Na een week geen verslag te hebben geplaatst op de site van vvserooskerke, was er deze week des te meer een reden dat er wel een verslag kwam. Er zijn toch wel een aantal primeurs te vermelden. Coach Eelke had in de aanloop naar de wedstrijd toe te kampen met meerdere afmeldingen. Gelukkig konden we nog net een elftal op de been brengen en met aanvulling van Rens gingen we met zijn 12-en onze tegenstander bestrijden. Wel mogen we onze selectiespelers weer verwelkomen die terug zijn gekomen van hun Azië trip. Bijna zijn ze allemaal ongeschonden door de strijd gekomen en ook gelukkig was Pinkel weer fit verklaard om vandaag in de basis te starten.

Vooraf aan de wedstrijd was er in de kleedkamer het eerste officiële moment gepland, want na jaren van trouwe dienst en met kleine aanpassingen door de moeder van Fre, was het moment daar gekomen dat we onze voetbalshirts met ‘de Mexicaan’ als sponsor tabee zeiden en onze nieuwe shirts mochten verwelkomen. Menigeen heeft toch een klein traantje weggepikt bij alle mooie momenten die we met deze shirts hebben beleefd en de avonden die we met de club hebben gehad in het restaurant. Daar waar wij alleen nieuwe shirts kregen met als sponsor ‘Vergezogt’, daar mocht Fre als eigenaar van het bedrijf en onze trouwe keeper van dienst zelfs een heel nieuw keeperstenue uitkiezen. Hierbij had hij vooraf de keuze uit kanariegeel, Heineken groen of flamingo roze. De keuze van Fre was hierin niet moeilijk en eerlijk is eerlijk, Fre het past echt bij je.

Musa was verdacht stil in de kleedkamer. Vorige week tijdens topscoordersuitreiking mocht hij de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen, maar dit jaar had hij nog maar één doelpunt er in liggen. Tot overmaat van ramp kwam daar nog bij dat Rooney als captain van het 6e, een nieuwe topscoorder naar voren had geschoven in de persoon van Ramon Francke. Musa is hier natuurlijk ‘not amused’ mee en hij was gretig en getergd om vandaag het tegendeel te gaan bewijzen. En dat doe je niet met woorden, maar dan ga je spreken met je voeten.
Waarschijnlijk had MZVC ons vorige verslag ook gelezen en mijn antipleidooi over kunstgras, want waar we anders altijd tegen MZVC op een heerlijk ruikend grasveld mochten voetballen, werd de wedstrijd vandaag op kunstgras afgewerkt. In eerste instantie waren er nog twijfels of we wel goed waren. De tegenstander was een fanatieke warming-up aan het doen en zag er nogal jeugdig uit. Toen bleek dat we toch goed waren, kregen we het voorgevoel dat er wederom een pittige wedstrijd stond te wachten.

Bij het begin van de wedstrijd bleek dat MZVC dat fanatieke vanuit de warming-up meenam naar de wedstrijd. Er werd druk gezet naar voren en ze probeerde ons vroeg vast te zetten. Na een aantal minuten waren we gewend aan hun manier van spelen en begonnen wij meer in ons spel te komen. We kregen meer ruimte en er werd goed gecombineerd. Na ongeveer 10 minuten voetballen gaf Ivo een strakke voorzet van de rechterkant, die Musa hard binnenkopte en zo voor de 0-1 zorgde. Na deze 0-1 volgde er een periode waarbij we goed bleven voetballen en we ook kansen creëerden, maar de doelpunten nog niet wilde vallen. MZVC kon daar weinig tegenover brengen. Na 30 minuten was het dan weer raak. Musa kopte zijn 2e van de dag binnen, dit keer vanuit een voorzet van links. MZVC wist niet wat er gebeurde en was zo van slag dat we tot aan de rust nog 3x scoorden. Een volgend primeur hierin was dat Musa een loepzuivere hattrick maakte met hoofd en dat hij er voor rust al 4 in had liggen. Musa was superblij en daarbij natuurlijk ook het hele team. Er begon direct twijfels te ontstaan of we wel de juiste persoon naar voren hadden geschoven. Maar Ramon zou Hansie Hansie niet zijn als ook hij zijn doelpunt meepakte en we met een 0-5 stand gingen rusten. Was MZVC dan helemaal niet meer gevaarlijk? Dat dan ook weer niet. Vlak voor rust kregen ze zowaar een penalty. De scheids, die over het algemeen goed floot, zag in een sliding van Dekker op de bal een overtreding en legde de bal op de stip. Fre die zich in zijn nieuwe keeperstenue groot en sterk voelt en dit ook duidelijk liet merken. Intimideerde de tegenstander dusdanig dat de bal naast werd geschoten. Ook dit mag als een primeur beschouwd worden…

De tweede helft begon net als de eerste helft. MZVC wilde niet met 10-0 klop krijgen en begon direct weer fel met jagen. Dit leidde al snel voor hen tot kansen en uiteindelijk tot de 1-5. MZVC voelde dat de wedstrijd op het punt staat te kantelen. Wat wij moesten doen was proberen om ons eigen spel weer op te pakken. Door de sterke wind die we nu in de rug hadden en de bal daardoor sneller ging, was dit niet altijd even makkelijk. Toch kwamen we niet veel later op 1-6 door wederom een doelpunt van Ramon. Hij had natuurlijk ook wel door dat het vertrouwen die wij in hem hadden geschonken, door de doelpunten van Musa minder was geworden en wilde het tegendeel bewijzen. MZVC bleef de tweede helft dreigend en creëerde enkele grote kansen. Fre leverde een puike prestatie door een keer de bal met zijn hoofd tegen te houden en een keer met een zeer mooie safe de bal over te tikken. Toch scoorde MZVC nog een keer, maar daarna was hun laatste wapenfeit gebroken. Het slotakkoord was voor ons, waarbij Musa zijn 5e van de dag scoorde en Arno vanuit een voorzet vanaf links de bal beheerst in het dak van de goal volleerde. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 2-8.

Na een aantal wedstrijden waar we toch dik hadden verloren, voelde dit als een zeer welkome afwisseling. De stemming in de kleedkamer is zoals altijd goed, maar vandaag was deze uitbundig. De paus en coach Eelke hadden nog de primeur dat ze de douanepoortjes vooraan bij de kleedkamers hadden weten te omzeilen en daardoor gekoelde groene blikjes mee naar binnen hadden gesmokkeld. Ook Fre had een primeur met de mededeling dat hij al 2 dagen gestopt is met roken. Ondertussen zijn we al weer een aantal dagen verder en de vraag rest of hij dit nog steeds volhoudt.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Bij deze zijn jullie allen uitgenodigd om naar de prestaties van het 6e in hun nieuwe voetbalshirts te komen kijken.