Ons laatste verslag dateerde alweer van 18 maart, de uitwedstrijd tegen Bruse Boys (0-3 winst). Van de wedstrijd daarna tegen Arnemuiden zou Hans een verslag schrijven, maar vanwege puppy cursus met Takki de worst (een Teckel) kwam het er steeds niet van. In de tussentijd speelden we dus tegen Arnemuiden 3 (1-2 verlies), De Meeuwen 3 (2-1 winst) en Zeelandia Middelburg 3 (0-1 winst). Deze reeks leverde ons een uitstekende tweede plek op de ranglijst op en ‘maar’ 3 punten achter op koploper Kloetinge 5. Maar we zijn weer terug, dit keer tegen Veere 2, de nummer 3 van de ranglijst, een heuse topper dus en om 11:30u mochten we voor de eerste keer vandaag “los op ut hos!”

 

Dit junioren tijdstip was speciaal aangevraagd door onze jeugdige spelers en Melvin, zodat zij op tijd op Hrieps konden staan en daar voor de tweede keer “los op ut hos te gaan. Enkele spelers dachten dat het vrijdag al Hrieps was, zo moest Luuk in de rust al aan de beademing en was Björn Beukennoot pas om 09:45 wakker, met snel een handje Elitehaver als ontbijt en géén wax in zijn kapsel, was hij nét op tijd om 10:15 op het sportpark voor de bespreking van Jacco. Blijkbaar was het bevrijdginsfestival in Vlissingen geweest. Bij Björn was het zo gezellig dat hij speciaal nog even wat langer was gebleven voor de stukadoors van Goldband, maar hij stond helaas bij het verkeerde podium. Ook Ramon Sinke had vandaag grote moeite om zijn ogen open te houden en geconcentreerd te blijven, was hij nog moe vanwege het vroege tijdstip of een wilde nacht? Zat er nog brownie pannenkoek in zijn ogen? Of waren dit nog wat naweeën van een trainginskamp met de Dikke Buuken in Madrid? Gelukkig was zijn stem wel weer terug!

 

Met een voltallige selectie (er zijn zelfs enkele spelers afgebeld omdat we er te veel hadden, dat is ook wel eens anders geweest) kwamen we aan op de Bieweg. De bespreking was kort, maar duidelijk; ons eigen spel spelen, proberen te voetballen en geduld houden. Ondanks de ruime selectie had Jacco de volgende 11 namen op papier gezet: Checo op de goal, Ramon Sinke, Raoul, Kenneth en Luukinho van achteren. Ramon Dekker, Jannick en Thomas op het middelveld en Bart, Melvin en Dion vormden de voorhoede. Op de bank zaten Jesse, Mathijs, Justin en Bennet. Ik hoor u denken, maar Björn was er toch ook? Dat klopt, die had latje trap verloren van Bennet (!) en stond heerlijk in de zon, met de vlag in zijn hand. Jan-Thijs had vandaag de Robbie Holmes rol, want hijzelf was weer eens op vakantie.

 

Het begin van Serooskerke was flitsend, al binnen 4 minuten werd Bart diep gestuurd door Jannick waarna hij oog in oog met de keeper beheerst afrondde; 0-1. De periode daarna was onrustig en slordig van Serooskerke, de passing was niet nauwkeurig of te hard, waardoor Veere in de omschakeling elke keer gevaarlijk kon worden. Na een minuut of 20 was er weer zo’n counter, Checo dacht uit zijn goal te komen en zo de bal op te rapen, maar hij bleek tot zijn verbazing toch iets minder snel dan gedacht en was helaas net te laat, waardoor de speler van Veere eerder bij de bal was en zo op leeg goal kon afronden; 1-1. Het spel van Serooskerke bleef slordig, maar er waren wel zeeën van ruimte, met name voor Luuk. Hij sprintte iedere 30 seconden zo’n 40 meter naar voren, om daarna de counter er weer uit proberen te halen. Hij was alleen even vergeten dat hij vrijdagavond had gezopen, dus kwam de rust zeer gewenst. Daarvoor creëerden we nog twee grote kansen, een goede aanval kwam via Luuk bij Dion terecht die op de achterlijn teruglegde op Jannick, zijn inzet ging helaas net naast. Ook werd Bart nog een keer diep gestuurd, maar dit keer miste hij overzicht en schoot hij op de keeper, terwijl Melvin naast hem helemaal vrij stond. Gelukkig kwamen we voor rust wel nog op voorsprong, rond de 40e minuut werd een vrijetrap gegeven op randje 16 en Jannick schoot keurig in de kruising; Veere moest de laatste 10 minuten met 10 man verder door een gele kaart en met een 1-2 voorsprong gingen we rusten.

 

In de rust werd er door Jacco op aangedrongen om zorgvuldiger te gaan voetballen, onze passing was nog te slordig en de ruimte die Thomas, Jannick en Melvin kregen werd bijna iedere keer onbenut. Verder werd Luuk aan de beademing gelegd, Mathijs kwam er voor hem in. Raoul moest zich sparen voor de avond en ging eruit voor Bennet en Björn was enigszins bijgekomen van zijn kater en mocht er in voor Ramon Dekker.

