Tsja… En toen was het zover. 4 van onze selectie spelers mogen hun geluk gaan beproeven in het verre Azië voor een aantal weken. Wat als… Is dan toch de vraag die in je opkomt.

Ondertussen stond vandaag voor Seroos 6, zoals coach Eelke aangaf, toch een 6-puntenwedstrijd tegen Nieuwdorp 4 op het programma. Dit liet hij dan ook duidelijk merken door een bepaalde beweging met bijbehorend geluid te maken, wat bij een ander weer hele andere associaties opriep. De Toon ( die ook mee is naar de trip in Azië )was weer gezet.

Nieuwdorp staat nog met 0 punten onderaan en wij 1 plekje hoger met 3 punten. Meer over de belang van deze wedstrijd hoef je hier dan eigenlijk niets over te zeggen.

Wat een fijne bijkomstigheid was, is dat wij de enige wedstrijd om 14.30 waren en dat het publiek in grote getale aanwezig was. Paul en Jasper super bedankt voor jullie support.

De eerste helft ging gelijk op. Zowel Seroos als Nieuwdorp probeerde te voetballen en waren op zoek naar kansen. Nieuwdorp was in het begin iets gevaarlijker, maar het was toch Seroos dat op voorsprong kwam door Hansie Hansie. Via een mooie passeeractie maakte hij de 1-0. 
Nieuwdorp kwam niet veel later op gelijke hoogte. Peter, die vorige week nog zo scherp speelde en vandaag ook weer zijn mannetje stond, had helaas last van het weer. Door een verminderd zicht en miscommunicatie kon de spits van Nieuwdorp alleen op Jacco afgaan en zo de gelijkmaker binnen tikken. Het verminderde zicht was zelfs zo erg dat hij zich niet kort daarna moest laten vervangen voor Jaan.
De 2-1 kwam weer op naam van Hansie Hansie. Het lijkt allemaal zo simpel hoe hij het doet, maar je moest eens weten welke genieuze ideeën achter zijn acties zitten. Hier komen we later nog op terug. Het schijnt wel dat Nieuwdorp niet kon geloven dat Hansie Hansie onze spits van het 6e is. Zij dachten eerder een spits van het 2e, maar wij als insiders weten wel waar die productie vandaan komt.
Helaas gingen we door 2 doelpunten van Nieuwdorp onverwachts met een 2-3 stand rusten. 

Na de rust een ander spelbeeld. Seroos ging actief op zoek naar de gelijkmaker. Nieuwdorp wilde wel voetballen en bleef ook af en toe gevaarlijk, maar hieruit kwamen geen grote kansen. Via wederom Hansie Hansie werd de gelijkmaker binnengetikt. Dit keer geen actie vooraf maar gewoon een beheerst schot.

En toen kwam het moment van Kaj…..

Kaj die al de hele wedstrijd op de linkerflank aan het rennen was. Kaj die strijd leverde en zich verbaal liet horen. Kaj die op woensdag gaat trainen om zijn skills te verbeteren. Kaj die, zover ik mij kan herinneren, nog niet veel doelpunten in de senioren heeft gemaakt. Die Kaj had vandaag zijn moment. Vanaf de rechterkant werd er een voorzet gegeven en hij kreeg de bal panklaar voor zijn voeten rond het 5 meter gebied. Met een verwoestende uithaal ging de bal via de onderkant lat, de grond, nogmaals via de onderkant lat en de grond in het dak van de goal. Ook de supporters dat inmiddels uit meer dan 2 bestond, keken vol bewondering en met open mond naar het doelpunt van Kaj.

Daarna kreeg hij het op zijn heupen, want niet veel later kreeg hij weer een kans om uit te halen. Dit schot werd met veel kunst en vliegwerk door de keeper tot corner verwerkt. En nadat Nieuwdorp nog een keer heel gevaarlijk was geweest gaf Kaj met een steekpass de assist op Hansie Hansie, die zijn vierde van de dag er in schoot. En hoe…
Hansie Hansie kon alleen op de keeper aflopen. Dan denk je dat hij een mooie passeeractie zou maken. Maar niets is minder waar. Hansie Hansie besloot op dat moment koeltjes de bal door de benen van de keeper te spelen en zo bepaalde hij met zijn slotakkoord de eindstand op 5-3.

Coach Eelke was zo blij met deze overwinning dat er dit keer niet alleen bier nadien was, maar ook frikandellen en kroketten. Kaj paste direct zijn persoonlijk bericht op thinder aan (zo gaan de geruchten) en Hansie Hansie mocht zijn handtekening op de bal zetten, maar bleef verder zoals altijd rustig alsof er niets gebeurd was. 

Het verhaal van Seroos 6 wordt volgende week vervolgd met een uitwedstrijd tegen GPC……