Vandaag stond er een een moeilijke dag op het programma voor Seroos 2. Uit naar Pelikaan 3 om 15:00 uur waar gespeeld zou worden op kunstgras. Dan vraag je je af, waarom is dat nou zo moeilijk? Dat zal ik u vertellen. Deze laatste wedstrijd voor de winterstop moest echt gewonnen worden, want de trainer lag onder vuur. Ondanks de twee prachtige overwinningen op Zwaluwe en Alblasserdam was het nog steeds twijfelachtig of trainer L. van Belzen de kerst zou halen. Ook vanwege de erg matige prestaties van van Belzen tijdens het Sjoelkampioenschap stond hij niet sterk in zijn schoenen. En alsof dat nog niet genoeg was besloot zijn superspits en topscorer Melvin Poppe ineens drieënhalve week olifanten te gaan voeren in Khao Yai National Park te Thailand. Het bestuur vergadert momenteel nog over hoe het nu verder moet met Poppe binnen de club. In de wandelgangen gaan de verhalen dat hij na de winterstop wellicht niet zal terugkeren op de velden door dit wangedrag. Houdt hiervoor dus de website goed in de gaten. De Peli’s waren in ieder geval maar wat blij met het bericht dat superspits Melvin er niet bij was, want ze zagen al het hele seizoen op tegen de komst van deze grote speler. 

Om 09:30 uur werd er verzameld op Sportpark Noordhout en met 13 man sterk vertrokken we richting Sportpark Bakestein. Er werd voor vertrek even geïnventariseerd en wat bleek, niemand had ooit verloren van Pelikaan, dus dit beloofde veel goeds. Steven had intussen de busjes geregeld en Jeroen en Jens aangewezen als chauffeur. De volgende namen gingen op pad, bus 1: linksvoor Jens, rechtsvoor Koets, Op de middenbank v.l.n.r. Lars Overweel en Ruud Aarnoutse en achterin zaten Peter en Bert. In bus 2 zat Jeroen achter het stuur en Arjen, Steven en Marcio alle drie op de achterste bank. Wiljan Jobse besloot vanuit Breda rechtstreeks te gaan en Boyd en Jannick reden zelf, omdat ze snel na de wedstrijd weg moesten. Hans Francke verkoos een middagje Intratuin boven een uitwedstrijd naar Pelikaan. Later bleek dat Boyd na de wedstrijd vroeg weg moest om schoonvader Hans te helpen om de nieuwe bloembollen te zetten in Hans zijn prachtig verzorgde achtertuin. Boyd heeft hier naar eigen zeggen een mooi stukje grond gekregen waar hij zijn eigen tomaten en stokbonen verbouwd. Lieven en Henk reden ook apart, omdat ze deze uitwedstrijd en natuurlijk Melvin zijn vakantie te bespreken. Een flinke logistieke missie ging er dus aan vooraf. Met horten en stoten eindelijk aangekomen werden de busjes netjes in de berm geparkeerd. We kwamen aan rond 13:40 uur. Het wachten was dan nog op Wiljan, die zonder tas aankwam om dat Ma(r)cio de spullen van Wiljan had meegenomen. (later bleek dat Ma(r)cio voor niets 4 kilometer had gefietst met 2 tassen op zijn rug, maar dat terzijde.

Na wat schitterende hits van DJ Peter G Wizzle, werd de opstelling bekend gemaakt waarna we de koude wind op gingen zoeken. We mochten op het hoofdveld met kunstgras, wat voor onze technische spelers natuurlijk geweldig was. Opstelling: Jens op de Koal, Boyd, Arjen, Jeffrey en Jeroen van achter. Op het middenveld Steven (Busquets), Peter G, Jannick en Ruud. In de aanval Bert en de in vorm verkerende Lars. Op de bank namen Ma(r)cio en Wiljan plaats.  Ik hoor jullie denken? Waar is Melvin nu in dit verhaal? Op het moment van omkleden hier te vinden: 

Hoofdschuddend liep trainer Lieven naar het veld na het ontvangen van deze beelden. Maargoed de knop moest om, klaar voor de wedstrijd! Captain Arjen won de tos, waardoor we zoals gewenst met de wind in de rug konden beginnen. We begonnen de wedstrijd aardig en waren de betere ploeg. De verdediging stond sterk en we kwamen er een aantal keren goed uit via de flanken met Ruud en de snelle Peter. Ook Lars creëerde nog een goede mogelijkheid, maar helaas kon hij net niet tot de goal komen. De harde meewind was niet perse voordelig, omdat veel ballen al snel te hard waren. Na een minuut of 30 spelen kwamen de Peli’s wat meer in het spel en ook onterecht op 1-0 voor. Na wat slordig uitverdedigen en wegwerken van de bal kon er op goal geschoten worden en dit was meteen raak. Een tegenslag, maar we pakten direct de draad weer op. Toen besloot Peter Gideonse zijn ware kwaliteit te laten zien. Ondanks dat ploeggenoot en goede vriend Bert helemaal vrij stond besloot hij verwoestend uit te halen en de bal krulde prachtig over de keeper. Vlak voor rust dus: 1-1! We waren duidelijk de betere ploeg, dus dit was een goede opsteker.

