Vandaag een belangrijke wedstrijd voor Seroos 1. De laatste wedstrijd van de eerste periode. Dauwendaele heeft tot nu toe evenveel punten weten te pakken en staat met een doelsaldo van slechts twee doelpunten verschil tweede. We weten dat het doelsaldo vandaag belangrijk kan zijn. Toch is het vooral zaak om de focus en inzet te houden die we elke week proberen te vinden. Als we verdedigend sterk staan en we komen met verzorgd spel tot aanvallen, komen de goals vanzelf.

Alex, Aron, Sil

Aron is met deze basisplaats definitief terug van zijn blessure en ook direct de enige wijziging in de opstelling ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Eerste helft:

Na een stevige warming- up, het was steenkoud, stonden beide teams klaar voor de aftrap. Serooskerke begon fel aan de wedstrijd. Bij balverlies werd om elk duel geknokt, waardoor de bal telkens al snel weer bij Serooskerke was. Zaamslag had weinig in te brengen. Na een afgeslagen aanval kwam de bal op randje zestien voor de voeten van Bjorn. Met een droge streep over de grond zette hij al na vier minuten de 1-0 op het scorebord. Een superstart en daarnaast een prachtige goal. Ondanks de goede start stond de verdediging van Zaamslag prima opgesteld. Het was lastig om hier doorheen te combineren. De buitenspelers en/of backs moesten het spel breed houden om ruimte op het midden te creëren. Buitenom een paar kleine kansen werd de oorlog vooral op het middenveld uitgespeeld. Van beide kanten waren de mannen erg fel en niet vies van een overtreding. De scheidsrechter had besloten vandaag zoveel mogelijk door te laten voetballen. Praten tegen de scheids leverde echter per direct een gele prent op. Al met al zorgde dit af en toe voor wat frustratie, zowel binnen als buiten de lijnen. In minuut 33’ zette Ruben een combinatie op door het midden met diepste speler Alex. Na het inspelen liep Ruben door richting de goal waar hij met een perfect lob door Alex werd bediend. Ruben werkte prima af. 2-0.

Dit zou een prima tussenstand zijn voor de rust, maar helaas ontstond er wat onrust binnen het team. Na een aantal opeenvolgende misverstanden belandde de bal tussen onze verdediging en keeper. De spits van Zaamslag wist te profiteren van de chaos en maakte de 2-1. Een duidelijk signaal dat we er nog lang niet waren. De tweede helft moest beter.

Tweede helft:

Dat de tweede helft beter moest werd al snel bevestigd. Aron en Alex kwamen in minuut 47 met z’n tweeën voor de keeper van Zaamslag. Aron wilde afspelen, maar kwam niet goed uit met zijn passen. Hij kwam in een lastige positie en probeerde zelf langs de keeper te gaan. Dit lukte niet, een grote kans om zeep. Gelukkig wist Alex een minuut later door een prima assist van Kaj wel te scoren uit een 1 op 1 situatie, 1-3. De wedstrijd leek hiermee wel grotendeels beslist te worden, maar Zaamslag gaf zich nog niet gewonnen. Jordi moest in de 55ste minuut met zijn rechterbeen redding brengen op een goed aangesneden vrije trap vanaf de rechterkant. Toch bleef het overwicht voor Seroos. In de 58ste en 60ste minuut werden kansen gecreëerd door Aron en Wessel. Beide jongens wisten net niet te scoren. In de 65ste minuut was het wel raak. Alex zette met een slim balletje Sil vrij voor de goal. Hij wist via de binnenkant van de paal de 4-1 te scoren. Zaamslag leek het nu echt op te geven en Serooskerke kon gaan denken aan het doelsaldo. In de 70ste minuut scoorde Kaj uit een voorzet van Ruben die niet goed werd verwerkt de 5-1 en vijf minuten later werd Bjorn bij de tweede paal volledig vrij gelaten om de 6-1 binnen te koppen. Wederom had Alex een assisterende rol bij deze laatste goal. Net als vorige week was vandaag de tweede helft beter dan de eerste. Hopelijk kunnen we deze goede reeks doorzetten de komende weken.

Wissels

83′ Lars voor Sil

83′ Jeffry voor Bjorn

Na afloop van de wedstrijd gingen de eerste vragen uiteraard over de uitslag van Dauwendaele. Toen we te horen kregen dat ze 5-1 voor stonden met nog een dik kwartier te spelen, was er het besef dat we niet te vroeg mochten juichen. Al snel kregen we te horen dat het 5-2 is geworden. De eerste periode is van ons. Gefeliciteerd mannen!