Op vrijdagavond 29 december stond alweer de 12e editie van de Sinke Schoenmode Open Stroskerkse Darts Trophy op het programma. Maar liefst 54 namen gingen in de pot en na de loting werd er vanaf 19:15 uur op 10 dartborden gestart met de poulefase van het toernooi. Na een aantal spannende rondes waar het niveau weer ontzettend hoog lag bleven er 4 deelnemers over die in de halve finale een set moesten winnen om een finaleplaats te bemachtigen. Jonathan Pleite wist Peter Gideonse te verslaan en debutant Frank Dekker wist te winnen van oud-winnaar Maikel Alewijnse. Frank Dekker en Jonathan Pleite  moesten het dus tegen elkaar opnemen in de finale. Voor Frank de eerste keer en voor Jonathan Pleite de tweede keer, want in 2015 was hij al een keer verliezend finalist.

In deze zinderende finale wist Jonathan Pleite met een 4-2 overwinning op Frank de toernooiwinst te pakken en naar huis te gaan met de felbegeerde wisselbeker. Pleite ging niet alleen naar huis met de wisselbeker, maar ook met de geldprijs van € 50,- gesponsord door BPG van Westen en een mooie bal gesponsord door Sinke Schoenmode. Naast deze hoofdprijs wist hij ook de eerste 180’er te gooien. De fles Schrobbelèr gesponsord door Grand Café de Pekelinge besloot hij te delen met de anderen die in het toernooi ook 180 hadden gegooid. Dit waren Melvin Poppe en Paul van de Broeke. En of dit nog niet genoeg was, ging hij er ook nog vandoor met de hoogste uitgooi van het toernooi. Deze wist hij met 106 op het laatste moment nog even af te pakken van Merijn Koreman, die op knappe wijze 100 wist uit te gooien. Daar werd samen nog een borreltje op gedaan. De 3 liter fles met feestdrank die Arjan Koole ook sponsorde werd uitgedeeld in de kantine, zodat iedereen kon genieten van deze prijs. De 2e prijs ging naar Frank Dekker die als debutant een knappe prestatie behaalde. Frank mocht de mooie muts van VV Serooskerke op en het schijnt dat hij deze nog steeds op zijn hoofd heeft. Ook hij ging naar huis met een mooie bal gesponsord door Sinke Schoenmode. Frank liet ook nog even zien dat hij met deze bal aardig over weg kon, want wist op dit late tijdstip met een lekker flesje bier op nog even 81 keer hoog te houden. Deze contest wist hij wel van Pleite te winnen, want die kwam niet verder dan een keer of 10. 

Het was weer een schitterend toernooi en vooral een hele gezellige avond. Iedereen bedankt voor het deelnemen aan deze editie en ook alle supporters bedankt voor het kijken. Volgend jaar zal er natuurlijk weer gestreden worden om de titel tijdens de 13e editie van dit jaarlijks terugkerende evenement. Wij hopen jullie dan natuurlijk allemaal weer te verwelkomen in ons altijd gezellige clubhuis. Wie gaat er volgend jaar met de titel vandoor?!  We gaan het zien.. Voor nu, bedankt en tot volgend jaar!

Klik hier voor de foto’s van deze editie. 

Uitslagen

Winnaar Jonathan Pleite
2e plaats Frank Dekker
Hoogste uitgooi: 106 Jonathan Pleite
1e 180er Jonathan Pleite (Paul v/d Broeke, Melvin Poppe)