 

De tweede helft begon niet zoals we hadden gehoopt, in de 50e minuut was het Veere die de gelijkmaker maakte; 2-2, weer werk aan de winkel. Jacco voerde twee wissels door en wisselde Bart voor Jesse en Melvin voor Justin. Het leek een lastige middag te gaan worden, maar niets was minder waar, want na de 50e minuut ging Serooskerke “los op ut hos” en werd het een ware speeltuin. Thomas, Jannick, Dion en Björn vonden elkaar steeds makkelijker en Serooskerke creëerde ook steeds meer flitsende aanvallen over de flanken, zo werd de mooiste aanval van de middag, via goede combinaties tussen Björn en Kenneth over de rechterflank door Jannick op de paal geschoten. Ook achterin hielden Mathijs en Bennet de verdediging kort bij elkaar. Snel daarna weer een goede aanval en via een dubbele één-twee tussen Jannick en Dion in de zestien van Veere schoot Dion uit de draai in de korte hoek raak; 2-3. Snel daarna een goede omschakeling van Serooskerke, Jannick stuurde Dion diep die de bal in de verre hoek wilde krullen. Iets meer door het midden dan bedoeld, maar toch ging de bal langs de keeper; 2-4. Vrijwel gelijk na de aftrap was het de beurt aan Dion om Jannick diep te sturen en zo stond het ineens 2-5 na 65 minuten. De goede aanvallen bleven maar komen, zo was Jesse ook nog een keer het eindstation en zijn schot werd nog maar net gepakt door de keeper, jammer, want zo maakte Jesse bijna zijn eerste goal dit seizoen. Ook Justin en Thomas probeerden hun goaltje mee te pakken vandaag, maar Justin schoot één keer op Dion en één keer aaide hij de bal naar de keeper. Thomas probeerde het nog eens van afstand, maar de bal vloog over. De eindstand van 2-6 werd bepaald door Jannick, via een klutsbal schoot de keeper of de verdediger de bal tegen heem aan waarmee hij zijn hattrick aan goals en assists voltooide; de speler van de week lijkt mij bekend!

 

Door dit goede resultaat zijn we dit seizoen al verzekerd van de tweede plek. Ook strijden we nog om het kampioenschap met Kloetinge 5, maar dan moeten zij minimaal nog 1x verliezen en wij wat goals inlopen op doelsaldo. Die kansen lijken erg klein, maar wie weet. Als wij de druk er bij hen op kunnen houden door onze laatste twee wedstrijden winnen, dan is er misschien nog een klein beetje hoop. Ongeacht we kampioen worden of niet, complimenten aan iedereen voor dit nu al geslaagde seizoen. Vorig jaar met een hele jonge, kleine, wisselende selectie bijna geen wedstrijd gewonnen en kansloos gedegradeerd uit de tweede klasse. Ondanks het niveauverschil tussen de tweede en derde klasse toch veel tegenstanders met veel oud eerste elftalspelers in het team met heel veel ervaring, waar we op inzet, fitheid en voetballende kwaliteiten goed weerstand tegen hebben kunnen bieden en een hoop van hebben geleerd. Veel spelers weten nu ook wat winnen is en hopelijk krijgen we laatste paar weken nog de kers op de taart, mocht Kloetinge een misstap maken en wij onze taak uitvoeren. Nogmaals complimenten aan de groep!

 

Na de wedstrijd snel douchen, een overwinningsbiertje en door naar Hrieps 2023 “Los op ut Hos”. Björn was toch nog niet helemaal hersteld na de wedstrijd, hij liet zijn biertje na afloop gewoon staan. ’s Avonds ging het in ieder geval weer stukken beter met hem, waar hij hossend en drinkend met en groen hoedje in de AVA Electro Lineage feesttent werd gespot, net als Ramon Dekker, zijn 2.05m kwam goed van pas om de positie van de groep te bepalen. Checo was op Hrieps wél scherp en zorgde voor een snelle bieraanvoer. Ramon Meijer was helaas afwezig, hij had een date. Wel vreemd dat zijn date wél op Hrieps aanwezig was, maar hij zelf niet. Jacco besloot uit zelfbescherming ook niet te gaan, er waren te veel sloten onderweg van het festivalterrein naar zijn huis in Middelburg. Bart stond met ontbloot bovenlijf elk uur bij een andere vrouw en met een ander ontbloot lichaamsdeel op BeReal. Niels Dieleman was te geblesseerd aan zijn schouder om te keepen, maar stond wel heel de avond met een beker bier in zijn hand. Justin heeft zoveel gedronken dat hij vandaag niet naar de gym kan en dinsdag ook nog niet kan trainen. Ditzelfde geldt voor Luuk, maar dan te veel gedronken op vrijdagavond. Zaterdag was hij nergens te bekennen, of de schrijver van dit verslag had zelf genoeg op en weet het niet meer. Hans had nog één keer puppy cursus dus was ook afwezig. Melvin en Jan-Thijs stonden vooraan mee te zingen en te luchtgitaren met de nieuwe single van Surrender en Raoul gaf een interview met dubbele tong aan Omroep Zeeland (beelden zijn vertraagd, de ondertiteling krijgen ze niet volledig). Al met al niet voor iedereen een derde helft, maar diegene die wél aanwezig waren, waren voor de tweede keer vandaag in topvorm!

 

Volgende week weer een lastige wedstrijd op het programma tegen Dauwendaele 2, waar we eerder dit seizoen kansloos verloren en helemaal scheel zijn getikt. Deze week goed trainen, restalcohol eruit zweten en de druk op Kloetinge er op houden. Als Hans aanwezig is, is de pen voor hem. Zo niet, dan schrijft onze aanvoerder Raoul het verslag.

 

Bij deze wil ik ook alvast de pen voor de laatste wedstrijd tegen SSV 2 vergeven aan leider/trainer/jeugdzorg/aanspreekpunt voor Seroos 2-3-4-5-6/schrijver van de topscorerslijst Jacco Gideonse. Aan hem om het seizoen schriftelijk af te ronden en wellicht nog eens terug te blikken op dit seizoen.