Op een regenachtige 4 november stond de thuiswedstrijd tegen VV Yerseke 2 op het programma. Yerseke is een stabiele ploeg die weinig weggeeft achterin, vanuit de organisatie voetbalt en voorin voor gevaar kan zorgen met snelle aanvallers. Wij zijn Seroos 2, en wij hebben ook geen misselijk team. Vooraf zou je dan denken, ook gezien de stand op de ranglijst, dat het een spannende pot zou worden.

We beginnen in de volgende formatie: Tycho op de goal. Boyd, Kenneth, Roy en Niels in de verdediging. Ruud, Peter, Steven en Yannick vormen het middenveld. In de punt van de aanval speelt Oktaj, met Bert in zijn rug.

We beginnen goed, laten de bal op het snelle veld zijn werk doen en komen af en toe in de laatste linie om gevaarlijk te worden. Het lukt vaak niet om de bal bij de juiste man voor de goal te krijgen. Maar een aantal keer lukt het wel om de bal terug te trekken. Helaas stond het vizier van Oktaj dit keer niet scherp, waar hij 2 weken terug nog 2x keer scoorde, waarvan 1x uit een voorzet die hij weergaloos op de pantoffel nam, lukte het dit keer niet om de bal te raken uit een teruggetrokken voorzet. Yerseke kwam daarentegen nauwelijks voor onze goal en werd dan ook niet gevaarlijk. 0-0 bij rust.

In de rust worden zoals altijd besproken door spelers en trainer hoe het beter kan en na rust probeerde Seroos dan ook geduldiger aan de bal te zijn dan de eerste helft. De beslissende bal hoeft niet altijd vanuit achteren gegeven te worden, en soms moeten wij ook proberen om iets verder door te voetballen om zo in een latere fase die beslissende bal te geven. Dat idee klonk goed, maar in werkelijkheid lukte dat niet altijd. Ook in de tweede helft kwamen wij maar moeizaam door de defensie van Yerseke. Seroos heeft meer balbezit, maar echt gevaarlijk wordt het niet. En als hij aan de ene kant niet valt, dan valt hij wel aan de andere kant. En zo geschiedde, uit een corner kopte Yerseke snoeihard de 0-1 tegen de touwen. Vanaf dan is er alleen nog maar druk naar voren vanuit Seroos. Robbert komt in de ploeg Oktaj, en Thomas voor Bert. Maar ook dit mocht niet baten. Thomas was nog 1 keer dichtbij uit voorzet maar kon hem niet binnenglijden. 0-1 eindstand.

Volgende week gaan we er weer tegenaan! Kloetinge 2 is dan onze tegenstander. Kenneth zal hier uitgebreid verslag van doen.