Op Hemelvaartsdag stond voor Seroos 2 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Yerseke 2 op het programma. Met nog 4 wedstrijden te gaan is de voorsprong voor koploper Serooskerke 2 vier punten op de nummer 2 Kapelle en vijf punten op de nummer 3 RCS.

Yerseke 2 stond bij aanvang van de wedstrijd op plaats 6 en hadden de laatste weken een paar heel aardige resultaten geboekt met onder andere een overwinning op één van de titelfavorieten Arnemuiden 2. Tegelijkertijd met de wedstrijd van Seroos tegen Yerseke stond de wedstrijd Arnemuiden – Kapelle op het programma. Dit zou betekenen dat bij een winstpartij van Seroos één van deze ploegen toch echt zou afhaken voor het kampioenschap in de 2e klasse.

Op het bord van trainer Nelen stonden de volgende 11 namen opgesteld in de basis: Jos op de goal. In de verdediging stonden Boyd, Koets, Arjen & Pander. Hiervoor stonden Jannick, Steven, Jordi, Petertje G, Gijs en vedette Lambertus Francke. En jawel, ik zie u de opstelling nogmaals goed bekijken. Het klopt inderdaad. Alledrie de gebroeders Francke samen in de basisopstelling van Seroos 2. Een uniek moment. Bij binnenkomst in de bestuurskamer voor de bespreking konden de gebroeders het dan ook niet drooghouden. Na deze emotionele gebeurtenis begon Jacco aan zijn bespreking. Er werd op gehamerd dat we alles voor elkaar over moesten hebben en vanaf minuut 1 moesten uitstralen dat wij kampioen willen worden! Ook kreeg Petertje G nog een hele waardevolle tip van trainer Nelen. Het was namelijk de bedoeling, wanneer hij op de goal zou schieten, dat de bal tussen de palen en naast de keeper werd geschoten. Vervolgens werden er nog een aantal voetbalclichés uitgegooid (de bal is rond, de wedstrijd kan twee kanten op gaan, het is 11 tegen 11, als je niet scoort kun je ook niet winnen enz.) en konden we om gaan kleden.

Het bleek al snel dat Seroos het betere van het spel had, maar tot grote kansen leidde dit niet. Het eerste echte wapenfeit kwam uit een corner die door Jeffrey Koets op de paal werd gekopt. Niet veel later bleek dat hoekschoppen wel eens een belangrijk wapen konden worden in deze wedstrijd. Met een snoeiharde kopbal uit een hoekschop bracht Bert Francke Seroos 2 op een terechte voorsprong. Niet veel later vond ook zijn grote broer Arjen het net met een rake kopbal uit een (wederom) prima aangesneden hoekschop. 2-0 na 25 minuten spelen. Na 35 minuten spelen volgde de mooiste goal van de wedstrijd. Jordi zag vanuit het middenveld Niels vertrekken aan de linkerkant. Met een weergaloze pass stuurde Jordi diezelfde Niels de diepte in en met een uitstekende voorzet bij de tweede paal kon Bert met een fraaie kopbal de stand op 3-0 zetten. Niets aan de hand zou je zeggen. Maar ook Yerseke wilde wel eens gevaarlijk worden uit een hoekschop. Bij de tweede paal stond er iemand volledig vrij. Deze kopte de bal via via tegen het net achter Jos. En zo werd de thee opgezocht met een 3-1 voorsprong.

