Een week na de verspeelde voorsprong tegen Domburg, mochten we opnieuw proberen de drie punten in onze zak te steken. Het lijkt een vrij korte periode van 7 dagen, sinds de vorige wedstrijd, maar in deze 7 dagen is veel gebeurd. Ik neem jullie even mee door de week van Seroos 2. Allereerst Sander Melse, de man die na een foutje achterin iemand van Domburg keihard onderuit liep, had dus in deze wedstrijd een rode kaart gekregen.

Iedereen was al in paniek hoe dat nou zou moeten met de krappe aantallen in de verschillende elftallen, want nog minder spelers kon eigenlijk niet. Toch zouden we het er mee moeten doen en voor Sander dus lekker even een zaterdag vrij om lekker uit te slapen na een waarschijnlijk zware vrijdagnacht en zich op te laden voor de zaterdagnacht.

Door naar het volgende wat zich voordeed deze week. Onze topscorer, de meesten zullen denken ‘wie is de topscorer van het tweede eigenlijk’ en ik moet eerlijk toegeven dat ik, na de afgelopen 6 seizoenen die ik met hem samen heb mogen voetballen, niet had verwacht dit ooit nog te mogen zeggen, maar de topscorer is op dit moment Bert Francke!! Of nu hij, naast zijn kale hoofd en copa mundials ook nog gaat scoren, Bert Dost! Bert gaf deze week aan dat hij een dramatische trainingsweek had waarin hij alle partijtjes op de training had verloren en hij leek zelfs een beetje van slag afgelopen donderdag in de kantine. Toch kwam daar de trainer met schitterend nieuws voor onze kale topscorer, want de vele goals van Bert zijn niet onbekend bij de oefenmeester van Seroos 1. Vandaar dat er werd besloten dat hij mee mocht naar RMU! Geweldige prestatie Bert, bij deze nogmaals gefeliciteerd met deze kans!

Naast Bert is ook onze notenboer geselecteerd voor de uitwedstrijd bij RMU. De twee hadden donderdag op de training nog wat mot. Breijer schold Bert namelijk flink uit na een gemiste kans op een klein goaltje. Dit had dus nog weleens uit de hand kunnen lopen op de bank bij het eerste, maar gelukkig zijn ze in RMU wel wat gewend qua vechten en viel deze strijd dus wel mee in hun ogen. Dit waren niet de enige twee spelers die werden uitgeleend aan het eerste elftal. Er was namelijk nog iemand die we normaal nooit zien doordeweeks, zelfs niet in de kantine, omdat hij oude Duitsers moet helpen met eten. Opvallend genoeg zagen wij hem donderdagavond opeens wél op het veld verschijnen! Iedereen was wat verbaasd hem te zien, maar dit kwam niet doordat hij er een keer was, nee dit kwam doordat hij op de andere helft van het veld aan het trainen was, bij de eerste selectie. Na zijn goal en assist vorige week als linksmidden, mocht Rick het afgelopen zaterdag centraal vanachter gaan proberen bij het eerste elftal. Het resultaat hiervan mag je uiteraard aan Rick zelf vragen, hij zal je zeer vriendelijk te woord staan.

Vier man die dus in een week tijd kwijt zijn geraakt voor het meesterplan van Adrie. Gelukkig was er ook goed nieuws; Pander, die de kustmarathon in 4 uur en 5 minuten (chapeau) liep, keerde donderdag weer terug op het trainingsveld, wel met nog steeds wat spierpijn. Hiernaast keerde ook Ruud na zijn en zijn vaders grote droom te hebben verwezenlijkt weer terug bij de selectie.

