Speelronde 22 zit erop, we gaan richting het einde van het seizoen. Nog maar 4 wedstrijden te gaan en voor sommige teams nog minder, zo speelt Seroos 4 alleen nog op 20 mei. De afgelopen week waren 7 wedstrijden. Seroos 3 kwam niet in actie terwijl de Dames 2 wedstrijden speelden. Dit weekend leverde een keurig aantal van 17 goals op, het aantal punten bleef wat achter met slechts 9 stuks.

Seroos 1 had een moeizame middag in Nieuwdorp. Waar Nieuwdorp de bal het eerste half uur 3 keer van de lijn haalde, vloog de eerste de beste gevaarlijke bal van Nieuwdorp er wonderlijk in. Nog voor rust maakte Jeffry Poppe gelukkig nog de aansluitingstreffer. En daar had Seroos wel geluk, want de grensrechter stond (weer) te vlaggen.  Maar de scheids stond zelf ook op een lijn en negeerde dat vlagsignaal.

Na rust was Seroos beter maar wilde de bal er maar niet in. Uiteindelijk wisten ze in de laatste 20 minuten alsnog de overwinning (verdiend) binnen te halen. De mooiste goal was van Aron, die handig om zijn tegenstander draaide, twee man omspeelde en daarna hard binnenschoot.

Seroos 2 speelde tegen Yerseke, een directe concurrent in de strijd voor een nacompetitieplaats. Seroos kwam op voorsprong via Maikel, die al zijn 3e goal maakt in de laatste 5 duels. Sinds Bert heeft uitgesproken dat hij Maikel zou gaan inhalen, is er nieuw vuur ontbrand bij onze Maik en gaat alles erin. Yerseke kwam nog terug, maar uiteindelijk bleven de punten op Seroos. Het was namelijk Thomas, de man in vorm de laatste weken, die zijn allereerste goal voor Seroos 2 maakte en daarmee de 2-1 eindstand op het bord zette.

Seroos 4 trad aan tegen FC Dauwendaele en dat liep niet goed af. Door een zwakke eerste helft werd de thee opgezocht met een 4-0 achterstand. Toen de trainer van FCD 1, Gertjan van Leiden, na rust niet meer terugkeerde als speler kon Seroos vol op de aanval. Maar de scherpte voor de goal ontbrak. Jasper wist slechts 1 van zijn kansen te benutten, maar schiet zichzelf daarmee wel de top-10 van de lijst in. Ook de topscorer van Seroos 6 van vorig jaar, Niek Gideonse, wist zijn eerste van het seizoen te maken.

Het meest bijzondere team van onze vereniging speelde uit naar Meeuwen. Een team dat ze goed kennen en waar ze goed bevriend mee zijn. Het leidde tot een leuke wedstrijd, een gezellig etentje en een prachtig gezamenlijk verslag. Het leidde dus tot een hoop, behalve tot 3 punten. Gelukkig wisten ze nog wel te scoren. Niels pikte zijn goaltje weer mee en Tim scoorde weer eens. Vorig jaar stond hij lang in de top-10 van de lijst, maar hij scoorde nu nog maar zijn 2e van het seizoen.

Seroos 6 had een taaie middag tegen Zeelandia Middelburg. De nummer 2 van de ranglijst was te sterk en wist met 3-0 te winnen.

De dames traden zaterdag aan tegen VCK en dat werd een attractieve wedstrijd. Want het werd maar liefst 3-5 voor Seroos. Mellanie scoorde 2 keer, Didi en Femke v/d Putte scoorden hun 2e van het seizoen en Judith maakte haar eerste van het seizoen.

Op dinsdag traden ze aan tegen achtervolger Noormannen, de nummer 4 van de ranglijst. Ook die wedstrijd was voor het publiek een genot, want er vielen dit keer zeven goals. Helaas waren maar 3 van deze goals voor Seroos waardoor de wedstrijd verloren ging en het erg lastig gaat worden om nog 2e te worden. Mellanie leverde wel, zij scoorde wederom 2 keer. De laatste goal werd gemaakt door Lotte. En aangezien broer Marijn deze week niet scoorde, staat ze nu boven hem in de topscorerslijst.

Dan de man die deze week veel impact had. Hij speelde maar een half uur, maar was daarin wel enorm belangrijk. Tijdens de uitreiking van de topscorersbekers miste hij zijn huldiging, maar zaterdag wist hij zich wederom in de kijker te spelen. Vorig jaar beleefde hij zijn grote doorbraak, maar dit seizoen gaat het moeizamer. Veel kleine blessures zaten zijn topvorm lang in de weg. Maar nu de prijzen worden verdeelt is de vorm er weer.

Groot is hij niet, koppen kan hij zeker wel. Vorig jaar maakte hij al twee kopgoals en zaterdag kopte hij een voorzet van Kaj keurig binnen en scoorde de belangrijke 1-2 voor Seroos 1. Daarna had Nieuwdorp handen en voeten nodig om hem af te stoppen. Hij is weer helemaal terug en klaar om beslissend te zijn in de belangrijkste fase van het seizoen, daarom is Bjarne Murre dé grote man van deze week!

Dan de top van de lijst, waar een verschuiving plaatsvond. Want Mellanie scoorde maar liefst 4 keer in totaal! En daarmee komt ze nu op 3 doelpunten voorsprong op Niels. En het programma is Niels niet gunstig gezind; Seroos 5 speelt morgen al zijn laatste wedstrijd van het seizoen, terwijl de Dames nog 3 wedstrijden hebben… Alle ballen op Niels morgen dus.

Aron loopt een goaltje uit op Ruben en heeft plek 3 wat steviger in handen. Maikel en Jasper stijgen ook weer en hebben plek 5 nog in zicht.

Morgen slechts 3 wedstrijden. Alleen Seroos 1, 5 en 6 komen in actie. En je weet het; weinig wedstrijden betekent gelijk een grote kans op eeuwige roem, pak je kans!