Op zaterdag 10 november stond de 4e editie van het Open Stroskerks Sjoelkampioenschap op het programma. Met een geweldig aantal deelnemers van 68 werd er rond 20:30 uur met de eerste stenen gegooid in het gezellige clubhuis van onze VV Serooskerke. Na een heerlijk buffetje verzorgd door Breedijk Horeca Verzorging was het natuurlijk eerst tijd voor de loting, wat al direct een spannende poulefase opleverde, waar niet iedereen het mee eens was. 3-voudig sjoelkampioen van Erremuu, Lieven van Belzen verrichte de loting. Alle oud-winnaars waren van de partij en het beloofde een spannend toernooi te worden. 

Er werd gegooid in 12 poules van 5/6. Na deze poulefase gingen de eerste 3 door naar de winnaarsronde, de nr 4 en 5 naar de verliezersronde en voor de nummer 6 was het helaas afgelopen na de poulefase. Later volgden de kwartfinales en de halve finales. Er kwamen 7 deelnemers uit de winnaarsronde en de 2 beste deelnemers uit de verliezersronde keerden terug in de halve finale. Na 3 spannende halve finales waren het Arjen Francke, Marjelle Jacobsen en Aron Wattel die de finale wisten te bereiken. Oud winnaars Ineke Gideonse en Kees-Pieter waren het toernooi al eerder uitgegooid. Kees-Pieter reageerde na afloop dit jaar niet in topvorm te verkeren en het niveau ontzettend hoog was. 2 nieuwe finalisten dus! Marjelle en Aron gooide het gehele toernooi erg constant en stonden dus terecht in de finale. Arjen bewees nogmaals dat hij het niveau nog steeds aan kon en plaatste zich net als 4 jaar geleden wederom voor de finale. Na deze finale waarin de hele kantine toekeek, wist hij dan ook voor de 2e keer de overwinning te pakken! Arjen wist na 2 bakken een score van 234 neer te zetten. Marjelle werd 2e met een totaalscore van 219 en Aron Wattel volgende op 4 puntjes met een score van 215. Arjen wist ook de fles Schrobbelèr te winnen door de hoogste bak van het toernooi te gooien, namelijk: 132. Aron Wattel probeerde hier in de finale nog een gooi naar te doen, maar kwam helaas niet verder dan 131, wat enkele tranen opleverde bij Aron en zijn fans. Kortom een mooie finale, met 2e nieuwe namen. Aron en Marjelle gaven in een interview na het toernooi aan volgend jaar nog sterker terug te keren.  

Alle deelnemers en supporters bedankt voor deze geweldige avond! Tot volgend jaar!
Ook willen we namens de organisatie Breedijk Horeca Verzorging bedanken die wederom een heerlijk buffet hebben verzorgd. 

Bekijk hier alle foto’s van deze editie.