Zoals ik al zei, een week lijkt vaak kort, maar voor Adrie was dit een week waar hij meer bezig was met de ontwikkelingen binnen zijn selectie dan met zijn werk. Al vraag ik me af of er ook weken zijn waarbij dit niet het geval is, maar goed. Door naar de zaterdag. De wedstrijd, thuis, op sportpark Noordhout tegen RCS. Volgens de trainer was dit een wedstrijd waarbij het draaide om aanhaken of afhaken. De mannen die het deze wedstrijd mochten gaan doen: Checo (hopen dat hij wat fitter is dan vorige week zaterdag), Kenneth, Luuk, Roy en Pander vormden de achterhoede. Het middenveld werd bezet door Steven, Thomas, Peter (die nog steeds boven het veld zweeft na zijn goal van 2 weken terug) en Ruud. Voorin vormden Maikie en Okkie het duo. Aan Okkie de zware taak om Bertje Dost te vervangen.

Het eerste kwartier verliep niet soepel van de kant van Seroos. Er ging heel veel mis, wat leidde tot veel gezeik op elkaar. In dit eerste kwartier werd er dan ook gescoord, een voorzet vanaf de rechterkant die vogelvrij kon worden ingekopt door een speler van RCS. Tygo kwam nog bijna tot een redding op deze kopbal, maar helaas voor hem en ons ging de bal door zijn benen langzaam de lijn over, 0-1. Het liep niet en dus was er één ding nodig om Seroos 2 in de wedstrijd te kunnen brengen en die kwam er gelukkig al vrij snel. Steven schoot vanaf de 16 via een speler van RCS de bal langs de keeper en zo stond het 1-1 en konden we na een half uurtje voetballen weer met een gelijke stand gaan voetballen. Deze gelijke stand stond echter niet lang op het scorebord. Onze opkomende rechtsback Kenneth stormde met de bal naar voren, gaf de bal in de diepte mee aan Ruud, die legde op zijn beurt de bal terug op Okkie en Okkie werkt na de bal aan te nemen de bal keurig tegen de touwen! 2-1! Seroos kwam meer aan voetballen toe aan het einde van de eerste helft en een derde goal bleef dan ook niet uit. Na een vrij lange aanval gaf ditmaal Peter de bal mee aan Ruud, die hem hard bij de tweede paal gaf, waar Okkie klaar stond om de bal perfect af te ronden, 3-1. Zo was de achterstand vrij snel goed gemaakt en konden we met een gerust hart de kleedkamer opzoeken voor een bakkie thee. Na deze eerste helft bleek dus dat Okkie een prima vervanging was voor Bert en na deze eerste helft ook gelijk gedeeld topscorer is van het tweede! Zo snel kan het gaan.

De tweede helft was voor de neutrale toeschouwer nou niet bepaald een feest, laat ik hier dan ook niet te veel woorden aan vuil gaan maken. Toch zal ik even twee momenten uit deze helft uitlichten. Allereerst Checo, onze keeper die vorige week nog een fout maakte door een hete kroket door zijn handen te laten glippen (gelukkig werd er voor buitenspel gevlagd en gefloten), liet met een fantastische redding zien dat het een goede keeper is. Vanaf de 5 meter werd de bal namelijk richting de bovenhoek gekopt, met een atletische duik, atletisch is toch zeker een van de woorden die in je opkomt als je Checo ziet, wist Checo deze bal te keren. Maar helaas voor Checo was er ook hier alweer gevlagd voor buitenspel en had hij zich dus voor niks ingespannen om deze bal te pakken, jammer chec. Het andere moment was nog een goal, in de 90ste minuut kwam Ruud door aan de rechterkant, hij kapte een speler van RCS uit en schoof de bal met zijn rechter buitenkant achter de keeper. Eén iemand langs de lijn ging uit zijn plaat, dit was Jan-Thijs Buijze. Hij staat helaas al een tijdje aan de kant, maar zijn specialiteit is de bananenbal met de rechterbuitenkant, hij genoot enorm van deze goal, gaf hij na de wedstrijd aan. Zo eindigde de wedstrijd dus in een 4-1 overwinning, waardoor deze turbulente week positief werd afgesloten.

Volgende week zijn we lekker een weekendje vrij. De week hierna kunnen we dus uitgerust weer aan de bak uit bij Terneuzense Boys, ook Sander mag na zijn schorsing dan weer aantreden op de voetbalvelden! Omdat Bert helaas het verslag niet heeft kunnen schrijven deze week, zal hij dit over twee weken mogen inhalen