Het was al aangekondigd maar wordt nu ook uitgevoerd. Het dak van de kantine is voorzien van extra isolatie en nieuwe dakbedekking. Voor het bestuur was de volgende stap in de energiebesparingscyclus zonnepanelen op het dak van de kantine. Op basis van de aangevraagde offertes is de opdracht verleend aan Maretec Vlissingen. Het is de bedoeling dat  op 17 oktober gestart zal worden met het aanbrengen van 54 stuks zonnepanelen elk met een vermogen van 380 Wp.

De verwachting is dat deze panelen per jaar 19.500 kWh aan stroom zullen opwekken. In combinatie met de zonnepanelen op de kleedkamers zal dan in totaal 37.500 kWh aan stroom worden opgewekt. Deze hoeveelheid is ruim voldoende zijn om in onze huidige elektriciteitsbehoefte te voorzien.

Het bestuur heeft aansluitend besloten de mogelijkheid te onderzoeken of er nog andere mogelijkheden zijn om energie te besparen. Hierbij wordt gedacht om de bestaande verouderde cv ketels voor het clubgebouw en de kleedkamers te vervangen door een hybride warmtepomp in combinatie met een nieuwe cv ketel.

In deze opzet is het de bedoeling dat de verwarming in de kleedkamers, de bestuursafdeling en de kantine afzonderlijk regelbaar zullen zijn. Een deel van de stroom opgewekt door de zonnepanelen kan voor de warmtepomp worden benut. Het installeren van een hybride warmtepomp zal verder leiden tot en belangrijke vermindering van het gasverbruik. Ook voor zonnepanelen zal subsidie worden aangevraagd