Na een voetbal loze zaterdag voor het tweede was het weer zo ver. Het tweede mocht aantreden tegen het tweede elftal van SV Walcheren. Waar Walcheren vorig jaar nog in de onderste regionen van de competitie stond, staan ze na acht speelrondes op de bovenste stek. Een puike prestatie aangezien het vlaggenschip van SV Walcheren het in de tweede klasse wat minder doet.

Eenmaal aangekomen op het sportpark Bonedijke begon oefenmeester Lieven met de opstelling, hieruit kwamen de volgende namen uit de koker: Jens; Jeroen, Jeffrey, Arjen, Boyd; Steven, Ruud, Peter, Jannick; Melvin en Bjarne op de bank namen Kenneth en David plaats. Na de opstelling had Lieven nog een vrij goede tip die zeker de moeite waard is om te delen in dit verslag. Van te voren had Lieven al gezien dat de heer Rozema de scheidsrechter voor de wedstrijd was. Zijn advies was om niet te praten tegen de scheidsrechter omdat de arbiter de week er voor erg met kaarten had staan zwaaien tijdens Cadzand 1- Nieuwland 1. Nog geen minuut later klopte de scheidsrechter op de deur, deze kwam binnen met de boodschap dat er de eerste minuut niet gespeeld zou worden om een statement te maken tegen racisme, een goed statement met een juiste boodschap. Lieven, die twee minuten geleden nog vertelde dat we niet tegen de scheidsrechter in moesten gaan, kon het toch niet laten om te vragen of we niet beter 1 minuut konden voetballen en 89 minuten stil staan. De heer Rozema kon dit echter niet waarderen en reageerde gevat: ’’niet slim gaan doen he?!’’ Lieven dacht namelijk dat zijn ploeg maar 1 minuut nodig had om de punten mee te nemen naar Serooskerke.

Na de warming up waren beide teams klaar voor de wedstrijd, zoals eerder vermeld begint de wedstrijd met een minuut waarin niet werd gespeeld. Aanleiding de racistische uitlatingen tijdens de wedstrijd FC den Bosch- Excelsior. Na een minuut van overdenken en een daverend applaus van de supporters op het volgepakte sportpark Bonedijke was het dan eindelijk tijd om aan de wedstrijd te beginnen.

De eerste minuten van de wedstrijd was het vooral Walcheren die het spel maakte. Seroos hield de linies goed op elkaar en speelde erg compact, wetende dat Walcheren de meeste scorende ploeg van de competitie is. Na 15 minuten spelen was het Walcheren met de eerste grote kans, de linksbuiten gaf een scherpe voorzet, de bal werd daarna goed in het doel verwerkt. Helaas voor Walcheren werd het uiteindelijk geen 1-0, de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even later was het weer Walcheren met een grote kans het was gelukkig nog 0-0 maar de spits van Walcheren bracht daar verandering is. Na een combinatie op de linkerflank kon de linksbuiten de achterlijn halen, daarna volgde een scherpe voorzet die binnen werd geschoten door de spits van Walcheren die 1-0 op zijn naam mocht schrijven.

Nog geen 10 minuten later was het weer raak. Na een corner werd de bal niet geweldig weg gewerkt, hierdoor kwam de bal bij een speler van Walcheren die zijn geluk ging beproeven met een schot van 20 meter. Op het laatste moment werd de bal nog van richting veranderd waardoor de bal op een wat gelukkige wijze in het doel terecht kwam, 2-0.

Ondanks de achterstand werd er niet opgegeven, we kwamen beter in de wedstrijd en dit leidde tot een grote kans. Na een goede aanval kon Jannick de bal voor het doel geven, dit bleek een aardige voorzet te zijn maar Bjarne kon de voorzet net niet verwerken tot een doelpunt.

Even later was het Boyd die op avontuur ging richting het 16 meter gebied van Walcheren. Dit avontuur werd op het randje van de 16 ruw verstoord door de linksback van de tegenstander. Deze meende dat Boyd moest worden afgestopt met een tackle van achteren. Dit was zeer effectief waardoor het avontuur van Boyd ten einde kwam. De scheidsrechter, die de week er voor nog kaarten uitdeelde alsof het pepernoten op 5 december waren, twijfelde hier geen moment. Waarbij de gehele selectie aan rood dacht of minstens geel met een vuurrode rand besloot de scheidsrechter het af te doen met een vrije trap. Achteraf hoorden wij dat hij zijn kaarten in Cadzand had laten liggen, waarvan akte.

Met een 2-0 achterstand gingen we dan ook de rust in. Na een motiverende speech van Lieven wisten wij wat er moest gebeuren, doelpunten maken en geen doelpunten weg geven!

In de tweede helft kregen we meer grip op de wedstrijd en kwamen we meer aan aanvallen toe dan in de eerste helft. Er kwamen kleine kansjes,  maar dit leidde helaas nog niet tot de aansluitingstreffer.

De eerste echte grote kans van de tweede helft was wederom voor de ploeg uit Vlissingen, na een goede aanval over de rechterkant kon de linksbuiten gevonden worden die koelbloedig afmaakte. Even later leek het zelfs 4-0 te worden, er werd een enorme zwabber bal op het doel geschoten die Jens kansloos liet. Gelukkig werd daarvoor, door de uitstekend vlaggende Hans Francke, buitenspel geconstateerd.

Na de 3-0 nam Walcheren gas terug. Dit leidde tot de tweede grote kans voor Seroos. Peter werd met een steekbal aangespeeld waardoor hij zo goed als oog in oog met de keeper stond. Peter wilde de spanning nog niet terug brengen want hij schoot de bal recht op de keeper af. Achteraf verklaarde hij dit: ’’Ik hoef niet te kijken waar de keeper staat want normaal gaan ze zo de kruising in.’’ Vijf minuten later bleek dit daadwerkelijk waar te zijn want Peter werd weer aangespeeld met een steekbal. Ditmaal schoot hij de bal op fraaie wijze in de rechter bovenhoek van de goal en liet de keeper hiermee kansloos achter. Na de prachtige goal zorgde Lieven voor vers bloed in het veld. David kwam in het veld voor Bjarne en niet veel later kwam Kenneth ook in het veld voor Boyd.

Helaas zat een aansluitingstreffer of een gelijk spel niet meer in. De wedstrijd eindigde dan ook in 3-1 in het voordeel van Walcheren. Wederom een teleurstellende uitslag na een gelijkspel tegen Bruse Boys en verlies punten tegen Arnemuiden en Terneuzense Boys. Volgende week zal er thuis gespeeld worden tegen VV Zwaluwe 2.

Trainer Lieven ziet de winst voor komende zaterdag wel zitten. Dan neemt hij het zelf op tegen de gehele vereniging bij het Open Strokskerkse Sjoelkampioenschap. Geruchten gaan dat hij dit jaar zijn eigen bak mee neemt aangezien de andere bakken niet aan zijn standaard voldeden.

Het volgende verslag zal geschreven worden door Bjarne.

Foto’s van de wedstrijd, gemaakt door Jolien Wondergem, zijn hier te bekijken.