Op zaterdag 26 maart stond dan eindelijk de 6e editie van het Stroskerks Sjoelkampioenschap op het programma. Met weer een geweldig aantal van 96 deelnemers werd er rond 20:30 uur met de eerste stenen gegooid in het gezellige clubhuis. Voorafgaand aan het toernooi kon iedereen natuurlijk weer even genieten van het heerlijke buffet verzorgd door Breedijk Horeca Verzorging. De altijd spannende loting werd al tijdens het eten gedaan om daarna zo snel mogelijk te kunnen starten. Na het eten gingen de deelnemers verdeeld over maarliefst 16 bakken de strijd met elkaar aan om de felbegeerde wisselbokaal die Christiaan Francke in de week voorafgaand aan het toernooi met veel verdriet weer vanuit zijn woonkamer in de kantine moest zetten. Niet alle oud-winnaars waren van de partij, want Kees-Pieter kon de druk niet aan en besloot een weekendje weg te gaan. 

Er werd gegooid in 16 poules van 6. Na deze poulefase gingen de eerste 3 door naar de winnaarsronde, de nr 4 naar de verliezersronde en voor de nummer 5 en 6 was het helaas afgelopen na de poulefase. Later volgden de kwartfinales en de halve finale. In de halve finale werd er gespeeld in 3 poules waarbij je moest winnen om een finaleplek te bemachtigen. En wat een finale werd het, want 2-voudig oud-winnaar Arjen Francke moest het opnemen tegen oud-winnaar Ineke Gideonse en daarnaast ook nog eens tegen een van de favorieten Bram Gideonse. Bram wist in de poulefase nog 2 maal een score van 142 te behalen, dus dat beloofde wat! Uiteindelijk was het toch weer Arjen die het gehele toernooi de meest constante en geconcentreerde speler bleek te zijn, want hij ging er wederom met de winst vandoor! Bram werd 2e en Ineke werd 3e. Bram wist naast zijn zilveren medaille ook nog de fles Schrobbelèr te winnen door de hoogste bak van het toernooi te gooien. Ineke hoopt volgend jaar voor de 3e keer op rij de finale te behalen en deze dan ook eindelijk weer te winnen. Voor Bram is het nog steeds wachten op de eerste titel, maar hij beloofd volgend jaar sterker terug te keren dan ooit om ook in het rijtje met grote namen te komen staan. Kortom, Arjen dus voor de 3e keer winnaar van het Sjoelkampioenschap. Namens de VV Serooskerke en de Algemene Nederlandse Sjoelbond feliciteren we Arjen met deze fantastische prestatie. 

Alle deelnemers en supporters bedankt voor deze geweldige avond! Tot volgend jaar!

Hieronder nog een aantal foto’s van de avond. (Mocht er nog iemand foto’s hebben van de finale, de uitreiking of andere mooie momenten vernemen wij dit graag!)