Speelronde 20 is een feit, nog een paar weekjes tot het einde van de competitie. Met 15 doelpunten en 12 punten was het een redelijk weekend. Opvallend genoeg waren er nog wel 3 spelers die deze week hun eerste goal van dit seizoen maakten. Seroos 5 kwam als enige niet in actie, hun tegenstander belde af.

Seroos 1 trad aan in de derby. Al heel snel kwamen ze op achterstand en daarna was het aan Tygo, het houtwerk en de spitsen van SVOD te danken dat het daarbij bleef. Daarna herpakte Seroos 1 zich en vocht het zich terug in de wedstrijd. Sterker nog, ze vochten zich naar een prachtige overwinning! En dat door twee spelers die hun eerste goal van dit seizoen maakten. Spits Bjarne volgde het goede voorbeeld van Lars de week hiervoor en maakte de gelijkmaker. Het zal een hele opluchting zijn voor de spits die 2 jaar terug nog topscorer werd bij het 3e.

De winnende kwam van de voet van Beaudoin. Zijn eerste van dit seizoen en zijn eerste Seroos goal sinds 18 mei 2019. Met als excuus dat hij ook een paar jaar een ander shirt droeg. Het is wel het mooiste moment dat er is om je eerste goal te maken.

Seroos 2 speelde tegen nummer 3 Halsteren. Inzet was een overwinning en daarmee lijfsbehoud veiligstellen. En dat lukte overtuigend! Al snel kwam Seroos op voorsprong en in de eerste helft speelden ze zo overtuigend dat Halsteren zelf ook nog mee ging helpen. Zo stuurde een centrale verdediger Maikel diep die niet zelfzuchtig was en Ruud bediende. Daarvoor nog was het centrale verdediger Luuk die een bal erin frommelde na een corner. Missie geslaagd, Seroos 2 is veilig!

Seroos 3 speelde twee wedstrijden zelfs. Allereerst zaterdag tegen DVO ’60 2. Op veld 1 en met best wat publiek leverde Seroos 3 de slechtste wedstrijd van het seizoen af qua veldspel. Zelfs de ingevlogen spelers van Seroos 5 (die weten hoe je moet schitteren op veld 1) konden dat de 2e helft niet veranderen. Tot Seroos 5 minuten voor tijd een penalty kreeg en Dion die onberispelijk binnenschoot. Drie punten en de nul.

Donderdag traden ze aan tegen SSV ’65 2. De eerste helft werd er nu wel goed gevoetbald maar 4 enorme kansen waren niet aan Seroos besteed. De tweede helft was gelijkwaardiger en leek uit te monden op een 0-0. Tot een voorzet van SSV ’65 per ongeluk binnenviel tien minuten voor tijd. Daarna werd het alsnog een doelpuntenfestijn, waarbij SSV nog twee keer scoorde en Kaj in de laatste minuut de eer van Seroos 3 redde met zijn eerste van dit seizoen.

Seroos 4 speelde tegen koploper MZC ’11 3. Het werd een bijzondere wedstrijd. Zo wist Jasper weer eens te scoren voor het 4e, voor het eerst sinds 11 november 2023. Hij werd hier zo enthousiast van dat hij even later ook nog een penalty opeiste. Maar dat bleek iets te veel van het goede, want die ging er niet in. Dit tot groot genoegen van Peter Francke, die Jasper de rest van de wedstrijd hieraan herinnerde. Tenminste, tot het moment dat hij een voorzet keihard in de eigen kruising kopte… Eindstand 1-4.

Het 6e trad ook aan tegen de koploper, GPC Vlissingen 6 in dit geval. En die bleken toch een maatje te groot voor Seroos 6, dat ook nog eens personele problemen had. Zo moest een reserve van Seroos 4 vlaggen en de wisselspeler van het 6e moest fluiten. In die omstandigheden is het lastig te verassen en dat lukte dan ook niet, Seroos wist ook niet te scoren.

Hierbij wel een oproep aan eenieder die het leuk vindt om af en toe een wedstrijd te fluiten. De laatste weken zijn er bij zowel de jeugd als de senioren structurele tekorten aan scheidsrechters. Dus wil jij de club helpen en/of vind je het leuk om af en toe te fluiten? Neem dan contact op!

De Dames traden aan tegen Luctor Heinkenszand/Apollo ‘69/ DWO ’15 VR2. En zoals bijna het hele seizoen scoorden ze er weer lustig op los. Uiteraard scoorde Mellanie weer. Ook Xaviera en Kyra wisten te scoren, waardoor Xaviera nu ook in de dubbele cijfers is gekomen. Judith Poppe stal de show door twee keer te scoren en te zorgen voor de 5-2 eindstand.

Dan is één speler nog niet aan bod gekomen. En we moeten gelijk bekennen; hij is ook één van onze favoriete spelers op de velden van Serooskerke. Hij komt dan ook regelmatig (uitgebreid) langs in de verslagen. Alleen nooit als speler van de week, maar daar komt deze week verandering in .

En dat hadden we niet verwacht. Want hij speelt qua doelpunten een moeizaam seizoen. We hebben er dit seizoen vaak grappen over gemaakt, de keren dat hij wel scoorde. Maar na de winterstop is de vorm toch aan het terugkeren en in de belangrijkste fase van het seizoen staat hij er. Met maar liefst 5 goals in de laatste 4 wedstrijden en nog wat assists, is hij een hoofdrolspeler bij Seroos 2 in de strijd tegen degradatie.

Zaterdag werd die strijd beëindigd, want het 2e is nu veilig. En weer had hij een hoofdrol. Want het was de man van extremen die de wedstrijd naar zijn hand zet. Niemand op Seroos heeft zulke rouwmomenten, niemand reageert zo vaak op het publiek en niemand kan zo prachtig gefrustreerd zijn. En vooral; niemand kan zo mooi schreeuwen en blij zijn met een goal.

Oftewel, hij is altijd een lust voor het oog. Zaterdag scoorde hij maar liefst drie keer en hij gaf een assist, daarmee was Maikel Simonse de grote man aan de kant van Seroos 2 tijdens de 5-1 overwinning op Halsteren!

En niet alleen is Seroos 2 nu veilig, Maikel komt ook in de dubbele cijfers en is nu samen met Bert topscorer van Seroos 2. Dat betekent dat hij de komende weken nóg een eretitel te winnen heeft.

In de top scoort Mellanie uiteraard weer en dubbelt daarmee de nummers 2. Daar hebben we er nu twee van, want Dion sluit aan bij Gijs en heeft nu ook 13 keer gescoord. De complete top-10 staat nu in de dubbele cijfers, en dat is nu al een stuk beter dan vorig seizoen. Toen scoorde alleen de top-6 dubbele cijfers. De nummer 6 van vorig jaar? Maikel, met 10 goals. Nog eentje en hij verbetert zijn prestatie van vorig jaar. Zo snel kan het gaan!

Komende week 4 wedstrijden op het programma. Seroos 3 speelt op woensdag en op zaterdag spelen Seroos 3, 4 en 6. Veel succes!