In de rust werd aangegeven dat we er nog zeker niet waren en dat we nog 45 minuten lang alles moesten geven en voor elkaar moesten werken. Boyd werd in de rust gewisseld met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door bodybuilder Jonathan ”the Cable” Pleijte. Jannick had wat last van een bovenbeenblessure en Steven speelde voor het eerst in 6,5 week weer een wedstrijd en zou het ook geen 90 minuten volhouden. Er was alleen een probleempje, want Merijn Koremans zat nog altijd in de trein. Hij was ’s ochtends om 7 uur vertrokken vanuit Wageningen, zodat hij in ieder geval op tijd zou zijn voor de wedstrijd. Maar om 15.00 was hij nog altijd niet gearriveerd op station Middelburg. Dus begon Marcio aan de warming-up nadat hij al 90 minuten had lopen stekkeren bij Seroos 3. De tweede helft was nog maar amper begonnen of het stond al 3-2 Uit een vrije trap die via via bij de tweede paal belandde en werd binnengekopt. Inmiddels werd Jannick vervangen door Marcio en kwam Merijn iets na half 4 het sportpark opgereden om zijn ploeg toch nog van dienst te kunnen zijn. Ondertussen werd niet lang na de 3-2 Gijs diep gestuurd door Bert. Gijs omspeelde de keeper en schoot de bal met links beheerst langs de doelman. Een aantal spelers van Seroos 3 keken verbaasd om zich heen omdat het Gijs de afgelopen weken niet lukte om het net te vinden in het derde elftal. En zo waren er binnen het kwartier in de tweede helft alweer 2 goals gevallen. En het was nog absoluut niet de laatste goal die zou vallen. Want nog geen 5 minuten later lag de 4-3 in het netje. Een voorzet vanaf de zijkant werd achter onze doelman Jos in eigen goal gekopt door Jeffrey. Er was enige twijfel tussen Jos en Jeffrey. Hierdoor besloot Jeffrey de bal maar te raken, maar kreeg deze ongelukkig op zijn hoofd. Vervolgens kon Jos de bal niet meer keren. Intussen was Merijn omgekleed en kon hij om 15.53 (zo een 9 uur later sinds hij de trein instapte in studentenstad Wageningen) zijn opwachting maken. Maar let op! Dit alles bleek niet voor niks te zijn geweest. Want met één van zijn eerste balcontacten omspeelde hij 2 tegenstanders en legde hij de de bal met uiterste precisie in de verre hoek. 5-3! Hierna was het verzet van Yerseke gebroken en kreeg invaller Jonathan het nog een keer op de heupen. Hij vloog vanaf de rechtsbackpositie naar het middenveld en zette Petertje G met een flueel tikje met buitenkant rechts één op één met de keeper. Petertje dacht nog één keer aan de bespreking van Jacco Nelen (ja leest u maar even terug) en schoof de bal tussen de paal en naast de keeper in het net. 6-3. Dit werd tevens de uitslag van deze spectaculaire wedstrijd. In minuut 80 was Jan-Thijs nog ingevallen voor de moegestreden Marcio (115 minuten in de benen). Ook Jan-Thijs had al 90 minuten gebikkeld in Seroos 3.
Zo werd ook deze belangrijke wedstrijd gewonnen en zouden er nog 2 van de laatste 3 wedstrijden moeten worden gewonnen om het kampioenschap binnen te slepen. Achteraf bleek dat Kapelle met overtuigende cijfers had gewonnen van Arnemuiden, waardoor er nog 3 ploegen kans hebben op de titel. Samen met Seroos namelijk Kapelle en RCS.

SJO FC de Westhoek 2 – Serooskerke 2

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen SJO FC de Westhoek op het programma. Deze ploeg stond op de laatste plaats met welgeteld 2 punten. Maar van onderschatting mocht absoluut geen sprake zijn. Om kwart voor 1 werd er verzameld op Sportpark Noordhout. De opstelling was op een aantal plaatsen gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen donderdag. Quinten was terug van zijn vakantie uit Indonesië en stond na een enorme vliegreis meteen in de basiself. De overige 10 namen waren Jos, Bennet (u leest het goed inderdaad), Jeroen, Arjen, Pander, Jannick, Merijn (op tijd!!!!!), Jordi, Aloys en Quinten. Op de bank namen plaats: de lichtgeblesseerde Boyd, Jeffrey & Lars ”de tovenaar” Overweel. In eerste instantie zou ook Roy de Visser nog meegaan, maar hij ging met Seroos 3 mee en maakte na zeer lange tijd zijn rentree op de velden!!

Seroos begon zeer overtuigend aan de wedstrijd en al na 5 minuten lag de bal in het netje. Na een prima voorzet van Niels stond Jordi vogeltjevrij en hij mikte de bal bekeken in de verre hoek. Seroos wilde vervolgens doordrukken maar er werd slordig gevoetbald en echt grote kansen werden niet gecreëerd. Verder dan een aantal afstandsschoten kwamen we niet. Voor rust werden er nog 2 grote kansen gecreeërd, maar Aloys vond de keeper op zijn weg. Ook Quinten kreeg nog een kans, maar hij had zijn vizier nog niet op scherp staan na zijn vakantie van 3 weken.

In de rust werd nogmaals benadrukt dat we niet mochten verslappen. Jeffrey Koets viel in voor de moegestreden Bennet.

Vlak na rust kreeg Westhoek dan toch die ene grote kans. Via een machtige uittrap van de doelman kwam de bal voor de voeten van de spits, maar hij maaide langs de bal. De enige manier waarop de Westhoek gevaarlijk kon worden was via een lange bal vanaf de keeper. Toch bleken deze lange ballen in combinatie met het lentezonnetje lastig te verdedigen. Seroos probeerde het spel sneller te gaan verplaatsen (hiervoor was Tovenaar Lars Overweel ingebracht voor Jeroen), maar wederom leidde het niet tot hele grote kansen. Uiteindelijk volgde er dan toch de bevrijdende 0-2. Merijn werd bereikt door Quinten en met een Messiaanse voetbeweging ging Merijn de keeper voorbij en schoof de bal met links de goal in.

En dus won Seroos volledig terecht met 0-2 uit bij de Westhoek en hebben we nog één overwinning nodig voor het kampioenschap in de 2e klasse!

Aanstaande zaterdag (19 mei) kan v.v. Serooskerke 2 in de thuiswedstrijd tegen R.C.S. 2 het kampioenschap in de 2e klasse veiligstellen. U bent allen van harte uitgenodigd om de mannen van Seroos 2 aan te komen moedigen. De wedstrijd start om 14.30 op Sportpark Noordhout.