De winterstop is voorbij! Tenminste, voor de meeste tams dan. Seroos 1 en 2 hebben nog geen wedstrijd gespeeld, de andere teams hebben wel allemaal minimaal 1 wedstrijd gespeeld. Er werden 7 duels gespeeld waarin 12 punten zijn behaald en maar liefst 25 doelpunten zijn gescoord. Sommige teams hebben niet stilgezeten tijdens de winterstop blijkt wel. En we hebben maar liefst 9 nieuwe namen in de lijst, onder wie een heuse debutant!

 

We beginnen met het team waar wel te veel spelers stil hebben gezeten in de winterstop, Seroos 3. Zij traden aan tegen SVOD 3, maar wisten niet te winnen of te scoren. In een wedstrijd zonder al te veel kansen werd er met het minimale verschil verloren. .

 

 Seroos 4 kwam twee keer in actie. De eerste wedstrijd was koploper MZC’11 nog met 2-0 te sterk maar in de tweede wedstrijd werd Walcheren aan de zegekar gebonden. Hans was de grote man aan Seroos-zijde door tweemaal te scoren. Hierdoor staat het 4e op dit moment op een keurige 3e plaats.

 

Seroos 5 speelde uit tegen Bevelanders, tegen de vriendjes van Niels die daar zelf ook een paar seizoenen voetbalde. Sterker nog, hij werd daar zelfs ooit uitgeroepen tot talent van het jaar van de vereniging. Dit zorgde vermoedelijk voor heel wat druk, want hij scoorde niet. En dat mag gerust een prestatie worden genoemd, want het 5e was op dreef!

Coach Joost heeft zijn oude vorm weer terug. Voor zijn blessure twee jaar terug deed hij namelijk mee in de top van de lijst, nu hij zijn ritme weer terugkrijgt liet hij zien dat dat geen toeval was. Hij scoorde maar liefst drie keer en komt op 4 goals in de lijst. Marijn Riemens had ook zijn wondersloffen aangetrokken en scoorde twee keer, zijn eerste goals van dit seizoen.

Daarna was het de beurt aan Bert om een doelpunt mee te pakken. En dan denkt u, Bert? Ja Bert! Omdat het 2e niet speelde probeerde hij zijn doelpuntenproductie wat op te krikken bij het 5e en dat lukte nog ook. Volgens ingewijden was hij dolsblij met zijn goal en was hij vooral gelukkig dat zijn teamgenoten onder de indruk waren van zijn conditie en snelheid, iets wat hij toch al enkele jaren niet had gehoord. Het schijnt dat Jelle al een eerste contactvoorstel heeft gedaan om hem definitief te binden aan het 5e.

Maar de mooiste goal viel pas op het einde. Al ruim een jaar is hij op zoek naar zijn eerste goal voor het 5e, maar het wilde nog niet lukken. Deze zaterdag leek het zeker niet te lukken. Want omdat keeper Yoeri met het eerste mee moest, mocht voormalig keeper Olivier zijn handschoenen weer eens aantrekken. Maar toen Seroos 5 een penalty kreeg stond hij vooraan in de rij om deze op te eisen en ook héél overtuigend binnen te schieten (zie onder), wij adviseren om hem de volgende penalty weer te laten nemen.

Het was de eerste goal van Olivier voor het 5e, maar niet zijn debuut in de lijst. Want 2 jaar geleden scoorde hij al een keer voor het 6e. Wel komt hij door deze goal in een Illuster rijtje scorende keepers. Enkele jaren terug wisten namelijk Jens en Fre ooit ook al te scoren met de handschoenen aan.

 

 

Voor Seroos 6 moeten we even de tijd nemen. Zij wisten namelijk twee keer te winnen en scoorden in totaal maar liefst 14 keer! Hierdoor blijven ze in de stand gelijk in punten op de 1e plek met GPC en lopen ze behoorlijk in qua doelsaldo.

Ook hier wat mensen die hun eerste goals van het seizoen maakten. Zoals bijvoorbeeld Bas Tramper, die zijn eerste wedstrijd speelde sinds hij anderhalf jaar geleden stopte. Hij beloonde zichzelf direct met een goal, zijn eerste sinds 30 oktober 2021. En voor de aftrap zagen we iemand lopen in een trainingspak van Stouten; 20 jaar oud en maatje XXL. Voor zover wij wisten liep alleen Anthony daarin, maar daarvoor viel het trainingspak net te ruim. Toen we onze bril opzette bleek het Patrick van de Putte te zijn, die weer eens een keer kwam voetballen. We gokken dat hij de afgelopen maanden druk bezig is geweest met schilderen, gezien de vele verfplekken op zijn trainingsplak. Overigens deed Patrick wat hij altijd doet als hij meedoet: scoren. En ook nog eens twee weken op rij.

