20 mei 2023 de dag van het 75-jarig jubileum!  Het kan een hele mooie dag worden. Er wordt namelijk ook voor het kampioenschap gespeeld. De mannen van Cees Houtepen hebben aan een punt genoeg om de flessen open te trekken. 

Op een schitterend aangekleed Sportpark Noordhout, waarvoor dank aan alle vrijwilligers, komen de spelers zo tussen 12.00 en 13.00 uur binnengedruppeld. 

Je merkt dat er bij sommige spelers al wat spanning voelbaar is. Een voorbeeld hiervan is dat Harko Wattel het thuis niet meer zo prettig vindt en besluit om alleen naar de voetbal te fietsen waar de andere van Vrouwenpolder een kleine 30 minuten later vertrekken. 

De opstelling is op één positie gewijzigd. Jeffry vervangt Jeffrey in het hart van de verdediging waar Sinkie een plek op het middenveld krijgt. Tijdens de bespreking ging de bingokaart van Bjorn weer vol. Zo had Jos “Stalone” Tuns weer verhelderende tips en was JordY daar weer tot tranen aan toe geroerd. Hij houdt zoveel van de mannen van Seroos dat dit de dag moet worden! 

Er wordt nog even gekeken naar voetbal op de andere velden en dan wordt er omgekleed. Vervolgens betreden de mannen van Stros het veld. Al snel blijkt dat de wedstrijd wordt uitgesteld met 15 minuten. De scheidsrechter had er schijnbaar geen rekening mee gehouden dat er files konden ontstaan richting Sportpark Noordhout voor deze historische dag. 

Op een droog, maar lang veld wordt er afgetrapt. De mannen van Luctor Heinkenszand (LH) willen graag voetballend de oplossing kiezen. Door het vroege druk zetten van de voorhoede van Seroos ontstaan hier de eerste kansen van de wedstrijd. Zo wordt er op de keeper geschoten en vliegt er een bal in kansrijke positie over. 

Een goede corner vliegt op het hoofd van Jeffry. BOEM! Bal gaat over, maar daarbij kopt hij ook nog op een achterhoofd van een tegenstander. Een kleine snee in de wenkbrauw is het resultaat waardoor hij met een tulband verder mag. 

Een gretige Jos Tuns wil het veld in lopen voor een blessurebehandeling. Na een meter of 20 komt hij op stoom, maar de scheidsrechter gebaart dat hij helemaal niet het veld in mag komen. Hierdoor wil Jos door versnellen, maar dat wordt hem fataal. Het schiet volledig in de hamstring. Gelukkig is daar stagiaire Melissa van Belzen nog zodat wij, bij een blessure, in goede handen zijn. 

Naarmate de wedstrijd vordert komen de ploegen in evenwicht. In de 33ste minuut is de middenvelder van LH uitgeweken naar de buitenkant. Hij krijgt vervolgens de bal en geeft hem al indraaiend voor op de kopsterke van Iersel. Die weet wel raadt met deze ballen en hij schampt de bal in de verre hoek. Zo wordt JordY kansloos gelaten en staat er weer een achtervolging voor Seroos op het programma. 

Seroos blijft aandringen in de 1ste helft en probeert het veelal via een lange luie bal op de spits Aron. Dit resulteert helaas niet in veel gevaar en zo gaan wij rusten met een 0-1 achterstand. 

Na de nodige tactische tips en hoe wij de 2de helft gaan aanpakken bestormen de troepen weer het veld. Uit voorzorg mag Koets voor de wat duizelige Jeffry alvast aan de warming-up beginnen. Seroos zoekt en zoekt, maar komt maar niet tot kansen. LH verrast Seroos door uit het niets in een 1 op 1 situatie te komen met onze doelman. JordY komt uit, maar kan de bal niet pakken…het zal toch niet fout gaan? De bal komt op de lat! Hier komt Seroos goed weg. Ook kort daarna komt Seroos goed weg. Na een goede actie van LH glijdt Peter de bal van de lijn. 

Dit zorgt ervoor dat we nog altijd in de race zitten om een punt over te houden aan deze wedstrijd. 

De ballen worden meer en meer voor de goal gepompt. Ruben meldt zich naast Aron. Koets die ingevallen is voor de groggy Jeffry stormt ook naar voren. 

In de 92ste minuut levert een lange bal van Robbie veel gevaar op voor de doelmond van LH. De bal vliegt nog is omhoog en belandt bij Ruben die op zijn manier de bal verlengt naar Aron Wattel. De snelle Aron Wattel krijgt een zetje in zijn rug en maakt een heuse snoekduik richting de bal! De bal zit erin! Hoe is dit mogelijk?! Is het zijn kruin, is het zijn schouder of is het zijn hand?! De scheidsrechter keurt de goal, ondanks hevige protesten, direct goed! Alles en iedereen van de selectie van Seroos vliegt over het veld! Het punt is binnen! 

Na de aftrap is er nog één gevaarlijk moment door een vrije trap kopt Sil Riemens bijna de bal in eigen goal, maar gelukkig gaat die rakelings naast. 

De scheidsrechter fluit en wij zijn KAMPIOEN! JAAAAA!!!! 

Alles en iedereen met een blauwwit hart viert feest! Namens de 1ste selectie en staf willen wij iedereen bedanken voor het mooie voetbalfeest wat daarna is ontstaan! 

Het volgende verslag zal geschreven worden door JordY Suurmond