Op de zonovergoten zaterdag van het hemelvaart weekend mochten de mannen van Seroos 1 afreizen naar het verre Heinenoord. Waar heel Zeeland met Hrieps en de Vrouwenpolders dagen bezig was had toch een handjevol toeschouwers de moeite genomen om onze mannen te supporteren. Geweldig om te zie dat jullie ons altijd en overal komen supporteren.

Eenmaal aangekomen op het sportpark “De Tienvoet” mochten de volgende spelers gaan proberen voor een stunt te zorgen. Tygo, Robbie, Tom, Jeffrey, Wessel, Beau, Kaj, Alex, Jordy, Lars en Aron.

Ondanks dat het goede kunstgras vooraf en tijdens de rust gesproeid werd was het erg warm om te spelen. Hierdoor begon de wedstrijd wat traag. Heinenoord probeerde een vroeg doelpunt te forceren maar dit gebeurde onsamenhangend waardoor er in de begin fase ook zeker ruimte lag voor Seroos om te voetballen. Met name in de omschakeling lag er op het middenveld veel ruimte om hiervan te profiteren. De eerste kansen waren echter voor “de Noord” zoals ze in deze omstreken genoemd worden.

Via de behendige aanvallers Ramy Salem, Marlon Slabbekoorn en Sanzio Dieterich was er wel elke keer dreiging vanuit Heienoord kant. Seroos liet zich in deze fase echter niet onbetuigd. Kaj zette goed druk waarna de bal bij Aron kwam, die hem helaas vrij voor de keeper net naast de paal schoot. Even later was er een goede kans voor Jordy. Hij werd van achteruit vrij gespeeld en kon vanaf onze rechterkant zo opstomen. Helaas had Jordy niet gezien dat de keeper heel ver voor zijn goal stond want dat had zeker de 0-1 kunnen opleveren. Een goede fase van Seroos werd echter abrupt afgebroken. Een ingooi op linksvoor van ons leverde balverlies op, waarna binnen enkele tellen de bal bij Ramy Salem kwam. Die snelde de 16 meter in en liet Tygo met een diagonaal schot kansloos. Alsof deze klap nog niet genoeg was kwam er nog geen 2 minuten later nog een 2e goal bij. Dit keer was het Marlon Slabbekoorn die tussen enkele spelers van Seroos door mocht dribbelen en in de korte hoek de 2-0 aantekende.

In de 2e helft enkele noodgedwongen wisselingen aan de kant van Seroos. Thomas, Bjorn en Djangko kwamen in het veld om te proberen de opgelopen schade te herstellen. Dit bleek echter al gauw een onmogelijke opgave. Waar we in de 1e helft nog regelmatig de vrije man vonden op het middenveld was dit de 2e helft niet meer het geval. Met name de zeer bedrijvige nummer 12 bij Heinenoord zorgde zowel aanvallend als verdedigend voor een goede omschakeling. Hij liet zien hoe je als middenvelder bepalend kan zijn door sprintend elke keer vrij te komen of druk te zetten.

De score liep uiteindelijk op naar een niet eens geflatteerde 5-0 overwinning voor de Heinenoord. De goals werden gemaakt door uitblinker Ramy Salem, Jesper Kusters en Sanzio Dieterich.

Na de wedstrijd werd bekend dat MOC’17 hun uitwedstrijd had gewonnen van onze buren waardoor ons avontuur in de 2e klas na 1 seizoen helaas alweer ten einde is gekomen. Een seizoen wat zich kenmerkte door veel blessures en waar we helaas niet van de onderste 2 plaatsen zijn afgekomen. Dit alles maakt dat we terecht weer een stapje terug moeten doen naar de 3e klas. Geen schande, maar als sporter wil je altijd het hoogst haalbare en degraderen is nooit leuk.

Laten we ons nog 1 keer opladen om onze trouwe supporters volgende week in de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen WHS nog een mooi einde van dit seizoen te geven.

Na afloop zal de 1e selectie onze supporters bedanken voor hun steun dit jaar met heerlijke kibbeling van Visspecialist Wachters die wordt uitgedeeld.