En dan Martin, de trouwe stoomlocomotief op de linkerflank. Hij had nog niet gescoord dit seizoen, maar wist er deze week direct twee te maken. En ook Ivo, de man die met zowel links als rechts kan schieten, maakte zijn eerste van het seizoen.

De altijd trefzekere Wilko kon natuurlijk niet achterblijven en maakte er twee terwijl vedette Alex er ook nog eentje maakte. Maar de man die (eindelijk) zijn status weer eens waarmaakte was Gijs. Lang moest hij wennen aan Seroos 6, maar nu is hij los. Hij scoorde in beide wedstrijden 2 doelpunten en lijkt weer helemaal los.

Spits Arnold scoorde trouwens niet. Maar hem spraken we compleet buiten adem in de rust, toen hij (geheel in stijl met de reclame) om een snickers kwam in de kantine. Hij moest als spits steeds de middenvelder volgen tot in eigen 16 en was helemaal kapot en kon daardoor niet aanvallen en scoren. Een bijzondere tactiek (of smoes), maar aangezien Seroos 6 won is ons advies: blijf dit doen.

 

Ook de dames kwamen in actie, maar zij kenden een valse start. Tegen directe concurrent Bevelanders werd met 0-4 verloren. Maar niet getreurd, want het is razend spannend in hun competitie. Zij staan nu 4e achter Zaamslag, de Meeuwen en Bevelanders, maar wel met slechts 3 punten achterstand op koploper Zaamslag en met een wedstrijd minder dan Zaamslag en de Bevelanders. We houden het dus gewoon op wat opstartproblemen. En met volgende weekend Serooskerke – Meeuwen en Bevelanders – Zaamslag op het programma kunnen er heel goede zaken worden gedaan!

 

Dan wordt het tijd voor de spelers van de week. De keuze was deze week enorm moeilijk, er kwamen echt veel spelers in aanmerking. En omdat er 2 weken is gevoetbald, nemen we gewoon de vrijheid om twee spelers in het zonnetje te zetten.

 

Als eerste de speler die zowel een droom als een nachtmerrie is voor elke trainer/coach. De laatste jaren is hij namelijk de perfecte teamspeler gebleken. Hij heeft letterlijk op iedere positie in het veld gestaan; back, centrumverdediger, overal op het middenveld en zowel aan de flanken als diepe spits. En op elke positie geeft hij 100% tijdens de wedstrijd en haalt hij minimaal een zes.

Klein nadeeltje voor een trainer is dat je de aanvangstijd een kwartier moet vervroegen als je wil dat hij er voor de warming up is, als hij de wedstrijd al niet per ongeluk vergeet. Maar niemand die langer dan 5 minuten boos kan blijven, want deze speler is een gouden gast.

Hij speelt al 7 jaar in de senioren, maar zijn goal van vorige week betekende zijn debuut in de lijst. Sterker, we zijn zelfs teruggegaan tot zijn jaren in de JO19, maar ook toen heeft hij niet gescoord. Dat betekent dus een heuse debutant als speler van de week! Hij won al vele prijzen met zijn koeien, maar die vallen allen in het niet hierbij; David Wouters scoorde namelijk zijn allereerste goal!

 

De tweede speler was al eens speler van de week. En wel in oktober 2017. En dat was omdat hij voor het laatst in 2011 had gescoord. Je kunt wel raden; sinds oktober 2017 heeft hij ook geen goal gemaakt. Maar hij is wel van waarde geweest in die tijd. Want jarenlang was hij leider van het 6e en nog veel langer (en nog steeds) is hij sfeermaker. En daarnaast heeft hij ook jaarlijks de belangrijkste rol in de vereniging: samen met Bert de topscorersprijzen uitreiken. Afgelopen week was helemaal zijn week: er waren te weinig shirts bij het 6e (als andere teams vrij zijn, kunnen er namelijk wel 18 man voetballen), dus hij regelde een oplossing en wist hij een shirt van Seroos 3 te bemachtigen. Dit gaf hem zoveel vleugels dat hij letterlijk langs de rechtervleugel opstoomde met de bal. En dat niet alleen, want hij wist zijn voorzet ook nog eens precies achter de keeper te mikken! En zo wist Tjeerd Maljaars zijn eerste goal te maken in ruim 6 jaar, een prestatie om bij stil te staan.

