schoonfamilie voor hem. Wat er verder in de 3e helft gebeurde, genoeg! Het bier kwam vanuit allerlei hoeken aanwaaien, met 2 kratten al direct na de wedstrijd (en een biertje voor onderweg). Het culinaire panel van Seroos kijkt normaal vooral naar voedsel, maar het was dorstig weer en het oog viel op een baco op het menu. In de kantine op Serooskerke ligt ook ergens een fles Bacardi, maar die mogen we beslist niet aanraken. Misschien maar beter ook, anders kan je de eerste mensen om half twee al wegdragen. Bij de Meeuwen hebben ze wat minder probleemdrinkers, want de barvrouw was verbaasd dat er baco op het menu stond. Hij had wat sterker gemogen. Hij was nu 25% bacardi, 75% cola. Dat mag iets meer in balans. Graag ook ijs erbij. Desnoods een bitterbal van VCK er in.

 

Verder stond er een kaassoufflé op de kaart. De barvrouw kwam slecht nieuws brengen, het bleken ham-kaassoufflés te zijn. Niets kon het culinaire panel gelukkiger maken. Hoe obscuurder de snacks op het menu, hoe beter. De soufflees vielen wat tegen. Ze smaakten niet naar ham, maar gewoon naar kaas. 3 ¼ ster op de schaal van Michelin. Met zijn allen naar de Branding was een groot succes en ook daar kwam het bier vanuit allerlei hoeken aanwaaien. Jur heeft nog een poging ondernomen om de bal van zijn gemiste penalty terug te krijgen van die zeehond. Die zeehond was echter ook de goede hoek in gedoken en heeft nog steeds de bal in zijn bezit.

 

De Boasjes van het 4e kunnen even een weekje bijkomen van deze reünie!. Op 6 mei mogen zij eerst Los op ut Hos tegen Borssele 1 en daarna bie Hrieps. ’t Vuufde van Seros moet zaterdag al weer in alle vroegte aantreden tegen GPC voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Komt dat zien, ook een aanrader voor de supporters van de Meeuwen. De kans bestaat namelijk dat er na de wedstrijd iets gedronken gaat worden.