Op een zonnige vrijdagmiddag, 16 februari, was het eindelijk zover. Het allereerste SJO-sjoeltoernooi! Met twaalf enthousiaste kinderen in de voetbalkantine om 14:00. Voorafgaand aan de strijd werden de sjoelvaardigheden opgepoetst en werden de regels grondig doorgenomen. Sommige hadden al flink geoefend, thuis of bij hun grootouders.

Tijdens de pauze werd er gesmuld van de siroop en de chips, iedereen was er stil van. Na de pauze begonnen we aan de winnaars en verliezers ronde. Ondanks het vele snoepen en de blauwe tanden van de lolly’s. Werd er goed gescoord met sjoelen en werden ze allemaal fanatiek, want er waren bekers te winnen. Na deze poule ronde mochten een aantal kinderen door naar de halve finale. De rest van de kinderen gingen naar buiten om lekker een potje te voetballen in de zon.

In de halve finale werd de competitie nog intenser en werd gestreden wie er door mocht naar de finale. Alanka, Thijs, Ruben en Joep stonden in de spotlight in de finale, maar uiteindelijk was het Thijs die de eerste plek veroverde. Als afsluiting kreeg iedereen een mooie muts. Het was een gezellig en spannend sjoeltoernooi, wat voor herhaling vatbaar is.