 

En dan de top van de lijst. Daarin bleven erkende doelpuntenmakers als Femke, Mellanie, Dion en Ruben droogstaan en dat betekende dat Gijs en Wilko hun kans pakten. Wilko komt op 9 goals en komt op een gedeelde 2e plek en Gijs pakt door zijn 4 goals opeens de koppositie met 10 goals!

Bert sluipt de top-10 binnen maar vlak ook Joost niet uit, die komt ook snel dichterbij na zijn hattrick. De verschillen blijven klein, dus een goede week kan je veel brengen.

 

Neem dat mee naar morgen, want dan staan er weer zes wedstrijden op het programma. En aangezien Seroos 6 vrij is, liggen er kansen om in te lopen of om Gijs weer van plek 1 af te stoten. Veel succes allemaal!

 

Topscorerslijst VV Serooskerke t/m 26-01-2024

Na 13 speelrondes

         
  Naam Elftal Deze week Totaal
1 Gijs Zoutewelle 6e 4 10
2 Femke van de Putte VR1   9
3 Wilko Louwerse 6e 2 9
4 Mellanie Paauwe VR1   8
5 Dion Riemens 3e/6e   7
6 Ruben van de Broeke 5e   7
7 Xaviera Denevers VR1   6
8 Oktaj Hasanov 2e/3e   6
9 Aron Wattel 1e   6
10 Bert Francke 2e/5e 1 6
11 Niels Snoep 5e   5
12 Robbert Luijk 2e/3e   4
13 Sjoerd Slotman 4e   4
14 Alex de Visser 6e 1 4
15 Hans van der Schoor 3e/4e 2 4
16 Joost Dingemanse 5e 3 4
17 Jasper Wilderom 4e   3
18 Thomas Wattel 2e/3e   3
19 Linn van Beek VR18   2
20 Ruud Aarnoutse 2e   2
21 Kyra van het Westende VR1   2
22 Melvin Poppe 3e/4e   2
23 Frank Rooze 6e   2
24 Steven Aarnoutse 2e   2
25 Lotte van der Ven VR1   2
26 Alex Jobse 1e   2
27 Marinus Stroo 6e   2
28 Peter Gideonse 2e   2
29 Rens Dieleman 5e   2
30 Jestin Mesu 4e/6e   2
31 St Seroos Veere VR18+1 VR18   2
32 Mathijs Fincke 3e/6e   2
33 Judith Poppe VR1   2
34 Tim Nieuwenhuis 5e   2
35 Irene Etman VR1   2
36 Jordy Sinke 1e   2
37 Martin Wisse 6e 2 2
38 Patrick van de Putte 6e 2 2
39 Marijn Riemens 5e 2 2
40 Sylvano Wondergem 5e   1
41 Sam Boone 3e   1
42 Finn van de Rafelaar 1e   1
43 Ramon Meijer 3e   1
44 Rick Verhage 2e   1
45 Teun Dingemanse 5e   1
46 Beaudoin Haeck 1e   1
47 Eazan 4e   1
48 Tom Breedijk 6e   1
49 Mylo Geuze 3e   1
50 Wessel Overbeeke 1e   1
51 Marijn Koole 4e   1
52 Maikel Simonse 2e   1
51 Robert-Jan Buijze 4e   1
52 Yorick Lauret 4e   1
53 Roy de Visser 2e   1
54 Robbert Jan Zweedijk 6e   1
55 Jan Peter van de Putte 6e   1
56 Jelle van Peene 5e   1
57 Kaj Louws 5e   1
58 Olivier Eshuis 5e 1 1
59 Ivo Besuijen 6e 1 1
60 Bas Tramper 6e 1 1
61 Tjeerd Maljaars 6e 1 1
62 Maurice Joosse 5e 1 1
63 David Wouters 5e 1 1
64 Sam Boone 2e   1
65 Bennet Passenier 4e   1
66 Ramon Dekker 3e   1
67 Eigen doelpunt tegenstander VR1/4e/1e   5
  Totaal:   25 181
         
  Voorgaande winnaars:
  2005/2006; Eric Koopmans (35)
  2006/2007: Andre Brouwer
  2007/2008: Robin Vos (24)
  2011/2012: Gertjan Gideonse/Melvin Poppe (21)
  2012/2013: Aron Koster (19)
  2013/2014: Melissa Sipma (30)
  2014/2015: Adriaan Wattel (19)
  2015/2016: Aron Wattel (23)
  2016/2017: Gijs Zoutewelle (23)
  2017/2018: Jeroen Geerse (55)
  2018/2019: Gijs Zoutewelle (24)
  2019/2020: Gijs Zoutewelle (17)*
  2021/2022: Gijs Zoutewelle (28)
  2022/2023: Mellanie Paauwe (33)