Voordat we beginnen met het wedstrijdverslag over maar liefst 2 wedstrijden, eerst heugelijk nieuws! Jacco Gideonse heeft zijn contract met 1 jaar verlengt! Dit moment moet de ommekeer worden voor het opleidingselftal van VV Serooskerke. Maar liefst 6 van de 7 wedstrijden gingen verloren. Daar moest in de wedstrijd DVO – Serooskerke 3 verandering in komen.

Serooskerke 2 was dat weekend vrij, dus nam Jacco enkele grote namen uit de tweede selectie mee die wel wat vertrouwen konden gebruiken in de vorm van speelminuten of doelpunten.

Zoals u misschien weet, Serooskerke 3 is na al die jaren nog steeds opzoek naar een vrijwilliger die het derde elftal wilt voorzien van een vaste vlagger. Omdat Serooskerke 3 geen vlagger heeft, wordt voor de wedstrijd doormiddel van Latje trap bepaald wie de felbegeerde vlag in ontvangst mag nemen. Enkele grote namen stonden op rand 16 meter. Bert Francke nam de leiding en schoot de bal richting Loetje Breda… zo moet het dus niet!

Nadat ieder 26 pogingen nodig had om raak te schieten en 3 ballen over de ballenvanger gingen, was het Boyd Riemens die als laatste mistte en de vlag in ontvangst nam. Hulde ! De winnaars van latje trap, Maikel Simonse, Roy de Visser, Bert Francke en Ruud Aarnoutse namen vervolgens plaats op de bank.

We begonnen de wedstrijd volgens deze opstelling. Dielekoker op de goal, de verdediging bestond uit Bart, Raoul, Breijer en Desley Meijer. Het middenveld werd ingevuld door Sam, Dekker en Jannick. De voorhoede bestond uit Dion, Oktaj en Mylo.

We begonnen erg slordig aan de wedstrijd. Hoewel we op kunstgras speelden kwam het onze techniek niet ten goede en leverden we de ballen zomaar in. Zo was het, zacht uitgedrukt, niet bepaald de middag van Breijer. Björn had op vrijdagavond een techno feest op Antwerpen centraal meegepakt en nam deze vibe mee in de wedstrijd.

DVO had een lange kale spits, ook wel Johnny Sins genoemd. Deze pornoacteur wist wel raad met ballen en schoof deze na een derde keer balverlies van Breijer beheerst raak achter Dielekoker. Na ongeveer 30 minuten herpakten we ons met een aantal mooie aanvallen maar stuitten we op de katachtige reflexen van de doelman. Dit was ook het moment om Ruud in te brengen voor Mylo, die met een halve lies al een halfjaar tegen een bal trapt. (Fysio?!)

In minuut 40 was daar dan ook de gelijkmaker. Een lange bal vanaf achteruit op Oktaj. Okkie legde de bal goed af op Sam die verwoestend uithaalde en de bal linksboven binnenschoot. Enkele minuten later volgde een goede aanval met Ruud op rechts die de bal strak voorgaf waarna de lenige opa Dion de 1-2 tegen de touwen schoot. Hierna floot de scheidsrechter voor de rust.

Na een lauwe kop thee begonnen we sterk aan de tweede helft. Alle vedettes van het tweede kwamen erin. In minuut 49 wilde Dion , op hoogte van het strafschopgebied aan de linkerkant, de bal voorgeven. Echter raakte Dion deze bal met zoveel effect dat de bal direct hoog, achter de keeper, de goal in vloog. De tegenpartij, met name Johnny Sins, had nog nooit zo’n bal gezien.

Maikel was voor Oktaj erin gekomen. Waar de spits onder Adrie van Belzen het net soms lastig weet te vinden was hij bij het derde van goud waard door de 1-4 en de 1-5 voor zijn rekening te nemen. Ook Ruud mocht na wat kansen een goaltje meepikken en zorgde voor de 1-6. In minuut 83 zorgde Jannick Wondergem voor de 1-7 waarna de scheidsrechter af floot. Een terechte overwinning zorgde dan ook voor meezingers onder de douche.

Op naar Sportpark de Prelaat te Westkapelle.

Om 12:00 stond de wedstrijd Noormannen 2 – Serooskerke 3 op het programma. Jacco had weer enkele hulptroepen opgetrommeld vanuit het eerste en het vierde, want Mylo en Bart konden niet spelen vanwege blessureleed.

Niels Dielekoker op de goal, gevolgd door Sander, Raoul, Jurre en Desley Meijer. Meijer vertelde dat hij in topconditie was vanwege een incidentele cardiosessie een weekend eerder. Dat beloofde veel goeds, hierover later meer. Het middenveld bestond uit Dekker, Jannick en Kaj Cevaal. De voorhoede werd gevormd door marathonloper Pander, Oktaj en Dion.

Al snel werd duidelijk dat Noormannen nauwelijks tot geen tactiek had. Alle ballen werden hard weggeroeid en lieten ons het spel maken. Door de handbalformatie van de Noormannen was het soms lastig erdoorheen te komen en een opening te vinden. Toch was het daar Pander die een goede bal voorgaf en Oktaj kon bedienen voor de 0-1. 10 minuten later was het opnieuw raak waar Pander met een goede voorzet Dion bediende en Dion in de korte hoek raak schoot. Zoals eerder vermeld hield de tegenstander een handbalformatie aan. In minuut 37 dreven de Noormannen massaal richting Pander, maar lieten Dion aan de rechterkant helemaal vrij. Jannick bediende Dion en hij zorgde voor de 0-3.

Vlak voor rust maakte Pander, na een goede loopactie aan de linkerkant, de 0-4 en nog geen minuut later stond het 0-5 door een knappe eigen goal van de Noormannen. Op dat moment vond de scheidsrechter het wel welletjes en floot voor de rust. In de rust kwamen Jurre en Jasper erin voor Jurre Kreft en Dekker.

De tweede helft begonnen we iets te gemakzuchtig waardoor de Noormannen de eretreffer maakten 1-5. Op dat moment kwam Dekker er weer in voor Kaj om de rust terug te krijgen op het middenveld. Jannick had al een aantal assists op zijn naam, maar mocht ook een goaltje meepikken. Na een mooie voorzet van Dion kopte hij de 1-6 tegen de touwen. Hierna ging het snel, een mooie bal vanuit achteruit op Jasper die oog in oog met de keeper rustig bleef en scoorde voor de 1-7.

Dan nu, ik vertelde u in de inleiding al dat Meijer in topconditie is vanwege een incidentele cardiosessie een weekend eerder. Details hierover mocht ik niet prijsgeven, maar het is wel duidelijk dat deze cardiosessie heeft geholpen. Meijer ontving de bal en zette het op een lopen richting de cornervlag aan de linkerkant van het veld. Daar kapte hij vakkundig de tegenstander uit om vervolgens de bal met een vlammend schot de rechter bovenhoek in te jagen!

Na dit magische moment volgden nog 3 doelpunten, Pander 2x en nogmaals Dion.

We kunnen terugkijken op twee goede wedstrijden met volop doelpunten. Op naar aanstaande zaterdag waar Kloetinge 5 de tegenstander is.

Het verslag hiervan zal door Niels Dielekoker geschreven worden.