Weer een weekend verder, en een goed weekend ook. In 6 wedstrijden werden maar liefst 15 punten behaald en er werd 20 keer gescoord. Seroos 3 kwam niet in actie, de tegenstander belde af. Maar een weekend waarin gemiddeld 2,5 punt per wedstrijd wordt behaald is uitstekend. En daarnaast mogen we ook nog 3 nieuwe namen in de lijst begroeten.

Seroos 1 speelde uit tegen DBGC. Een wedstrijd waar veel op het spel stond. Seroos kwam snel voor via Aron. DBGC vocht zich via de bekende Jeroen Sep naar 3-1 maar Aron bracht de spanning weer terug met de 3-2. Diezelfde Aron besliste de wedstrijd ook. Bij een klutsbal sprak zijn spitseninstinct en kopte hij de bal binnen, maar dit was helaas in de eigen goal. Wessel scoorde in blessuretijd nog de 4-3, maar dit was te laat om nog een punt te pakken.

Seroos 2 nam het op tegen Kloetinge 2.  Een geslepen en ervaren team, maar wel een team dat tegen degradatie vecht. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om van een nacompetitieplek af te komen. Maar na een paar minuten kwam Kloetinge al op een 0-1 voorsprong.

Seroos had moeite om tot kansen te komen, maar werd gered door Roy. Hij krulde van 20 meter prachtig een vrije trap in het zijnet waardoor de ruststand 1-1 was. In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk tot de bank werd aangesproken.

Adrie besloot de eerste speler van Seroos 3 in te brengen. Jannick kwam erin voor Bert en binnen 10 minuten wist hij de score naar 3-1 te brengen. Een geniale invalbeurt. Al snel wist hij een combinatie met Maikel rustig af te ronden in de korte hoek. Hierna kreeg hij een steekbal en wist hij deze langs de keeper te tikken. Groot respect voor Maikel die meeliep, maar van de bal afbleef, waardoor de treffer op naam van Jannick kwam.

Even later liep diezelfde Maikel goed door op een diepe bal, de keeper twijfelde en Maikel wist de stuiterbal keurig over de keeper te koppen. En uiteraard stelde hij niet teleur. Een grote brul volgde en daarna een gebalde vuist richting het publiek met de uitroep ‘eindelijk’!

In het slot van de wedstrijd was de andere speler van Seroos 3 die inviel van grote waarde. Bart sprintte zijn tegenstander voorbij, bleef rustig en legde de bal keurig af op Peter die de 5-1 binnentikte. Overigens alweer Peter zijn 4e van dit seizoen.

Seroos 4 speelde tegen het ervaren VCK en stond met rust met 1-0 achter. In een wedstrijd die door de vlaggende aanvoerder werd omschreven als ‘dramatisch’. De tweede helft herpakte Seroos 4 zich echter en zette het VCK met de rug tegen de muur. Dit leidde tot de gelijkmaker van Justin. En dat was een primeur, want de spits van Seroos 4 maakte zijn 1e goal voor het 4e dit seizoen.

Seroos bleef doordrukken en nadat Jestin eerder al een assist gaf op Justin leek hij in blessuretijd op weg naar de 2-1. Hij werd echter neergehaald wat resulteerde in een penalty. Wiljan ging achter de bal staan en schoot beheerst zijn eerste goal van dit seizoen binnen en zo bleven de punten op Seroos.

Seroos 5 speelde de kraker tegen ’s Heer Arendskerke 5. Nummer 1 tegen de nummer 2, waarbij Seroos moest winnen om de titelkansen levend te houden. En dat deden ze ook. Uiteindelijk was Joost het goudhaantje door de enige goal van de wedstrijd te maken. Seroos blijft daarmee eerste, Arendskerke staat 2e met 5 punten minder, maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld.

Seroos 6 trad aan tegen een eerste elftal, dat van Borssele. De eerste helft was zeer gelijk opgaand en eindigde in een 1-0 voorsprong voor Seroos door een doelpunt van Ad. Overigens door een assist van Gijs, die niet zelfzuchtig was maar Adje de treffer gunde. In de tweede helft besliste Seroos 5 de wedstrijd en liep het verder uit, onder andere door een treffer van Alex.

De Dames vermaakten het publiek weer eens. Ze speelden een geweldig eerste uur en stonden daarin met maar liefst 5-1 voor. Een keurige prestatie tegen de Dames van Noormannen. Daarna sloop er wat gemakzucht in en werd het nog spannend toen de Noormannen terugkwamen tot 5-4, maar de dames hielden de punten gelukkig op Seroos.

Esmay maakte haar eerste van dit seizoen. En die andere 4 goals? Geloof het of niet, maar net als vorige week maakte Mellanie er weer 4. Acht goals in 2 wedstrijden, en de laatste 5 wedstrijden 12 goals. Het zijn ongekende statistieken.

Dan de speler van de week. Dat is een naam die hier vaker voorbij is gekomen, zeker in het verleden. Hij eindigde voorheen zelfs weleens in de top-3 van de lijst. Maar op basis van dit seizoen is het wel verassend, en zeker op basis van zaterdag. Want in de rust van de wedstrijd zagen we hem lopen in een groen keeperspak, omdat de keeper van het 6e afwezig was. Eerst waren we verrast, maar op basis van de lijst was het wel te begrijpen. Want een spits met 0 goals kan je beter op keep zetten. Want als je als spits in april nog op 0 goals staat, dan is je tijd als aanvaller voorbij. Voormalig topscorer Koopmans kan erover meepraten.

Groot was dan ook de verbazing dat in de 2e helft topscorer Gijs op keep stond en deze spits in het veld. Een onbegrijpelijke zet, maar bij een 6e zie je vaker onbegrijpelijke dingen, dat maakt het zo mooi. Tot we later de doelpuntenmakers doorkregen, toen moesten we concluderen dat het een meesterzet was.

Want het was Arnold Schreij die het 6e de tweede helft de weg naar de overwinning wees door twee keer te scoren, dat waren dus ook direct zijn eerste 2 goals van het seizoen. Hiermee pakt hij niet alleen 3 punten voor zijn ploeg, hij verkleint ook de kansen op een nominatie voor de Marvin Etsburg trofee!

Mellanie neemt nog meer afstand van de rest door haar 4 goals. Sterker nog, ze heeft nu het dubbele aantal goals van de nummer 2! In de top-10 kwam niemand tot scoren, dat bood de kans aan Aron om zichzelf de top-10 in te schieten. Hij komt in de dubbele cijfers en staat nu op een gedeelde 6e plek.

Morgen weer 6 wedstrijden, want Seroos 3 speelt niet. Veel succes allen!