Zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen GPC 2 op het programma, tevens de enige wedstrijd dit weekend in de reserve 2e klasse. Met koploper Kapelle maar op 2 puntjes voor ons moest ook deze wedstrijd tegen GPC, dat op de 10e plaats staat, gewonnen worden.

Na een kleine discussie over blockchain en cryptovaluta (Bitcoin, Gulden, Ethereum, etc.) werd Jacco op aanraden van Henk, namens de Rabobank, gewaarschuwd om niet verder te investeren in deze onstabiele, ongrijpbare en onvolwassen markt. De aandelen in Jacco zijn wind-meetinstrument daarentegen, de Anemometer PCE-WL 1, die stijgen nog elke week. Na deze korte opfriscursus in verantwoord beleggen, volgde de opstelling: Jens op de goal; achterin Niels, Jasper, Arjen en Jonathan Pleijte; op het middenveld Merijn, Jannick, Jordi en Dion; in de aanval Tiemen en Instaloys.

Op het bankje zaten de afgetrainde Bert, Jeroen en de geblesseerde Steven. Steven had z’n blessure blijkbaar opgelopen bij het maken van spandoeken voor de eerste selectie.. Voor Jonathan was het zijn eerste keer bij het 2e sinds zijn gemiste penalty in de halve finale van de beker tegen Kloetinge 2, afgelopen seizoen. Eindelijk over de teleurstelling heen, fris in het koppie, en nog even een lekkere set benen getraind in de sportschool in aanloop naar de wedstrijd. Dat belooft wat!

Om 14:30 werd er, onder leiding van scheidsrechter Duvekot, afgetrapt op het biljartlaken van  sportpark Noordhout. Al snel werd het spelbeeld duidelijk; Serooskerke had de bal en moest het spel maken. GPC probeerde er in de omschakeling een aantal keer snel uit te komen, maar werd hierin niet heel erg gevaarlijk. Als ze in de buurt van onze goal kwamen, kwam het vaak door wat kleine persoonlijke foutjes en slordigheden van Serooskerke. Af en toe was het lastig voetballen op het veld, waardoor simpele passes niet aankwamen of aannames wegsprongen. Arjen werd nog gefopt door een polletje waarbij de bal bijna over hem heen stuiterde. Voor GPC was het vooral tegenhouden, wat ze redelijk deden. Toch kwamen er tegen het einde van de eerste helft een aantal grote kansen voor Serooskerke. De eerste echt grote kans was eigenlijk meteen al raak. Op het middenveld werd er goed een duel gewonnen, waarna Dion werd aangespeeld die Jonathan richting de achterlijn stuurde. Haf gaf de bal goed laag voor, en waar Tiemen en Dion de bal nog net misten was het Aloys die de bal bij de tweede paal goed tegendraads in schoot, 1-0. Kort daarna een goede aanval van Serooskerke door het midden. Dion speelde Tiemen in voor een één-tweetje, die de bal perfect terug kreeg en oog in oog kwam met de keeper, maar net niet voldoende kracht achter de bal kreeg waardoor een verdediger van GPC de bal van de lijn kon halen. Op trainen zouden we voor het één-tweetje ook een punt hebben gekregen, maar scheidsrechter Duvekot wist hier vreemd genoeg niks vanaf. Vlak voor rust nog een grote kans voor Serooskerke. Dion werd diep gestuurd richting de achterlijn en gaf de bal hard voor op Aloys, maar zijn inzet werd met een sliding geblokt. Zo gingen we met een 1-0 voorsprong rusten en hadden we onszelf niet genoeg beloond, waardoor het nog steeds een wedstrijd was.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op en gaven we GPC de kans om zich weer een beetje in de wedstrijd te knokken. Dit leidde tot één grote kans voor de bezoekers. Eerst was het Serooskerke dat binnen 5 minuten twee keer de lat en één keer de paal had geraakt vanuit verschillende corners. In de daarop volgende counter werd een lange bal net wat verkeerd ingeschat en zo kwam de spits van GPC ineens oog in oog te staan met Jens. Jordi probeerde met een sliding de bal nog te blocken, waardoor deze net wat minder snelheid kreeg en de bal een makkelijke prooi was voor Jens. We waren gewaarschuwd en wisten dat we dus scherp moesten blijven. Na 55 minuten werd Jannick met wat lichte klachten gewisseld voor Bert. De volgende kans was voor Serooskerke, nadat Tiemen goed werd diep gestuurd. Hij probeerde de bal over de keeper te lobben, maar weer kwam de bal op de paal. Uiteindelijk viel de 2-0 wel en was het verzet van GPC gebroken. Merijn stuurde met een splijtende pass Bert diep. Bert die doorgaans niet de snelste is, sprintte zijn tegenstander er zowaar uit en faalde 1 op 1 met de keeper niet. Met een bekeken schuiver maakte hij de 2-0. Bert gaf na afloop aan veel uren te investeren in het ‘kortere sprintwerk’. Een groot voorbeeld voor hem is Giovanni Korte, de watervlugge buitenspeler van NAC Breda. Ook bij zijn trainingsclub SAB Breda wordt er een individueel programma afgewerkt door Bert. Een groot compliment aan Bert voor zijn inzet!

Na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld en kwam er heel veel ruimte achter de verdediging van GPC. Onze verdedigers legden een aantal ballen goed in deze ruimtes. Jonathan probeerde een aantal keren nog Bert te vinden met een voorzet, alleen vanwege de sportsessie in de ochtend had hij last van wat verzuring in de bovenbenen. Zijn voorzetten werden dan ook gepromoveerd tot doeltrappen. Uiteindelijk viel de bal nog wel goed, Dion werd diep gestuurd door Niels en legde de bal breed op Tiemen die makkelijk de 3-0 binnen kon tikken en zo weer eens een doelpuntje mee pikte. Kort voor tijd werd Merijn nog gewisseld voor Jeroen. Nadat hij vorige week al een eretreffer voor het derde had gemaakt, had hij de smaak goed te pakken en binnen een paar minuten werd Jeroen weggestuurd en kwam ook hij één op één met de keeper. Zonder te twijfelen schoot hij in de korte hoek de 4-0 binnen. Kort hierna floot Duvekot af en waren de drie punten wederom binnen.

Doordat wij één wedstrijd meer hebben dan Kapelle en twee wedstrijden meer dan Arnemuiden, staan we voorlopig eerste. Als Arnemuiden zijn inhaal wedstrijden weet te winnen (waaronder tegen Kapelle) staan zij eerste. Over twee weken moeten we tegen Arnemuiden, dé kans om de mogelijke koppositie over te nemen. Maar eerst moet er dit weekend weer gewonnen worden. Zaterdag reizen we af naar Tholen, waar we nog wat goed te maken hebben tegen de Tholense Boys. De heenwedstrijd dit seizoen werd onnodig met 0-2 verloren. Van deze wedstrijd zal Arjen het verslag schrijven.

Met dank Jolien Wondergem zijn er ook foto’s van de wedstrijd.