Eindelijk kwam de temperatuur deze week weer eens boven de 20 graden en dat betekent dat het einde van het seizoen nadert. Seroos 5 speelde zelfs al zijn laatste wedstrijd van het seizoen afgelopen zaterdag. Er waren in totaal maar drie wedstrijden. Die leverden in totaal 6 punten en maar liefst 14 (!) goals op.

We kunnen alvast verklappen dat Seroos 1 de minste goals scoorde, maar wel het meest blij was van alle teams. Al na 5 minuten ging de bal op de stip. Maar waar Ruben dit seizoen heel trefzeker is, ging deze penal toch echt aan de verkeerde kant van de paal naast de goal. En waar Seroos de wedstrijd onder controle had, vloog toch de eerste de beste aanval van GPC erin.

Vlak voor rust was het Wessel die de stand gelijktrok, met alweer zijn 5e goal van dit seizoen. En het was ook een lekkere goal. Een indirecte vrije trap werd door Kaj opzij getikt en Wessel schoot de bal dwars door het midden ziedend hard binnen. De keeper had hem misschien kunnen tegenhouden, maar die was waarschijnlijk bang dat hij een vinger zou breken en probeerde het niet eens.

Overigens had Wessel daarvoor nog een bal van de lijn gehaald, dus hij was zijn gewicht in goud waard zaterdag. De tweede helft bleef Seroos beter en kreeg Aron een enorme kans, maar die ging net naast. En daarna leek GPC een kwartier voor tijd op weg naar de 2-1. Maar door een geweldige reflex van Jordi kwam deze 100% kans op de paal. En die redding bleek heel cruciaal, want in de allerlaatste minuut werd het nog 2-1! En aangezien Dauwendaele verloor is het verschil nu 6 punten.

Bij Seroos 5 stond niks meer op het spel. Volgens het verslag kwamen ze er dit weekend achter dat ze geen kampioen konden worden en geen periode konden pakken, dat zal een teleurstelling zijn geweest. Maar daar gingen ze goed mee om, want ze gingen nog even tekeer. Ook zij speelden tegen GPC, tegen het 7e. Maar die zullen toch een minder gevoel over hebben gehouden aan de wedstrijd dan GPC 1.

Het werd namelijk maar liefst 10-0. Seroos 5 komt laat in vorm, maar sluiten dus prachtig af. Dé grote man aan de kant van het 5e was Jur, die al voor rust een hattrick maakte. Daarmee eindigt hij dit seizoen op 8 goals. Na de afgelopen seizoenen toch een wat teleurstellend aantal, zeker omdat zijn doel dit jaar was de lijst te winnen.

Er zijn wel verzachtende omstandigheden voor Jur. Want dit seizoen speelde hij natuurlijk in dienst van The Candyman, de ster van Seroos 5. Die scoorde ook, tweemaal zelfs. En hij verdient ook een enorm compliment. Uit zeer betrouwbare bron vernamen wij namelijk dat Niels zich een echte teamspeler toonde. Waar veel spitsen in zijn positie in de laatste wedstrijd alles zelf zouden doen, bleef hij de bal gewoon afspelen en gaf hij nog enkele assists. Zo werd hij zelfs de aangever bij de mooiste goal van de middag volgens het verslag. Hulde daarvoor, die houding is ons meer waard dan een goaltje extra!

Gastspeler Robert Jan Buijze scoorde een corner in 1 keer, gastspeler Mathijs scoorde een keer een goal in plaats van een kaart en Kaj scoorde eindelijk een keer voor een 2e doelpunt in een seizoen. En dan hebben we nog 2 debutanten!

Gastspeler Ramon Dekker (vroeger nog actief als spits) scoorde zijn allereerste competitiegoal in de senioren. Tenminste, in de goede goal dan, want in de eigen goal heeft hij dit seizoen al wel gescoord. Overigens stelt ons dit ook voor een raadsel. Want Ramon wordt door trainers bij een achterstand vaak als extra spits gebruikt, maar nu hij na 3 jaar pas zijn eerste goal in de senioren maakt is de vraag waarom ze dat doen…

En dan Mark nog. Die komt niet zo vaak voor de goal en mocht nog even in de spits om een keer te scoren. En binnen enkele minuten deed hij dat ook! Dan rest bij hem de vraag: moet je dat niet wat vaker doen? Zo werd het een memorabele en ook leerzame wedstrijd voor Seroos 5, die zoals altijd werd afgesloten met een biertje en een prachtig verslag. Wat ons betreft een keurig seizoen zo!

Seroos 6 speelde uit tegen Walcheren. De uitslag doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd was, maar leider Jaan gaf wel aan dat de 3-2 uitslag terecht was. Robbert Jan Zweedijk maakte zijn 4e treffer van dit seizoen, wederom met een schot van buiten de 16. En de vedette van Seroos 6 gaat door met zijn metamorfose. De meeste luie speler van Seroos vroeger loopt tegenwoordig hardloopwedstrijden en scoorde eerder al een goal met het hoofd. Het blijkt geen incident, want Lex scoorde afgelopen zaterdag wederom met een kopbal, het moet niet gekker worden. Volgens ooggetuigen was het zelfs ‘wederom een mooie kopbal’.  Maar helaas geen punten. Wel hebben ze nog 2 wedstrijden om het seizoen knallend af te sluiten.

De man van de week was zaterdag al bekend. Nog voor de kantine was bereikt was door de supporters al een speler uitgeroepen tot speler van de week. Zonder enig overleg met ons, maar veel twijfel kon er ook niet bestaan. Want wát een spanning was er zaterdag op en rond het veld. Dauwendaele stond ruim achter, maar bij Seroos viel de bal maar niet goed.

En toen viel hij een keer wel goed, in de 90e minuut. Hij viel in de voeten van de speler die de laatste tijd zo op zoek is naar een goal, en die dit seizoen nog niet scoorde voor Seroos 1. Iets waar hij enorm van baalde en waarbij iedereen hem moed insprak en zei dat die goal vanzelf zou komen. En zaterdag was het zover. En als je dan een moment zou kunnen kiezen voor een goal, is het dit moment.

Want in de 90e minuut de winnende treffer maken, waardoor je 6 punten voorkomt op de nummer 2 en waarmee je meer dan 100 man door het dolle heen brengt, dan maak je een treffer met impact. En als je die dan kunt vieren met je vrienden achter de goal maakt dat alles nóg veel mooier. Robbert Luijk maakte zaterdag zijn eerste goal dit seizoen voor Seroos 1 en dat was een goal van groot belang die ons nog lang bij gaat blijven!

Iedereen heeft de goal al gezien vermoeden we, maar je kunt deze goal niet vaak genoeg zien. Dus hier nogmaals de goal, met dank aan Meike:

In de top van het klassement komt Niels dicht bij Mellanie. Alleen is Niels klaar en Mellanie heeft nog een paar wedstrijden te spelen, die strijd lijkt beslist. Alex meldt zich op een gedeelde 5e plaats terwijl Jur de top-10 binnen dendert.

Morgen 1 wedstrijd, want alleen Seroos 3 komt in actie. Zij spelen om 11:30 uur uit bij buurman VV Veere 2. Een ideale opwarmer voor Hrieps, dus alle reden om even te komen kijken.