Wederom een week met 5 wedstrijden, Seroos 2 en 5 kregen rust. Dit keer wist niet iedereen te winnen, maar met 10 punten kunnen we toch tevreden zijn. Het aantal doelpunten was deze week lager dan het aantal punten, 9 stuks in totaal. Zoals vorige week al opgemerkt zijn het zeker niet alleen de doelpuntenmakers die beslissend zijn, maar zijn de meeste elftallen defensief ook goed op orde.

Seroos 1 speelde de zware wedstrijd uit tegen Patrijzen. En al na 20 minuten werd die opgave nog lastiger toen Aron zijn 2e (makkelijke) gele kaart ontving. Maar Seroos 1 raakt niet snel in de war bewezen ze al eerder dit seizoen. En ook een 1-0 achterstand maakte daarin geen verschil, want via Ruben werd het weer snel 1-1. Daarna volgden nog wat kansen op de overwinning, maar die werden niet benut.

Seroos 3 speelde de topper tegen Kloetinge, de nummer 2 tegen 1. De eerste helft was de wedstrijd redelijk in evenwicht, al wist Seroos wel de beste kansen bij elkaar te spelen. Dat resulteerde uiteindelijk in een 2-0 voorsprong met rust, met één heel bijzondere goal. Het begon bij het Bert die een dieptepass gaf die de verdedigers van Kloetinge te machtig was. Daarmee zette hij Ruud alleen voor de keeper, wat over het algemeen geen succesvolle combinatie is. Maar deze keer bleef Ruud wonderbaarlijk rustig en schoof de bal perfect in het zijnet.

Een perfecte uitgangspositie voor de 2e helft. Hierin wankelde Seroos even, maar keeper Niels stond op zijn post. Zo bleef de wedstrijd redelijk in evenwicht tot een wonderlijke goal viel. Want bij een corner stond Bert Francke helemaal vrij en deze voormalig topschutter deed wat hij vroeger ook altijd deed; hij schoot de bal binnen. Alleen was er ook een reden dat hij zo vrij stond, want hij stond namelijk in zijn eigen 16 meter gebied; 2-1.

Uiteindelijk werd 10 minuten voor het einde nog een keer in de goede goal gescoord, na een verassende vrije trap van Thomas en zo wist Seroos 3 deze topper te winnen. Na de wedstrijd ging het echter vooral over de tegengoal. Er doken namelijk beelden op van de goal en hierop is duidelijk te zien dat de corner van Kloetinge wel erg overtuigend en gretig werd ingeschoten door Bert, iets dat sommigen aan het denken zette.

Bert heeft eerder op deze site namelijk al veel kritiek geuit op zijn trainer en heeft in voorgaande wedstrijden al een hoop niet te missen kansen gemist. Het team was dan ook unaniem van mening dat dit een ‘bewussie’ was, wordt ongetwijfeld vervolgd.

Seroos 4 speelde een uitwedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys. Het 4e begon slecht aan het seizoen met 6 nederlagen op rij, maar heeft zich ondertussen terug geknokt. Na de vorige wedstrijd zijn ze zelfs uit de degradatiezone, dus konden ze met veel vertrouwen afreizen naar de nummer 6 van de ranglijst. Seroos was zowaar ook veel beter dan Colijn en dicteerde de wedstrijd.

Maar zoals vaker dit seizoen was scoren een probleem. Leiders Simon en RJB dachten een goede zet te hebben gedaan door Peter Gideonse op te roepen. De man die vorige week nog werd vermeld door zijn gemiste penalty en meer dan 3 jaar droogstand.

Volgens de leiders speelde hij echt een goede wedstrijd, maar tot hun spijt moesten ze naderhand wel melden dat hij maar liefst 7 100% kansen had gemist die wedstrijd. Zo leek Seroos op een 0-0 af te stevenen. Maar Seroos 4 slaat regelmatig toe in de slotfase, ook nu. Want het was Jestin Mesu die in de 89e minuut één van de vele kansen wel wist te benutten en het 4e aan 3 punten hielp.

Seroos 6 speelde tegen RCS 4 en beleefde geen goede middag. Zoals wel vaker speelden ze best een goede wedstrijd, maar scoren is een probleem. Ook deze wedstrijd brak ze dit weer op, want er werd met 1-4 verloren. Wilko wist nog wel zijn 4e van het seizoen te maken en de eer te redden.

De Dames reisden af naar SVO/DKS’17`, een samenwerking tussen Axel, Steen en Koewacht. Waar ze precies naartoe moesten is niet duidelijk, maar uit naar Zeeuws-Vlaanderen is altijd lastig. Behalve deze week, want de Dames wonnen overtuigend. De tegenstander hielp een handje door zelf de eerste goal binnen te schieten.

Daarna was het de beurt aan Femke van de Putte om haar eerste van dit seizoen binnen te schieten. Vorig jaar scoorde ze nog 6 keer, nu stond ze nog droog. Maar de eerste ligt er nu in, vaak een voorbode voor meer! Het slotakkoord was voor, wie anders dan, Mellanie. Zij maakte de 0-3 en haar 19e van dit seizoen. Door het verlies van Aardenburg staat Seroos daarom nog maar 1 punt van de 2e plek af!

Dan missen we nog één doelpuntenmaker. Hij is een erkend topschutter uit het verleden en was zelfs al eens winnaar van de lijst. Meestal laat hij zijn teamgenoten beter spelen en scoren, maar deze week trok hij zelf de aandacht. Eerst bleef hij rustig in een 1 op 1 situatie na een pass van Dion om daarna een vrije trap van thomas binnen te koppen. In grote wedstrijden staan de grote spelers op, Melvin bewees dit door in de topper van Seroos 3 tegen Kloetinge 5 tweemaal te scoren!

In de top loopt Mellanie weer wat uit op de concurrentie met haar goal, Ruben plaatst zichzelf op plek 3 en Melvin sluit aan bij de top-6.  Mellanie heeft onderhand een grote voorsprong, maar daaronder ligt alles open.

Zaterdag speelt alleen Seroos 6, de week erna Seroos 4 en 5. De rest mag lekker carnaval vieren tot 4 maart. Veel succes voor Seroos 4,5 en 6 en besef dat dit de weken zijn waarin de kans op een eervolle vermelding het grootst is!