Na een welverdiende winterstop is er afgelopen zaterdag weer afgetrapt. Vijf ploegen mochten de kicksen weer onderbinden voor een potje voetbal. Het begin was wat roestig, maar leverde toch nog 8 punten en 10 doelpunten op. De Dames en Serooskerke 3 waren nog een weekje vrij. En dat kwam ook niet slecht uit, want er waren nogal wat spelers op vakantie of ziek, zwak en misselijk.

Seroos 6 trad aan tegen Arendskerke 5. Waar vaak hoge uitslagen vallen te noteren in deze klasse was deze wedstrijd aardig in evenwicht. Uiteindelijk viel er maar één goal en die werd helaas gemaakt in de goal die verdedigd werd door Seroos. Geen punten, maar lichtpuntje was wel dat Anthony weer eens een keer een rentree maakte na een blessure en na de wedstrijd nog steeds soepel kon lopen.

Seroos 5 had hoge verwachtingen van de eerste wedstrijd na de winterstop. Maar het voetbal was om een speler te citeren ‘kelderklasse onwaardig’.  We wisten niet dat dit ook mogelijk was, dat je voetbal speelt dat te slecht is voor het allerlaagste niveau dat er bestaat in Zeeland. Maar schijnbaar is het ze niet één keer gelukt om 3 keer over te spelen in de wedstrijd. Wat wel lukte was om alsnog een punt mee te nemen (dat is dan wel weer knap). Via Marijn en Jur (die eindelijk weer scoorde) wisten ze te zorgen voor een 2-2 eindstand.

En dan de wedstrijd van de gestolen punten, ook weleens lekker. Seroos 4 trad aan tegen GPC 5 en had niet zo heel veel te vertellen tijdens de wedstrijd. Gelukkig was GPC de moeilijkste niet en schoot een bal in eigen goal, al de 2e eigen goal die Seroos 4 meekrijgt. En dat is opvallend, aangezien ze de hekkensluiter zijn en na Seroos 2 de minste goals hebben gemaakt. Er is geen ander team op Seroos dat al 2 eigen goals heeft meegekregen, ze zullen het blijkbaar afdwingen.

Seroos 4 wist er ook nog een vrije trap in te schieten maar in de 85e minuut maakte GPC toch gelijk. En toen kwam de 88e minuut, het 4e mocht wederom aanleggen voor een vrije trap en wederom was het raak! Drie punten in de tas. Leider Robert Jan Buijze verklaarde na de wedstrijd: “we hebben deze wedstrijd 2 schoten op goal gelost en 1 mislukte voorzet op de lat geschoten. De goals vielen uit twee dramatisch genomen vrije trappen die er absoluut nooit in mochten, maar ze zaten toch”.  En de nemer van die vrije trappen? Dat was Robert Jan zelf. Daarmee stijgt Seroos 4 ook direct 3 plekken en zijn ze voor even uit degradatienood.

Zoals gebruikelijk gaan teams in de winterstop graag een weekend weg om aan de teambuilding te werken. Dat deed de eerste selectie ook. Scoren deden ze daar ook volop, in de kroeg. Dit leidde ook tot wat positieve testen en ook waren er wat spelers die de smaak te pakken hadden en nog een weekend weg gingen. In totaal mistte de 1e selectie daardoor 9 spelers.

En dat voelt Seroos 2 natuurlijk, zeker omdat ook daar wat afwezigen waren. Gelukkig dat Seroos 3 vrij was zodat Adrie alsnog een selectie op de been kon brengen. Walcheren stond slechts één puntje onder het 2e dus dat beloofde pittig te worden. En dat werd het ook. Want Seroos werkte hard, maar kwam 2-0 achter. Maar, waar je dan denkt dat het wel binnen is voor Walcheren, deed Seroos wat je moet doen als alles tegenzit: karakter tonen. Ze bleven hard werken en geloof tonen en kwamen nog terug tot 2-2, grote klasse!

En dan naar Seroos 1. Die mistten 6 basisspelers waaronder de hele verdediging. En dan moet je ook nog eens aantreden in de topper tegen Zeelandia Middelburg. Vooraf leek het vertrouwen niet groot, maar blijkbaar heeft Cees in zijn voorbespreking de mannen weten te raken. Want vanaf minuut 1 zat Seroos er overal bovenop en kreeg Zeelandia nergens ruimte om te voetballen. Iets dat op dit veld toch al niet mogelijk is, maar Seroos anticipeerde daar ook het beste op. Dit resulteerde de eerste helft in een 1-0 voorsprong nadat Kaj Aron alleen op de doelman had afgestuurd en Aron heel rustig afrondde.

In de 2e helft viel direct de 1-1. Maar ook Seroos 1 toonde karakter, want binnen 2 minuten was het via Lars alweer 2-1. En waar in de rust de supporters vol lof waren over de geleverde arbeid en dachten dat ze dit nooit vol konden houden, bleek het omgekeerde waar. Seroos ging door en maakte uiteindelijk ook de 3-1. De keeper trapte slecht uit en Aron pikte de bal op om hem daarna van 25-30 meter schitterend over de keeper te schieten. En dat was ook nog eens zijn 75e goal in Seroos 1, een prachtige mijlpaal.

Zo leverde deze wedstrijd 3 verdiende punten op. Maar ook was duidelijk dat wat tegenslag dit team niet deert en ook afwezigen het team niet direct veel zwakker maken. De PZC schreef er een mooi stuk over. Wat daar niet in werd vermeld was de mooie interactie met het publiek, dat de strijd on onverzettelijkheid herkende en daarin meeging. En Seroos uiteindelijk met een welverdiend applaus van het veld begeleidde.

Maar dan hebben we 1 speler nog over het hoofd gezien. En dat is niet zo gek, want heel groot is hij niet. Maar zijn prestaties waren dat wel. Want er zijn nogal wat verhalen rondom hem deze wedstrijd. Hij mocht mee met Seroos 2 vanwege de tekorten en mocht daar zelfs in de basis starten. Daarmee maakt hij ook direct zijn debuut voor Seroos 2 (zijn officiële debuut in de senioren was vorig jaar in Seroos 1) en hij maakte ook zijn debuut in de lijst. Hij kwam ook nog eens samen te spelen met zijn huidige trainer (zie foto).

En die verhalen zijn mooi. Maar als je dan ook nog eens op 16-jarige leeftijd als jeugdspeler Seroos 2 van een 2-0 achterstand naar een 2-2 gelijkspel schiet, dan lever je een wereldprestatie. Oktaj Hasanov deed het, een naam om op te slaan in het geheugen.  Zoon van de alom bekende en altijd vrolijke Ilhan, maar vooral de man (jongen) die deze week twee keer scoorde en daarmee de speler van de week is!

Mellanie, Niels en Ruben wisten niet te scoren. Aron sluit daardoor aan in de top en komt op gelijke hoogte met Ruben op de 3e plek. Zo schuift de top langzaam in elkaar en wordt het weer steeds spannender.

Morgen is Seroos 6 vrij, de overige teams mogen weer aantreden. Iedereen heeft weer wat minuten gemaakt, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. En niet te vergeten, na de wedstrijden is de uitreiking van de topscorersbekers van het seizoen 2021-2022! Zodra het 1e terug is uit Heinkenszand starten we, dus zorg dat je niet te vroeg naar huis gaat.