In de rust schonk Henk een heerlijk bakje thee in en onder een sterke speech van Lieven werden we klaargestoomd voor de 2e helft, want deze wedstrijd zat er zeker een overwinning in voor ons! Toen Lieven klaar was maakte Ruud nog wat schunnige opmerkingen waar iedereen om moest lachen. Intussen kreeg Steven, die altijd zijn telefoon bij heeft, een berichtje. Dit was een berichtje van Melvin die even wilde vertellen dat hij vanochtend de magische tempelgrotten bij Hua Hin en Phetchaburi had bezocht en dat hij nu gegrilde krokodil ging eten op een streetfood markt net buiten Bangkok. Hierbij een foto van binnen de tempel:

Op naar de 2e helft met windje tegen. Dit bleek al snel geen probleem te zijn en voetbalde eigenlijk niet minder dan met wind mee. Pelikaan kwam er soms wel uit, maar kwam nauwelijks tot kansen. Steven Aarnoutse kon nog 2x aanleggen voor een schot, maar miste beide keren de bal, wat tot op de dag van vandaag nog niet te bevatten is. Ook Bert miste een grote kans, die hij echt beter had moeten benutten, dit werd hem ook duidelijk vermeld! Een tijdje later wist Bert toch de 1-2 er in te schieten nadat hij de bal ontving in de 16, een mannetje uitspeelde en zo de bal onderdoor de keeper kon schuiven. Nog ongeveer een kwartier te spelen, moesten we dus nog even knokken voor de winst! Pelikaan bracht een paar wissels in en daar werden ze niet minder op. We kregen het in de slotfase wat moeilijker. Intussen was Ma(r)io erin gekomen voor Lars, die moegestreden was. Hij zat toen ook al met z’n hoofd tussen de meloenen van een niet bij naam te noemen meisje. De laatste 10 minuten was het pompen, maar helaas viel daar toch de 2-2. Er werd een vrije trap genomen rond de middellijn die niet verdedigd kon worden. In één keer een lange bal op de buitenspeler die hem prachtig aannam en zo in de verre hoek beukte. Mooie goal, maar het was voor ons wel huilen. Zeker omdat de verdediging van ons de hele wedstrijd erg sterk speelde. De laatste minuten probeerden we het nog, maar we kwamen niet tot 100% kansen. Er werd nog een goal afgekeurd wegens buitenspel, maar dit was wel terecht. Eindstand: 2-2. We hadden meer verdiend, maar helaas. We dropen af naar de kleedkamer en Lieven gooide uit frustratie alle bidons in de bosjes.

In de kleedkamer gekomen was het hommeles. Jeffrey Koets ging volledig uit z’n koker omdat hij het ongelooflijk vond hoe deze tegengoal tot stand was gekomen. Hoe kunnen we nou hier nog op deze manier gelijkspelen?!! *#%%#**!! Steven ging er lekker op in en we moesten er met z’n allen tussen komen. Arjen was intussen lekker kannen met bier aan’t halen, want dat hadden we toch wel verdiend. Uiteindelijk werd de ruzie gesust en besloten we het erbij neer te leggen. Meer verdiend, maar niets meer aan te doen. In ieder geval kunnen we wel de conclusie opmaken dat we met Melvin hier gegarandeerd hadden gewonnen. Zo gaf de aanvoerder van Pelikaan aan in een interview na de wedstrijd: “Seroos was de betere ploeg, dus we zijn tevreden met een gelijkspel. Wij waren natuurlijk heel blij dat Melvin tussen de olifanten zat in Thailand, want anders hadden we zeker weten verloren. Die gast schiet werkelijk elke bal tegen de touwen! Wij zijn hier erg bij met een punt”. 

Na de wedstrijd vertrokken we naar de overvolle Raayberg. Hier aangekomen moesten we ongeveer een kwartier in de rij staan tot we binnen mochten, maar uiteindelijk binnen barstte het feest los. Hierbij een sfeerfoto:

Kortom: Helaas geen 3 punten in de laatste wedstrijd voor de winterstop, maar we hebben we hebben weer een prima pot op de mat gelegd. Als we na de winterstop deze vorm behouden komt het wel goed. Melvin weer terug uit Azië, Lieven gewoon weer op de bank en met vast weer een topselectie wachten we op de komst van de Meeuwen op 25 januari 2020. Als Steven klaar is met laminaat leggen zal hij hiervan een prachtig verlag uit brengen. 14:30 uur aftrap, tot dan!